Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Море будала јас , се жалев работава ваква-таква ми била , па дури и за менување мисли ми идеа . Денес има шо да слушнам . Гоца првата полицајка лично да ти ургирала за да вработи некоја у болница , 5 месеца ништоооо , статус кво . Лапај си плата , чекај си ја со каунтдаун на деновите и ќути си ...

Ко ќе ми рече некој бе Кајгано дека сум партиски обоен пошо не се согласувам со едноумието ниту на едната ниту на другата страна ми иде клинци под нокти да им ковам.
Толку ли сите заборавија дека моеш да имаш став НА СТРАНА од двете најголеми политички партии? Односно дека може да не делиш идеи и мислења со ниту една од нив.
Туку знаеш како е, ќе паднеш у гомна, па дур се давиш у нив секој шо ќе помине ќе мислиш дека смрди, а тоа до тебе било.
Како и да е, денов мислам дека најавува една пеколна недела.
Ќе дојде петок ќе се порадувам пак два дена и пак одиме на работа, на труд.
До тогаш, ќе преживувам како знам и умеам, со Grimm.

Au revoir ma cherie K

Пред многу години, во Политикин Забавник прочитав еден SF расказ каде што главниот јунак имаше моќ да убива со мислите. Требаше само да го запише датумот и нечие име, и избраниот умираше на тој датум.

Да ја имам таа моќ само на еден ден, не сум сигурен дека ќе престигнам со работа.

-Ало тато, дек си?
-Се враќам од Скопје.
-А право тук ли ќе дојдеш?
-Ќе одам до општината да земам колта и право ќе дојдам.
-Фоф собранието ли си?
-Ами фоф собранието ми е колта, там ќе ја земам.
-А ќе може ли да ми купиш од тоа чоколадото што ти кажах, сс дебели корици.
-Е затворено ќе е тате кога ќе се враќам

:kuracc:

ЗаЈо не сака да и купи чоколадо на ќерка му, како може ваков човек за премиер да го гласаме???

Т.е. може и не му бара чоколадо, ама не можам да разберам :icon_mrgr:

Драга незнам по кој пат се доказува спротивното
Мразам да бидам таква особа не сакм да сум таков мегутоа мора да бидеш за да те ценат
Биди добар на глава ке ти се кашат и кој стигне ке те ебе
заземи си став биди гад не показувај милост кон никого и ке те ценат и ке те паметат
Денеска 3 случаеви имав такви
Минатата недела ме одбива за кредитна картичка од една банка
Испаднав гад напишав што треба да се напише на вистинските луге ми се јавиа да ми понудат не 1 кредитна картичка 2 картички и плус плата во минус
значи мозело
додуша се уште се мислам дали и да земам бидејки потоа ке мора да ги вракам
а драга кога си заглавена со кредит илидолзиш на некого пари РАНЛИВ СИ
дозволуваш да трпиш се и од секого немаш избор да менуваш работни места едноставно зарпбен си мораш да рабптиш и да вратиш тоа што долзиш
Незнам за другите ова се однесува за сите тие кои иамле земале кредит од било каде и биле во слишна ситација.....
Ме тролаа и тука ради тоа што сум викал на поштен начин во банка ебете се
КЕ викам ЕБЕТЕ се на секоја банка зошто не им долзам нисто
Нема подобро олеснуванје од тоа коа знеаш дека не долзиш на никого кога ти ја имаш предоста
на работа гледав на секого да помогнам со никого да не се замерам на никој да не му го загрозам работното место ми се качија на глава сите
пробав да бидам строг да бидам и јас гад кон другите колеги одма го сменија понашанјето
оваа недела треба да идам на суд бидејки сум оштетен не планирав да барам оштета бидејки сум добра особа и не сакам да зимам никакви пари од суд или атакви работи таков сум си не сакм такви пари да земам, мегутоа ке испаднам гад и ке си барам тоа што ми следува
секој треба да си одговра за своите последици
Штом бил толку храбар некој и мислел дека е над некого и преземал некои работи што не се правилни и се спротивни од законот ке си одговара ......
и ичч кур нема да ме боли ке си барам оштета толку колку што ке ми одреди судот......

Биди ми поздравена и добра нок

Последно уредено:
Иако е грозно ова со слушањево ипак не ме погаѓа како смртта на малата. Јбг, ние што сме приватен сектор знаеме на што сФе се спремни. Ова со девојчето ги надминува сите граници на човечноста.

Кајг
Dev Machine is up and running, конечно инсталирано комплетно и остала срања...

I just need to start working...

tomorrow

НЕКОЈ прислушкувал, можеби монтирал, можеби не, можеби и мене ме прислушкувал... не е битно... нека си ебат матер...
Во не така далечната 2007-ма година, февруари-март... таму некаде беше, добивав „поздрави“ во живо, не преку форум, ФБ или што и да е, туку од луѓе кои ми се блиски, во смисла да внимавам малце, бидејќи имам роднини кои можат да трпат последици од тоа, поради мои искажани ставови тука, а кои се однесуваа на тогашната, а и денешна локална власт во Струмица.
Кодошот го открив, преку луѓе исти како него :) Едно маргинално општинско куропушачче... Му реков два три збора, доби една во вратот, немаше потоа никакви последици по никого... Било и поминало. Копилето и ден-денес бега од мене, доста интелигентно :)
И, денес, го гледам апсурдот...

П.С. Еве, најсрдечен поздрав до спомнатото општинско куропушачче:
Што и да правиш, кому и да му го пушиш, ќе си останеш тоа што си: општинско куропушачче. Ќе те искористат како куртонче и ќе те пуштат во канализација. Далеку си ти од мене, далеку си ти од сопствен живот. Ти си дел од животот на оној кому му го пушиш.
Продолжи... супер ти оди!

Ние сме стока и нас треба да не :sekcza:

Сеа моментално си се јавуваат на ТВ и си кажуваат досетки за мизеријата наша, аку така ни требат.:tvg:

Решив дека ќе се ставам на посебен режим на исхрана, т.е. на здрава исхрана. Еве веќе 2 и пол саати седам на PC, гледам тенис, си праам муабет на ФБ, читам тука на форум, а до мене имам Милка чоколада и тоа отворена.
Неам пробано сеуште. :angel::angel:

Иначе почнав да ја читам Изгубениот симбол од Ден Браун. Знам дека е предобра книга, и по кажувањата од пријатели и по тоа што сум прочитал на нет за неа. Моментално сум до 2 страна, затоа што завчера заспав откако почнав да ја читам. :cautious: Али ќе биде, таман да се тепа досада додека идам на тренинг, а и кога се враќам. :D

Кеј,

Морам да ти се пофалам. По ваков ненаспан и вери бизи работно-напорен ден, на самиот залез на истиот добивам потврда оти стварно расцепив техники. Максимално расцепив! Анд ајм соооууу хепииииии! Утре ќе одам да ми ја пишат. До другите :pipi: Сега можам да си легнам и слатко да спијам ѓоа бебенце! Три доун, фајф то гоу! Цмок!

Ова е една од работите кој за жал никогаш нема да ги разберам

на францускиот сликар Пол Гоген на кое се насликани две девојки од Тахити стана најскапото уметничко дело во светот, откако сликата беше продадена за 300 милиони долари, пишува BBC.

gogennn.jpg

Draga Caygana, bajo moj,

Фчера најдоф 1000ка на улица :gjavol: ама не се усмртиф, одраф, олешиф, упокоиф, налипариф, умаштиф од алкохол пошто ако се усмртиф, одраф, олешиф, упокоиф, налипариф, умаштиф од алкохол ќе се пофалеф на темава, логично хехе. :Кезец:
Им купиф по еден хамбургер на другарите. Направиф добар гест. :цицки:
Ти што добро направи денеска или фчера? :kruna:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom