dreambox+шеринг [ cccam ]

Член од
18 октомври 2010
Мислења
354
Поени од реакции
153
Manhattan dsr-2500 cip дигитален ресивер помош!!

Имам Manhattan dsr-2500 cip ресивер кој подолго не ми е користен. Сакам да почнам да го користам со тоа што сакам некако да ги отклучам сите канали односно да ја напунам картичката со кодови. Барам помош од некој кој го разбира ова да ми објасни како, што, бидејќи знам дека може да се гледаат повеќето канали но треба од интернет да се симнат најновите кодови. Молам за помош :D

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
Има ли некој што може да ми даде тотал мк,
да се нагодиме некако?
Понуди на пп.

Член од
21 март 2010
Мислења
8
Поени од реакции
0
кој сака да проба шаринг нека пише на пм

Член од
6 јуни 2009
Мислења
228
Поени од реакции
26
ем нудиш и не сакаш да вратис на пораката со ти ја пустив.

Член од
24 март 2011
Мислења
164
Поени од реакции
82
momce ne sum doma sega vo stranstvo sum za nekoj den doagam i ke stavam slika kolku karti imam zoso gledam mnogu pameten si:):)
ako nemas ti drugite imaat
a od karti imam 11 N linii
za ppv od programot cccaminfo vidov deka ima cufra+ppv
vo hop 1 :98
hop2:1430
ne bidi tolku siguren deka nemam

Dobro be stvarno nemie jasno kako ne ti e sram da se falis deka pravis prevari, drugo ako si imas se toa kako sto se falis osvem toa bez nisto vlozeno ims se ,sto ne im dades sering ma ludjevo gratis i neka vidat kako raboti i neka uzivaat sto gi motas tamu vamu da pravele server,stom ti si napravil pa daj im na ludjevo linii neka gledaat preku tebe,ili pak samo glumis

Член од
8 февруари 2008
Мислења
175
Поени од реакции
53
Za Sasemkd imam samo pofalni zborovi ve molam ne se karajte za djabe. Covekot dade detalno upatstvo za sekoj da si napravi sam se kako sto treba. Jas trgnav po negovoto i do sega uspeav da gledam mnogu paketi megjutoa ne e 1 saat rabota. Nemam vreme za povekje sekogas koga ke sednam sabota nedela ke si razmenam nekoja linija i si imam plus, znaci kako i vo sekoja rabota treba da se vlozi (ako nemas pari da si kupis) vreme i trud. A zasto sasemkd da dade na site da gledaat bezpari i nimalku trud. Ako stvarno sakas da gledas ke se pomacis malce ka naucis nesto nikade nema na gotovo.

Член од
24 март 2011
Мислења
164
Поени од реакции
82
Za Sasemkd imam samo pofalni zborovi ve molam ne se karajte za djabe. Covekot dade detalno upatstvo za sekoj da si napravi sam se kako sto treba. Jas trgnav po negovoto i do sega uspeav da gledam mnogu paketi megjutoa ne e 1 saat rabota. Nemam vreme za povekje sekogas koga ke sednam sabota nedela ke si razmenam nekoja linija i si imam plus, znaci kako i vo sekoja rabota treba da se vlozi (ako nemas pari da si kupis) vreme i trud. A zasto sasemkd da dade na site da gledaat bezpari i nimalku trud. Ako stvarno sakas da gledas ke se pomacis malce ka naucis nesto nikade nema na gotovo.

Tocno -Sasemkd-dade detalno upatstvo kako so promos na lazenje(kako on go narekuva trik) da se dojde do nekakov shering,namesto sekoj da nabavi nekoja karticka ili barem dvajca trojca kupat enda karticka pa da ja razmenuvaat ,sto smetate ne mi e jasno deka ima uste bu... koi ke plakaat karticki za nie da gledame,na ovoj nacin sheringot ke zavrsi. Stvarno ne te svakam da se zablagodaruvas na nekoj sto te naucil kao so lazenje na tereti lica da ja ostvaris celta,i nemoj da se zalazuvate deka na ovoj "trik" naskoro nema da dojde krajot,vprocem i ne e tolku tesko da se vooci ovaa zloupotreba,samo za vasa sreka seuste ima dosta nespretni ludje koi ne znaat sto se slucuva so nivnite karticki koi sekoj mesec gi plakaat,sramota da se zboruva za vakva rabota javno.

Член од
8 февруари 2008
Мислења
175
Поени од реакции
53
Dali ke koristis trik ili ne toa zavisi od tebe, eve jas ne koristam i nemam tolku jaki linii samo vo free se razmenuvam a inace kazi kako da kupime karticka po pola ili 3-ca pa da imame dobri linii, sto predlagas moze i po pm.

Член од
31 декември 2009
Мислења
575
Поени од реакции
149
tocno koj saka neka go pravi trikot koj neke nemora.Kako prvo trikot za Nliniite go ima na mnogu forumi i go pravat mnogu luge.
Jas go pravam koga moze nekoj da prodava shering so istava finta (ne velam za site so prodavaat) i kako prvo ne ni treba da se prodava sheringot.
Koj kako go svaka ova taka i mene ne mi se sviga mnogu nesto vo drzavava pa teram dalje zatoa ne ni mora da go cita upatstvoto na toj so ne mu se sviga.Jas licno nemam pari da davam za karta taka da koga moze nekoj od bangladez,srbija,bosna,da go pravat trikot pa zoso i jas da ne ic ne mi cue nikoj ne gi tera so sila da davaat Nlinii ubavo im pisuva da ne se dava Nlinii zoso ima zloupotreba taka da koj gi e.. koga se glupi.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775

saskon

Член од
22 август 2008
Мислења
2.231
Поени од реакции
5.464
Уште има луѓе кои не го знаат 256 трикот, тоа едноставно го убива "спортот". Затоа не менувајте N- линии.
Кој е вистински "спортист" си купува картичка и шерува ,но само C- линии.
Небото си е чисто но има многу валкани играчи, продавање шеринг преку 256 трик и воопшто продавањето на шеринг.
Доколку поштено возите еве како да се заштитите:
Ако во CCcam.cfg ја немате оваа линија:
LOG WARNINGS:/var/tmp/warning.txt, задолжително додадете ја. Таа во /var/tmp/ ќе го додаде фајлот warnings.txt. Само активирајте ја оваа линија, рестарт (исклучи, вклучи во струја) и фајлот warnings.txt сам ќе се додаде.
Што добивате со ова? Можеби сте мета на ftp напад, а вие тоа да не го откриете. Во тој фајл ќе ги видите и сите бесправни логирања (Atack).
Внимавајте едноставно, сепак не е секоја линија во тој фајл Atack, но лесно можете да заклучите кој вози "партизански" и едноставно да го избришете 256 "мангупот".
Можеби ќе се изненадите колку Peer-ови возат на 2 па дури и на повеќе сервери, а тоа CCcamInfoPHP воопшто не го регистрира?

Член од
10 март 2010
Мислења
248
Поени од реакции
34
Ако има некој заинтересиран за Дримбокс со шеринг нека пише порака...

Kajgana Shop

На врв Bottom