Dragonball

• Креатор на темата Креатор на темата Fabullous_178
  • Време на започнување Време на започнување
Како бе трета сезона, кога го даваа на А1 пред 12-13 години или не е поврзано со тој Драгонбол? :icon_mrgr:
па јувентино вака сеа тоа време го даваа основниот драгонбалл почнаа да го даваат драгонбалл з каде што на некои од нашиве простори не му го видовме крајот. Ако сакаш да го гледаш мора да го гледаш од почеток до сеа има и едно драгонбалл гт ама то а е направено од страна на фановите и има сосема различна прича од оригиналот а додека драгонбал з супер е продолжение 5 или 6 години од завршетокот на драгонбалл з каде што, Гоку ке го победи МАЏИН БУ :)[DOUBLEPOST=1465833021][/DOUBLEPOST]Here's a theory:
Perhaps the green Kai is actually Goku, who is stuck in the Kai world. And the green Kai is an evil Kai that took over Goku's body using the evil Porara Earrings. Here is the Major question, where did Goku end up after he died of a heart attack in Future Trunks' timeline? Has he been in the Kai's world training and getting stronger than ever? It it possible that he obtained SSG Blue while he has been away? If so, could it be that Goku's power level is matched with the current timelines Goku's power level? Just some interesting thoughts I'd thought I'd say.

Како бе трета сезона, кога го даваа на А1 пред 12-13 години или не е поврзано со тој Драгонбол? :icon_mrgr:
Имаш Dragon Ball што го дадоа на А1 и заврши. Потоа нов серијал продолжение е Dragon Ball Z што почнаа да го даваат на А1 меѓутоа дадоа само 40тина епизоди од 291 колку што има. Инаку тоа заврши некаде во 1996та ако не и пред тоа, само кај нас касно го даваа :D Е сега имаш нов серијал продолжение од Dragon Ball Z што се вика Dragon Ball Super и почна да се емитува лани во Јули месец мислам

Имаш Dragon Ball што го дадоа на А1 и заврши. Потоа нов серијал продолжение е Dragon Ball Z што почнаа да го даваат на А1 меѓутоа дадоа само 40тина епизоди од 291 колку што има. Инаку тоа заврши некаде во 1996та ако не и пред тоа, само кај нас касно го даваа :D Е сега имаш нов серијал продолжение од Dragon Ball Z што се вика Dragon Ball Super и почна да се емитува лани во Јули месец мислам
да да иначе се зборвит дека black GOKU e уствари готен ? молим ? готен како ? нели е од подобриве сајонци ... што пак да оди во мрачната страна.

да да иначе се зборвит дека black GOKU e уствари готен ? молим ? готен како ? нели е од подобриве сајонци ... што пак да оди во мрачната страна.
Глупости се тоа. Не верувам. Готен не ни постои во тоа време. Нели Гоку умре од вирус.

Озбилно го рече ова тогаш?
13434841_1130888443638634_2268523756890467173_n.jpg

ако гоку е умрен во тоа време од вирус тогаш ни бу не се десил а во бу сагата гоку отиде до ssj3 а пак сеа до бог нешто ми штима нели идината се измени а и сегашноста..

ако гоку е умрен во тоа време од вирус тогаш ни бу не се десил а во бу сагата гоку отиде до ssj3 а пак сеа до бог нешто ми штима нели идината се измени а и сегашноста..
Бу секако не се случил во тоа време. А ова со ssj3 нема врска. Не е поврзано тоа. Гохан во иднината од андроидите загина, а во сегашноста отиде 2ка и го уништи Сел. Гоку стана 3 на другиот свет. Можи и сега таму некако се има поврзано со зелениот каи или така нешто

Озбилно го рече ова тогаш?
13434841_1130888443638634_2268523756890467173_n.jpg
Сега ја прегледав цела епизода 139 немат такво нешто да го кажит гледав и прв пат ко дојде на планетава земја со фриза ко се бореше така да незнам што да речам[DOUBLEPOST=1465843562][/DOUBLEPOST] @Rosemberg

Последно уредено:
Сега ја прегледав цела епизода 139 немат такво нешто да го кажит гледав и прв пат ко дојде на планетава земја со фриза ко се бореше така да незнам што да речам[DOUBLEPOST=1465843562][/DOUBLEPOST] @Rosemberg
Ова беше една од работите што го правеше DBZ прејако :D Гласовите на англиски (секоја чест ама на јапонски ми е глупаво, сите анимиња ги сакам на јапонски освен ова). Плус музиката при ваквите сцени. И оној нараторски глас. Се беше некако ептен сериозно. Сега во Супер многу некако е детски, весело итн :D
Find out in the next episode of Dragon Ball Z :icon_lol: И интрото при почнувањето на епизодата

Ова беше една од работите што го правеше DBZ прејако :D Гласовите на англиски (секоја чест ама на јапонски ми е глупаво, сите анимиња ги сакам на јапонски освен ова). Плус музиката при ваквите сцени. И оној нараторски глас. Се беше некако ептен сериозно. Сега во Супер многу некако е детски, весело итн :D
Find out in the next episode of Dragon Ball Z :icon_lol: И интрото при почнувањето на епизодата
е да зато би чекал подолго време да го видам цел драгонбалл з супер со англиски гласови ама ке се изначекам сеа вака мораме да чекаме доста време можеби и самиот Веџита звучи не толку моќно ради што е на јапански
и општо цел дбзс гледаш филмот што е со англиски гласови звучи премногу подобро

Ја гледам серијава онака пошто ми е досадно. Но ич не сакам на јапонски да гледам. На англиски беше мнофу подобро, гласовите, музиката, викањето, хуморот, се беше најтоп. Вака ми е мех, премногу детски, и гласовиве ко старци да ги зборат.

А за англиски, FUNanimation ќе ја прави серијава на англиски или некој други.?

Ја гледам серијава онака пошто ми е досадно. Но ич не сакам на јапонски да гледам. На англиски беше мнофу подобро, гласовите, музиката, викањето, хуморот, се беше најтоп. Вака ми е мех, премногу детски, и гласовиве ко старци да ги зборат.

А за англиски, FUNanimation ќе ја прави серијава на англиски или некој други.?

Веќе во изработка е, мислам дека сега во Јули, најкасно Август ќе почне да излегувa од Toonami, а не од FUNimation, и прашање е дали воопшто ќе има од нив.

Камо да изгледа вака и да има Super Saiyan трансформации :love:

dragon_ball_super___black_goku_strikes____by_devioussketcher-da62dzs.jpg

goku_y_goku_black_by_majingokuable-da5z16z.jpg

Извор: http://www.deviantart.com/morelikethis/614901047
Јас прочитав изјава од Akira Toriyama каде вели дека следниот villain ќе биде Super Saiyan White( ако Black Goku се трансформира) нешто слично на SSGSB ќе биде white мислам.Така да ова има големи шанси да се оствари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom