- Член од
- 23 декември 2007
- Мислења
- 330
- Поени од реакции
- 159
Да лесное од 01/05/2014 со законот што го донесе владата а пред тоа
Па преку суд како инаку 3 месеци ли колку сте се договориле за да биде исплатено само требело да се потпишуваат договори за што и да се работе. Инаку знам дека и таму се матни многу водите ама пак сега сакаш фирма сигурно имаш некој профит што е над 1 000 евра месечно не ми се верува ако е под тоа да се мачиш за глупости со што работиш ако не е тајна.
Тука инаку ДММ е светска компанија која сигурно исто има потпишано за колку месеци треба да се плате таа инсталација ама сепак она е светска компанија ама луѓево што ја водат не се луѓе немаат ни малце човечност во нив ни грам познавање за тоа како е да бидеш менаџер и како да се понашаш спрема вработените. Еве мене не ми го продолжија договорот наеднаш ме викнаа оди во човечки ресурси те викаат дрн дрн дрн потпис од главниот менаџер на финална монтажа уште од 16.05.2014 и до вчера никој ништо незнаеше за да ми каже да разговарам со него или со некој друг за да разговара за да ми го продолже договорот оти едвај се изборив да ме сменат на полесна позиција поради тоа што имам трансплантиран бубрег и оп 15 ден ли кој го работев на новата позиција се добро беше и еве што се случи. Се ми е џабе сега нема човечност не дојдов до некое разбирање од поглавните само од двајца менаџери ме разбраа и ме преместија ама незнаеа дека имало потпис баш кога јас бев на боледување дека не ми се продолжува договорот. Ете тоа се случи сакам да си го заработам лебчето да имам за контроли за апчиња и 300 др работи , бев 8 години на дијализа едвај се изборив за ова и сега ете што се случува.