Dragonball

• Креатор на темата Креатор на темата Fabullous_178
  • Време на започнување Време на започнување
10 епизоди = 10 недели плус две пауза тоа се 12 недели, 1 месец= 4 недели X 3 = 12 :D
Ќе има паузи? Плус не можиш да рачунаш дека еден месец е 4 недели. Нешто над 4 недели е и кога тогаш ќе падни 5 да има. Еве Октомври има 5 недели :kuracc: Без паузи си иди 2 месеци и 1 недела :icon_lol:[DOUBLEPOST=1472932979][/DOUBLEPOST]Освен тоа еве нека се и 12 недели.Тоа не спаѓа во неколку ? :D Навистина, до која количина можиме да го употребиме зборот неколку? :icon_lol:

Си ги разлистав пак епизодиве и видете сега...

8. Episode 64 - "Travelling to the distant past, in search of the Legendary Super Saiyan"
9. Episode 65 - "The man with a scar?!"

Ако филмот за Bardock Super Saiyan е canon, тогаш The man with a scar, односно потрагата по Legendary Super Saiyan е... ? :LOL:

Си ги разлистав пак епизодиве и видете сега...

8. Episode 64 - "Travelling to the distant past, in search of the Legendary Super Saiyan"
9. Episode 65 - "The man with a scar?!"

Ако филмот за Bardock Super Saiyan е canon, тогаш The man with a scar, односно потрагата по Legendary Super Saiyan е... ? :LOL:
Па да де. Бардок ќе биди

Од една страна прејако, од друга страна неостварливо :ROFLMAO:
Изгледа сепак ништо. Наредната епизода нема да е со смртта на Гоку и Веџита. Освен тоа веќе се вратија назад. А овој Замазу изгледа не патува во иднината туку тогашниот Замазу е злобен? Пошто овој во сегашноста самиот се чудеше за моќта на Гоку, а ако беше истиот Замазу што се борел против него ќе знаеше. И како ќе успее да ги собери топките толку брзо и тоа без да приметат Бирус и Чампа?

Изгледа сепак ништо. Наредната епизода нема да е со смртта на Гоку и Веџита. Освен тоа веќе се вратија назад. А овој Замазу изгледа не патува во иднината туку тогашниот Замазу е злобен? Пошто овој во сегашноста самиот се чудеше за моќта на Гоку, а ако беше истиот Замазу што се борел против него ќе знаеше. И како ќе успее да ги собери топките толку брзо и тоа без да приметат Бирус и Чампа?

Јас пак се надевам безсмртен да станит Zamasu и да ги исќофтат ак не во наредната, во понаредната епизода :D Сепак е тоа во иднината после не знам колку години беше, има време Zamasu да стане злобен... т.е делумно тој и е, на preview покажаја сцена каде шо го убива тој/таа што знае се, како му беше името... а за тоа како ги собра змејските топки не знам, и не ми е јасно, не се претвораат во планети повторно и не се неупотребливи некое време после употреба? Не помина многу време од турнирот...

Јас пак се надевам безсмртен да станит Zamasu и да ги исќофтат ак не во наредната, во понаредната епизода :D Сепак е тоа во иднината после не знам колку години беше, има време Zamasu да стане злобен... т.е делумно тој и е, на preview покажаја сцена каде шо го убива тој/таа што знае се, како му беше името... а за тоа како ги собра змејските топки не знам, и не ми е јасно, не се претвораат во планети повторно и не се неупотребливи некое време после употреба? Не помина многу време од турнирот...
Е па да де. Замазу и сега е злобен, ама во иднината тотално ќе скрени. Муабетот ми е, различна личност е. Јас прво помислив дека е истиот и дека патува со оние прстените. Инаку топките треба да се камења/планети една година. И не знам како одеднаш ги собра кога едни Чампа и Вадос не можеа да ги дособерат. Плус ssj blue некако ептен неупотребливо делува. Станаа богови, Фриза ги исшлака. Среќа не можеше да го контролира телото инаку ништо не правеа. Пак тренираа уште повеќе плус во онаа собата, Хит ги исшлака. Пак тренираа и еве Блек и Замазу ги шлакаат. Ептен се деградирани. За другите ликови да не правиме муабет. Туку колку е Бирус силен? Одамна веќе сите логики отидоа упм. Досега требаше да го имаат надминато и пренадминато.

New theory of who Goku Black is and how the entire story comes together.

Let's begin with Zamasu and what I believe he is going to do.

Zamasu learns about the super dragon balls, and begins his plan for Justice, which is the destruction of humans.

In order for his plan to work he must become a Kaioshin. Zamasu plans to poison Gowasu with tea, become the Kaioshin use the earrings and the time ring to go to Trunks' future time line. Why this timeline? I believe this is all an experiment for him and what better time line to do it than one that was split from the real timeline.

So he meets up with Future Zamasu and they call upon the dragon balls to kill his future self and replace his life force with the dead body of Goku. And this is how black was created. It's also the reason he has a time ring and why his ki is so similar to Zamasu. And I believe that Black is not from the present he is from the future timeline because of his surprise going back with the time distortion a few episodes before.

Now when Zamasu from the present leaves the future timeline to go back to the present, he calls upon the super dragon balls of the present to become immortal. And since Gowasu is already dead, he is the Kaioshin of the present universe 10, which gives him the power to go back to the future anytime he wants to check up on his creation to see the progress of the extinction of humans.

So the Zamasu we saw in the future with black is the present Zamasu but now he is immortal.

Boom!

Јас ипак задоволен сум од овој Arc, 500 теории направивме, слабо погодивме до сега :D Ако продолжат со вакви приказни во иднина ќе биде супер. Иако сум разочаран што епизодите не заминаја во насока како што пишав погоре... :)

Слаби тепачки има и претераа со некои работи. Инаку Супер е повеќе детски, така да фали сериозноста од З. Најверојатно натаму ја фураат работата пошто ептен идиоти ги направија ликовите, па Зено Сама, па целиот концепт натаму мава.

Слаби тепачки има и претераа со некои работи. Инаку Супер е повеќе детски, така да фали сериозноста од З. Најверојатно натаму ја фураат работата пошто ептен идиоти ги направија ликовите, па Зено Сама, па целиот концепт натаму мава.

Ќе видиме како ќе изиграат и со тие ликови, ако кренат хиерархија над тоа, ќе ја зафркнет вкрај. Осеќам уште многу има Trunks Arc и допрва ќе биде јакото.

Ќе видиме како ќе изиграат и со тие ликови, ако кренат хиерархија над тоа, ќе ја зафркнет вкрај. Осеќам уште многу има Trunks Arc и допрва ќе биде јакото.
Премногу имаат оплескано што ништо не ги пери.
14322713_1794690434075824_6688118996158301964_n.jpg

А сега е сведен на ниво на куќна помошничка.

Премногу имаат оплескано што ништо не ги пери.
14322713_1794690434075824_6688118996158301964_n.jpg

А сега е сведен на ниво на куќна помошничка.

Едино објаснување за Пикоро што би имало логика е дека е стар, сепак Goku и Vegeta се сајонци и во самава серија објаснаја дека сајонец може да се бори до 80 години односно до 80 не е стар. Муабетот е Gohan, од most powerful fighter against Cell, he became a housemaid :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom