Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Драга,

последниве 2 дена барав работа. И најдов неколку работни места од кои можам да бирам каде ќе работам. Исто и девојка ми.
И да, платата е далеку над минималецот, па вашиот ебан минималец за кој тврдите дека работат работниците, и кој мислите оти ако не е ќе има работници шо ќе работа за две илјади, да си го напикате у г'з.
А, пази драга, ниту јас, ниту девојка ми, немаме некое работно искуство. Значи деца шо првпат се појавуваат на пазарот на трудот.

Е сега, тоа шо некои шо на 40 години ги работат работите шо јас ги работам на 20, и кои до 40 ќе ги имам долго време веќе поминато, ако нормално се квалификувам и квалификувам и квалификувам како работник, тоа е нивен проблем шо направиле деца на 20 и никогаш ништо друго не направиле у животот.

Да, драга, стварно не можам да ги сфатам луѓето шо имаат минимални знаења и вештини, седат дома и кукаат оти нема работа.
Да, не сме ние Њу Јорк у изборот за работни места, ама работа нема само ако не сакаш да ја најдеш.

П.С. Не е ова пост за тоа колку се јаки ВМРО, оти не се.

Денеска во рубирката "зборови се сувишни" :
10429386_10204166043569986_2049896824211962832_n.jpg

Некој веќе игра менаџер (на ФИФА 2008 :D)

ДК, не се нормални луѓево што работат на ФИФА играта. Какви проценки прават, секоја чест.
Озил, Ракитиќ, Нојер, Бејл, Крос...и уште ред други, тогаш сеуште не толку познати на јавноста. После неколку сезони игра надминуваа 90ка.
Еве ги денес, едни од најдобрите играчи :)

ДК...една будала му пишала на профилот на Ацо Конга среќен роденден и се најубаво:facepalm::facepalm::tapp:

Дочекав да видам муабет дека поседување кола е луксуз, имало автобуси и ноќни линии ахахахахахахахахахахахааххахахахахахаахахаха абе најсериозно дури иселеничка виза за Намибија е попаметна одлука отколку делење воздух со brainwashed.

Не се нериврајте се ќе биде,а до тогаш

ДК
Токму ради причини како во постот на Дивјак секогаш сум го сметал за глупаво оставањето на активен профил на покоен човек, не селебрити туку било кој. Поблиските роднини или пријатели, со администрацијата на фб можат да ја решат таквата ситуација, (барајки затворање на профилот) што би било човечки и нормално. Поради неинформираност доаѓа до ситуации како горенаведената. Човекот умрел и тоа е тоа, тие што го познавале ќе го паметат и ќе зборат за него, така и треба да биде. Оставањето на отворен јавен профил од типот на фејсбук е непотребно накај морбидно.

Морав да ја споделам сликава....иако не ја гледам серијата, отприлика знам што се случува, посебно кога станува збор за свадби. :D А и со оглед на светсково, стварно е јака.:pos:
@Ilumious исто морам да ја тагнам.
149908_10152515970468430_4957480383739276808_n.jpg

Иначе буквално овој период само Светско првенство ми се случува. Ништо друго. Да не беше СвеЦково, не знам што ќе правев со себе.:unsure:

Треба да станам во 5 и пол.:confused: Ај чао. Идам да се мачам да спијам.

Драга к,

Некој доби признание од страна на фондацијата М-р Ана Вуковиќ. :rolleyes:

среќен сум драга к, :D

Кајг, фатија да ми мрчат шо не сум глеал фудбал...
Океј бе ропаци, не ми е филм да дремам 2 сати пред телевизор да го гледам нешто што јас сум го правел неколку години (океј, не земав милиони и не бев некоја позната фаца, чак и ми е криво што од тогаш не сум почнал со сегашнава занимација ама бев дете, то беше „фенси“ ) и исходот да е скоро секогаш ист: Победува судијата. Од искуство не од друго. А мајката, вие да фатевте нешо работа? Или пивото и телевизорот ипак се попаметна опција? (Океј, неам нишо против пиво, патем го испразнав фрижидерот, I need a refill) Ама не, секогаш е тоа, нема работа... Не викам дека има работа ко тој како ли беше оди излези ќе најдеш работа... Не е така, ама имаш доволно паметни работи кои можеш да ги преземеш да се потрудиш и да се снајдеш во нешто за да работиш. Ама пак ќе кажам, има кој да праќа пари...
Секоја чест на тие што го користат фудбалов, свецково, цитронимигинапрајвте или како и да се вика, после работа за одмарање, релаксација или било шо. И тие чичињата по кладилници со билтени, комбинации, варијации, веројатности да извадат пари ако им опали.

Ова е хејт за тие експерти, како шо ни е 80% од сите апаши во продаденава држава.

Успат, фатив до парк по грешка и видов една позната слика па ми врати флешбек пред 2-3 години. Кога си одевме од таму собрана екипа со материи во крвта да отидеш да те проверат ќе треба 3 а4 листа со 12ка фонт да ти кажат што се има внатре, ќори пијани и шо све не.
А еве сеа хејт за мене, гледам дека и тоа време можев попродуктивно да го поминам... But, what's life without having fun?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom