Драган Павловиќ - Латас

A bre momcinja Makedoncinja dodeka vie se prepukuvate na partiska baza ke ja snema i Makedonija i Makedoncite.
Zarem ne gledate deka gjavolot ja odnel segata na strana i deka mnogu ozbilni vreminja se pred Makedonskiot narod, zarem e tolku tesko toa da go sfatite???
Dali uste ne vi e jasno deka partiite vo Makedonija kako na primer SDSM i VMRO so svoite nesposobni kadrovi ne dovedoa do ovaa situacija vo koja se naogjame odnosno pred celosen kolaps na drzavata na sekoe pole.

Pa zar ne vi e dosta 18 godini samo da se prepukuvate megjusebno dodeka narodot i drzavata tonat se podlaboko i podlaboko vo problemi.

Dajte prestanete vekje so napagjanje na partiska baza i zboruvajte kako lugje koi gi macat problemite i davajte primeri kako nie kako obicni smrtnici da se spravame so problemite bidejki od politicarive od SDSM i VMRO nema svirka.

Politicarite samo gledaat za sebe i za svoite interesi dodeka drzavnite interesi im se vo vtor plan sto go dokazaa mnogu pati dosega so nivnata politika i postapki.

Ni nema drugo care tuku da se obedinime kako narod a ne partiski i da se borime za nasite prava za podobar i podostoinstven zivot vo ovaa drzava , a toa najdobro moze da go napravime so bojkotiranje na izbori koi gi organiziraat nasive politicari,gragjanska neposlusnost , i strajkovi i demonstracii protiv vlasta bez obzir dali se SDSM ili VMRO na vlast se dodeka ne ni obezbedat kako sto rekov zivot dostojen za covek vo edna normalna drzava koja se grizi za interesite na svoite gragjani sto sega zasega ne e slucaj.
Гледаш никој не ти одговори на постот се прават дека не те разбираат и јас ова го имам кажано ама никој не слуша се прават будали.Овој народ е осуден на самоистребување...

Глупак!
ептен ме нервира, затоа никогаш не гледам сител вести
па и тоа саатот:tapp: и ностоп само вмро ова вмро она

А ГО ДЕМАНТИРА ЛИ НЕКОЈ ???
Не дека го бранам човекот а и не сум гледал вести оддамна, но ме интересира како стојат работите околу тоа што го кажува. И пак ќе прашам дали го демантираат, како што е случај кога ќе се направи грешка со име на некој човек во весник, па потоа следува демант дека не се работи за тој и тој туку за некој друг.
Истото мислам да го прашам и за ФОКУС... Во врска со демантирање...
Ве молам кажете ако знаете...
Мислава ја срочив како паметен дванаестгодишник...:pos2:

Не дека го бранам човекот а и не сум гледал вести оддамна, но ме интересира како стојат работите околу тоа што го кажува. И пак ќе прашам дали го демантираат, како што е случај кога ќе се направи грешка со име на некој човек во весник, па потоа следува демант дека не се работи за тој и тој туку за некој друг.
Истото мислам да го прашам и за ФОКУС... Во врска со демантирање...
Ве молам кажете ако знаете...
Мислава ја срочив како паметен дванаестгодишник...:pos2:

Да го демантира ?! Па не го есапат баш...Се демантирало ли секаков копук ?:pos2:

Кој му е филмот на Латас!!!

Аман човекот изгледа откачил, греота:vozbud:
Истиот кој го лижеше газот и кажуваше за Бучковски како е перспективен, добар политичар и кажуваше како СДСМ ја носи државата кон добар пат ете коа СПМ премина во коалиција со ВМРО ете ти го Латас како сеа збори против СДСМ.
Очигледно латас сеа лиже нечиј друг газ -- уште колку ли ке му се изредат...
Не ми е јасно како може таков серко да води дневник на некоја телевизија.
Дава некои коментари кои што ги поминуваат сите граници.
Едноставно ме нервира овој човек, но сепак го жалам :nesvest:
Колку го почитувате овој новинар и да напоменам ова е истиот тој кој се сончаше летото на грчките плажи и спиеше во луксузите на Грција а на телевизијата ломоти нешто сосем пето.
Еба го еба :vozbud: серко ипол

Латас- Чист пример на типичен србоман, газолижач итн...итн
Најодвратниот новинар од сите медиуми.

Каков идиот бре....

хахахахаха

Дали го гледавте преѓеска на вести, за тоа дека Левата опција била во криза :pos2::pos2::pos2:

Зборува, зборува дека е во криза левата опција, а СПМ се ЛЕВА опција, по лева амин :vozbud::vozbud::vozbud:

Значи дека СПМ за к*р не ги бива по муабетот негов, а само пред неколку дена јадеше бурек за СПМ и левата опција како единствен излез за народот.

Забавен, забавен хе хе

Аман човекот изгледа откачил, греота:vozbud:
Истиот кој го лижеше газот и кажуваше за Бучковски како е перспективен, добар политичар и кажуваше како СДСМ ја носи државата кон добар пат ете коа СПМ премина во коалиција со ВМРО ете ти го Латас како сеа збори против СДСМ.
Очигледно латас сеа лиже нечиј друг газ -- уште колку ли ке му се изредат...

abe za lizenje gaz(ovi) i ne e tolku strasno, jas sum zagrizen za negovoto zdravje, da ne pusi nesto sto ne treba (znaes so segasnava situacija na bolesti i sexualno prenoslivi infekcii)

inaku toj e covekot koj (na nekoj nacin) ucestvuval vo palenjeto na ambasadata na US vo Skopje 1999 god koga Nato gi suspendira UN i "ubavo" go formulira bombardiranjeto na nasiot severen sosed kako "air campaign" zaradi "protection of human rights", a civilnite zrtvi nivniot togasen portparol Jamie Shea gi proglasi kako "collateral damage"
a nasiot "novinarski avtoritet", koj vprocem i ne e clen na Zdruzenieto na Novinari na Makedonija, denes me ubeduva deka US e nasiot strateski partner, kako i clenstvoto vo Severno-atlantskata alijansa

Kako moze da se zamarate so takvi gluposti koi gi trese Latas mene ne mi e jasno.Koga pred nos ne kradat so raznorazni nameti i danoci vie se zamarate so nekojsi partiski isprdok koj cita sto ke mu napisat.

Do koga bre vaka ??? Neli vi dosadi vekje???

AMAN ZAMAN!!!!!!!!!

Kako moze da se zamarate so takvi gluposti koi gi trese Latas mene ne mi e jasno.Koga pred nos ne kradat so raznorazni nameti i danoci vie se zamarate so nekojsi partiski isprdok koj cita sto ke mu napisat.

Do koga bre vaka ??? Neli vi dosadi vekje???

AMAN ZAMAN!!!!!!!!!

Хе хе, а бе изгледа проработи сеирџиството кај мене, па ги гледам и А1 и Сител, забавно е, нешто како Cheaters...

Забавно ми е кога го гледам овај кловнов, како лижи кај што плукал хе хе

Гледаш никој не ти одговори на постот се прават дека не те разбираат и јас ова го имам кажано ама никој не слуша се прават будали.Овој народ е осуден на самоистребување...

Gledam deka vistinata na mnogu OVCI dali se sdsm-OVCI ili pak vmro-OVCI ne e vazno ne gi bendisuva no kako i da e ke se prepukuvaat uste malce.
Ke gi prasam vo 2009 godina kogo ke obvinuvaat za ekonomskiot kolaps koj ke i se sluci na drzavata.Se prasuvam dali i togas ke se prepukuvaat koga ke ja snema drzavata i nivnite tolku sakani partii i lideri da im se izmocam na partiite.
Se prasuvam samo kolkav moron i debil nekoj treba da bide za da im veruva na SDSM ili pak VMRO posle se sto ni napravija vo poslednive 18 godini so nivnite privatizacii,tranzicii i raznorazni izgovori za celosno unistuvanje na Makedonskata ekonomija zaradi licni interesi na edna mla grupa na lugje vo Makedonija.
Narod koj ke dozvoli takvo nesto i nisto da ne stori e navistina osuden na propast i nikoj nema da moze da go spasi i tuka se soglasuvam so tebe Komita bidejki sme trgnati na patot na samoistrebuvanje.

ne, NIKOJ, bidejki i samiot demant znaci koristenje (t.e. vo negoviot slucaj gubenje) vreme i sredstva, sto cini,

pokraj toa, vo serioznite novinarski krugovi, negovoto ime e sinonim za bezvrednost, taka da ne veruvam deka nitu eden seriozen novinar koj drzi do sebe i dostoinstveno si ja vrsi rabotata (iako gi nema mnogu takvi), bi si dozvolil da arci nepotrebno vreme

edinstveniot spas e da bankrotira zingo i da otide shit-tel pod stecaj, taka da ovaa faca ("OKTA vo makedonskiot mediumski prostor") se izgubi od makedonskiot mediumski prostor koj neograniceno go zloupotrebuva i kontaminira ili da go prafraziram Einstein "samo vselenata i latasovata glupost e beskrajna, a za prvoto ne sum siguren"

edno vreme si mislev da padne grujo, mr. latas ke mora da se prijavi vo agencija za vrabotuvanje, no posle mi tekna deka kameleonot mnogu brgu ke se adaptira na novonastanatite uslovi i taka gledajki na casovnikot ke ne ubeduva kako branko e idninata na nasata po dimenzii mala zemja

Предизборни муабети
Тргни го Александар, стави му на коњот наочари, и ете ти споменик на Фрче

2147EE2DC810F74F81520539B7193E6A.jpg
Избори се. Да почнеме одоздола. Од она што се збори меѓу народот.
Најголеми губитници на овие избори се Нано Ружин и Љубе Бошковски. Нано затоа што немаше среќа да биде кандидиран од својата матична партија, од СДСМ, и да биде навистина сериозен противкандидат на Ѓорѓи Иванов... а Љубе затоа што ја загуби легендата што, и онака, без основ ја градеше околу себе. По втор пат да се кандидираш против Груевски, двата пати да загубиш, а патем да му се додворуваш дека се залагаш за партијата... тоа го може само Љубе.
Како што забележа и Нано Ружин на ТВ дуелот на кандидатите, победник на изборите ќе биде професорот Иванов. Но, тоа и не е најважно. Најважно е што победуваат луѓе кои личат на нас, кои зборат како нас, кои со сопствен труд и тони загубени живци направиле кариера и фамилија... ако се како нас, а подобри од нас, тогаш и знаат кои сме, и што ни треба. Ако победуваат, тогаш ние победуваме. Ако можат тие што се како нас, еден ден ќе победуваме и ние. Или нашите деца. Сеедно. Битно е да се создаде критериум.
Ерата на оние што не се како нас: трик мајстори, шемаџии, кафански академици, сплеткари, пушачи по амбасади, муватори, партиски ланци од медиокритети, бубуљичави полтрони и општествена тиња... полека завршува.
Последен во таа низа е Шугата, кандидатот на СДСМ, Љубомир Фрчкоски. Човекот за кој никој друг во неговиот живот, дури ни родената мајка, не рекла дека верува во него. Никој јавно не рекол дека верува во него, освен Бранко Црвенковски. А верува во него затоа што го фаќа уплав од промените. Од тоа дека победуваат нови луѓе. Што личат на нас, а не на нив. Што паѓа системот во кој Фрчкоски и Бранко беа чалами и газди, а сите ние други стечајна маса, пациенти, гласачка машина, ФИРОМ-ци без право на национална гордост...
И сега, после се, оние што го продадоа името Македонија за ФИРОМ се нудат да го решат спорот со Грција околу името. Оној Фрче, што Глигоров во своите мемоари го обвини дека за пари тргувал со Грците околу ФИРОМ, сега имал решение за името. Пари веќе нема, и затоа решение - има.
Фрче и Бранко сеат страв. Само страв, и ништо друго. За друго треба памет и работа. Страв дека сме изолирани од Европа. Во време кога имаме своја војска во НАТО мисии... во време кога сме и официјални кандидати за прием во ЕУ... во време кога Европа завршува постапка за укинување визи со Македонија!
Фрчкоски му е последна шанса на Бранко да се задржат старите системи на вредности, и старите критериуми во кои тие функционираат. Затоа и двајцата не разбраа: не е Фрчко тука за да се заебава со народот, како порано. Сега Бранко и Фрчко се предмет на заебанција. Како сега, така и во иднина. Дури никој не ги ни мрази... само се заебаваат, и потсмеваат на нивна сметка.
Фрчкоски и Бранко излегоа со две тези кои паднаа уште на почеток. Македонија не е античка, и Груевски не кара со Грција со подигањето споменик на Александар Македонски. Па и да подигне Груевски таков споменик, Бранко утре ќе може да го пренамени во споменик на Фрчкоски. Тргни го Александар, и стави му на коњот наочари - и ете ти споменик на Љубомир Фрчкоски.
А што се слуша меѓу народот за фазонот кој Фрчкоски, секако и тоа без основ, го фура за себе дека е нашетан интелектуалец со добро врски низ светот? Му се жалел Фрче на Бранко дека бил во Кенија на Сафари, и дека му се десило некој орангутан да го фати, и да му го натегне отпозади.
"Шо има везе - му вика Бранко - можело и овде у Скопје да ти се деси".
"Да бе, лесно ти е тебе - одговора Фрче. Ама еве секој ден, по цел ден, ми праќа пораки на мобилен, и ми пишува писма, Дерман немам од орангутанот".
Од перспектива на Фрчето, важно е - има комуникација со Светот.
Инаку, Фрче кај Бранко стана министер за надворешни, а не знаеше англиски. Паралелно министеруваше и одеше на курс. Ете, толку е шетан и американзиран. Има дури и легенди за тоа. Фрче, на 11 септември, бил по некој бизнис во Трејд центарот во Њујорк кога удрија авионите во кулите и ги срушија. Слегнува прашината од зградите, излегува Фрче од под рушевините и вика: "ебате техниката америчка, у живот немам видено ваков аеродром".
Онаа приказна кога Груевски решил да го спашава Бранко од изборна депресија, и го изнел малце у град, па му нашол и курва што заедно ја плескале... па му рекол на Бранко дека може и да се сменат... нема сега да го зборам. Безобразен е :-)
Ете, тоа се предизборните муабети.

Пишува: Драган П. ЛАТАС

Хахаха...човеков е луд...неам зборови додека го читав се кинев од смеење поготово за тоа со коњот-Фрч...

И сеа нека рипаат колку сакаат комуњарите со одговори од типот "браво смеј се на кретени"...или "и ти си пореметен ко него"...ама џабе ви е кога вие немате ваков човек...вие имате само ПЛАТФОРМЕРС(што го провоцираат народот во национален контекст):pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom