Дрекслмајер

• Креатор на темата Креатор на темата cige
  • Време на започнување Време на започнување
Да лесное од 01/05/2014 со законот што го донесе владата а пред тоа

Па преку суд како инаку 3 месеци ли колку сте се договориле за да биде исплатено само требело да се потпишуваат договори за што и да се работе. Инаку знам дека и таму се матни многу водите ама пак сега сакаш фирма сигурно имаш некој профит што е над 1 000 евра месечно не ми се верува ако е под тоа да се мачиш за глупости со што работиш ако не е тајна.
Тука инаку ДММ е светска компанија која сигурно исто има потпишано за колку месеци треба да се плате таа инсталација ама сепак она е светска компанија ама луѓево што ја водат не се луѓе немаат ни малце човечност во нив ни грам познавање за тоа како е да бидеш менаџер и како да се понашаш спрема вработените. Еве мене не ми го продолжија договорот наеднаш ме викнаа оди во човечки ресурси те викаат дрн дрн дрн потпис од главниот менаџер на финална монтажа уште од 16.05.2014 и до вчера никој ништо незнаеше за да ми каже да разговарам со него или со некој друг за да разговара за да ми го продолже договорот оти едвај се изборив да ме сменат на полесна позиција поради тоа што имам трансплантиран бубрег и оп 15 ден ли кој го работев на новата позиција се добро беше и еве што се случи. Се ми е џабе сега нема човечност не дојдов до некое разбирање од поглавните само од двајца менаџери ме разбраа и ме преместија ама незнаеа дека имало потпис баш кога јас бев на боледување дека не ми се продолжува договорот. Ете тоа се случи сакам да си го заработам лебчето да имам за контроли за апчиња и 300 др работи , бев 8 години на дијализа едвај се изборив за ова и сега ете што се случува.

Имам продукција за филмови, ама ги плаќам со македонски плати, а изданијата ги продавам по европски цени на европски пазар. Ама пошо гледам дека не си заинтересиран за македонска плата, баш штета.

Драга,

последниве 2 дена барав работа. И најдов неколку работни места од кои можам да бирам каде ќе работам. Исто и девојка ми.
И да, платата е далеку над минималецот, па вашиот ебан минималец за кој тврдите дека работат работниците, и кој мислите оти ако не е ќе има работници шо ќе работа за две илјади, да си го напикате у г'з.
А, пази драга, ниту јас, ниту девојка ми, немаме некое работно искуство. Значи деца шо првпат се појавуваат на пазарот на трудот.

Е сега, тоа шо некои шо на 40 години ги работат работите шо јас ги работам на 20, и кои до 40 ќе ги имам долго време веќе поминато, ако нормално се квалификувам и квалификувам и квалификувам како работник, тоа е нивен проблем шо направиле деца на 20 и никогаш ништо друго не направиле у животот.

Да, драга, стварно не можам да ги сфатам луѓето шо имаат минимални знаења и вештини, седат дома и кукаат оти нема работа.
Да, не сме ние Њу Јорк у изборот за работни места, ама работа нема само ако не сакаш да ја најдеш.

П.С. Не е ова пост за тоа колку се јаки ВМРО, оти не се.

Ауч.

"Роди се човек - роб биди, роди се човек - скот умри, скотски цел живот работи за други туѓи имоти. За туѓи бели дворови копај си црни гробови!"
- Кочо Рацин
Пусти Рацин, и после 70 години е во право :(

Не се жалете многу оти во брако луѓе работат за 42 денари саат, во месецот не им испаѓа ни 8600 и да ги работат сите саботи. Немаат ручек од фирмата и за превоз секој сам си се снаоѓа.

Не се жалете многу оти во брако луѓе работат за 42 денари саат, во месецот не им испаѓа ни 8600 и да ги работат сите саботи. Немаат ручек од фирмата и за превоз секој сам си се снаоѓа.
Уште се тројца велешани газди или и тие се сменија?

Мене ме интересира кој од фирмата зима 8600 плата? Чистачката ли?
Сите зимаат над 10 000-11 000.
Уште се тројца велешани газди или и тие се сменија?
Иначе истите се, тие тешко да се сменат.

Мене ме интересира кој од фирмата зима 8600 плата? Чистачката ли?
Сите зимаат над 10 000-11 000.

Иначе истите се, тие тешко да се сменат.

Ако работат по 10~11 саати вклучувајки ги сите саботи можеби земаат.

Ако работат по 10~11 саати вклучувајки ги сите саботи можеби земаат.
Со 8 работни саата од понеделник до петок се зимаат до кај 12 000 зависи колку недели си фатил трета смена, со саботи се допира до кај 13-14 000.

Со 8 работни саата од понеделник до петок се зимаат до кај 12 000 зависи колку недели си фатил трета смена, со саботи се допира до кај 13-14 000.

Искрено не знам, имам чуено од човек што работел таму дека се платени 42 денари од саат... Тој напуштил и сега такси вози... Кога ќе ја удриш математиката за да дојдеш до 10-11 000 така испаѓа, по 10~11 работни саати со сите саботи у месецот.
Можеби и лаже...

Искрено не знам, имам чуено од човек што работел таму дека се платени 42 денари од саат... Тој напуштил и сега такси вози... Кога ќе ја удриш математиката за да дојдеш до 10-11 000 така испаѓа, по 10~11 работни саати со сите саботи у месецот.
Можеби и лаже...
Ова ти е инфо од прва рака бидејќи работам таму, не знам што и како правел тој човек али немам слушнато досега некој кој бил редовен цел месец да има земено испод 10-11 000...

Ова ти е инфо од прва рака бидејќи работам таму, не знам што и како правел тој човек али немам слушнато досега некој кој бил редовен цел месец да има земено испод 10-11 000...

nm... у секој случај и тоа е малце..

За брако зборуваш?
Упс, извини, јас го видов последниот пост на темава а не видов погоре за што зборите... На Дрекслмајер мислев јас.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom