Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Дрaгa, пo втoр пaт денoв.А штa дa рaдим, кoгa пoстoјaт ликoви кo "женски и фудбaл".
Имa фини и интересни теми, иaкo не пишувaм честo инфoрмирaнa сум и читaм...
Епa си уживaш и си читaш кoгa ничим изaзвaн се пoјaвувa некoј пoлуписмен шoвинист.
Пoштo нели девoјките се зa вo кујнa. Сите сме зa вo кујнa Дрaгa, вo кујнaтa имa хрaнa...и oстри нoжеви.
O, прoсветли ме зoштo нaвивaм и јa имaм тaa стрaст зa фудбaлoт те мoлaм, те мoлaм кaжи ми дoдекa Џерaрд гo нaрекувaш ЖЕРАР!
Мaкa ми е веќе, не мoжaм сo вaкви. Дa не ти се верувa.

Пoштo нели се знaелo женски зa штo се. Акo мoзoкoт ти фaќa пoвеќе oд шoпинг и шминкa oндaк нештo не е у ред сo тебе!
Мoре мрш

БУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ!

Модератор - просветител

not bad

• Ми се допаѓа
Reactions: 048
1423424407858.png

This exists. Fuck you everyone.

Драга си слушам - Говор на телото - и - Чоколадо - од Кајли Миног... Ме потсети на некои убави времиња ----- пред 7-8 години...

Кајгано,среќа е малата да знае што е офсајд... за повеќе поврзано со фудбалот и да не зборувам.
Подршка за кајганџикиТЕ
:цицки:
:D, шо се вртат у подфорум фудбал !!! :cujte:

Драга,
Кога ја видов вчера темата дека Земјата е рамна, ме фати страв дека сум потрошил залудно 5 години слушајќи ги на факултет и учејќи ги сите работи околу потенцијалот на гравитационата сила, потенцијалот на центрифугалната сила, отклон на вертикалите, пресметките на земјиниот азимут, картографските проекции, параметри на елипсоиди, трансформации и тн и тн ..да прочиташе некој снајперист дека залудно се потпира на закривеноста на земјата при долги погодоци ќе требаше да се самоубие дека живее во заблуда ццц :toe: ете еден член на кајгана ги турна сите теории за формата на земјиното тело :kluc:.

Јас како „редовен гледач“ на филмови со стаж од 50тина филмови во целиот живот кинисувам да го гледам фамозниот The Wolf of Wall Street, додека не прочита министерот за образование дека земјата е рамна и да ми ја менат целата програма на факултет.

станав сабајле, тргнав за скопје во 7, стигнав дома во 7 вечерта,ја изнаслушав розо моја црвена и чукај, чукај срце.
се расправав со џинџери, неписмени рамковци, ноншалантни возачи (скопје ли е или каиро, летаат шалабајзери преку 3 ленти, преку трупа влегуваат во коловоз). Отепан влегувам за да видам дека за јадење има подварок со расол и тоа посен.

this is why we cant have nice things

ДРГ “Ние не сме Македончиња, ние сме Македонци“. Какви?

Има една фраза која воопшто не ми се допаѓа, а гласи- “Прост народ, јака држава“. Македонскиот народ не е воопшто прост, ниту пак глупав. Првенствено имаме едно медиумско ограничување каде што во центарот на вниманието се поплавите. ОК, зошто и не би биле? Со заемната помош и хуманост се мери поврзаноста, зваемноста и издржливоста на еден народ односно нација. Тука се мери и патриотизмот. (што е народот без државата, и обратно?!) И нормално другата логичка алка, покрај медиумското премолчување на настаните, е желбата за власт.
Многумина кои важат за интелектуални тела преку одредени ново оформирани невладини организации алудираат на заштита на Македонија. Но што е проблемот? Проблемот лежи во тоа што интелектуалните тела не би требало да дозволат манипулација односно проигрување со нивните умови, гледаме и злоупотреба на општествениот статус. И еве масивна подршка. Но пред очи ни се случува распад на институциите! Пред една недела беше разрешен некаков заменик секретар во 5-тата управа (како и да беше тоа работно место, со новите измени во Законот тоа воопшто не ни постои). Интересно! Деновиве претреси и апсења. Општа паника владее во органите на извршната власт. Единствениот изговор им е поврзаноста со опозицијата и странските тајни служби, местенки и губење на време! :unsure:

Чим е заборавен феноменот со монополот во месната индустрија или пак она што се инвестира во Прага, во ред тогаш не постои ниту криминал, ниту недемократија, ниту прислушкување. Постои само патриотизмот на Македонецот кој понесен со убавата слика од розевите очила и оди со главата во ѕид.

Дали има некаков проблем? Апсолутно не. Најголемиот дел од пораките ги праќаат демохристијанските партии кои велат дека има економски раст и развој, демократија, квалитетно образование и сл. Само нашето образование е “боли глава“ (во негативна смисла). Како е возможно еден, денес средношколец, утре матурант, да оди да учи во странство?! Со 2 оценки по еден ист предмет, сведителството не му важи! Или во кратки црти се се прави со цел младите да останат во оваа “совршена“ држава. И да не го спомнам Законот од 14-ти јануари.......

И заклучокот!? Постојат сериозни проблеми за кои не се дискутира. Ништо ново во заклучокот. Но повторно настанува проблем. Ова се ново (односно скоро) настанати проблеми за кои би требало да се дискутира, но бидејќи навечер со очите ги броиме ѕвездите, а преку ден не разликуваме црвено од зелено и вршиме самоубиство на целиот народ односно нација.
Молкот значи подршка, бунтот значи неуспех, а тапкањето на грбот на самите власти значи предавство.
Што значи дека нашево општество претставува лавиринт кои има неколку правци, првиот до успехот, пари, власт, но не и зацртана цел. Вториот во скутот на опозицијата, денес пројди така, утре си на власт ќе имаш буквално се, и третиот е до слободоумството.

И за крај. Државата мора да ја води одредена политичка партија, но тоа нека биде избрана од самиот народ......сите ние добро знаеме што се случува по спуштањето на завесите. :)

Немам зборој за ова шо се деси со момичево........ :place:
Милиони лапате в џеб, милиони фрлате за глупости а немате за да спасите живот? Како спијате навечер бе кретени, со кое лице ќе излезите пред народов? Господ гледат бе, имате нешто човечко во вас бе, копилиња себични едни???????

Епа господа куртони, јас ви посаквам вашите најмили чеда да ви се навлечат на хероин.И то она ко ќе дојт работата после неколку години дека после немат назад, во фаза ко ќе немојш да го откажиш срањето. Епа тогаш драги мои ќе осетите истото шо веќе македонскиот народ го осеќат 20 и кусур години. Ќе ја осетите цела патња, ќе ги видите сите проблеми шо досега сте ги немале и шо би се рекло ќе го видите ѓаолот. Морат да осетите малку мака, да видите како е суровата реалност бе. Тогаш ќе видите дека џабе ви се парите а не можете никако да помогните. Да го видите вистинскиот живот во Македонија!!!

Само така ќе осетите на своја кожа како ни е нас обичните луѓе, на многу фамилии шо живеет од денес за утре, како им е моментално на родителите на Тамара. Тогаш ќе се молите на господ ама џабе, си заслуживте најлошо. Малку и вас да ви патат најблиските и вие лично, то си го заслуживте. Абе се најлошо имате заслужено бе бесчуствителни морони.
Со цело срце ви посакувам да го осетите тој пекол. Вервете, само со пациент од хорс во фамилија может да го осетат то мачење, патење, чувство кога си безпомошен, џабе се тогаш милионите крадени и така натаму - со еден збор НАЈЛОШОТО! Тој период да трајт со години и години. Све најлошо да ви се вратит. Се надевам еден ден ќе се исполнит ова.
Животов те тестират на се, па се надевам дека вие господа ќе падните на секој тест. АИР ДА НЕ ВИДИТЕ

Ме истаде од контакт ко дознав денес за ова и ептен ептен ми падна жал. Уште ми е многу неубо и жално , се надевам со постов ме сфативте шо сакам да им порачам на сите тие нелуѓе, без ни малку жал, нула човечност. СЕБИЧЊАЦИ. Знам дека сум слаб со речник на зборој и се губам во долг пост, немам ни вокабулар нешо, грешки правописни сигурно имат и неписмен да сум, каков таков ама сум искрен и чоек пред се. Битно ќе ми ја разберите поентата а и секој здрав и нормален чоек истото го мислит, се надевам.

То би било то форумџии, морав да пишам нешо за малце да ми дојт поубо. Да се испукам она ко шо викет.

ПОЧИВАЈ ВО МИР ТАМАРА :place:

А колку сме ние поразлични од некои?
Дали бевме или станавме такви?

09.02.2015, 13:28
НЕХУМАНИ ВОЗАЧИ НА СКОПСКИТЕ УЛИЦИ

ФОТО - ПОЛИЦИСКА КОМАНДИРКА СПАСИ ОД ПРЕГАЗУВАЊЕ ПАДНАТА ЖЕНА

Повозрасна скопјанка денес падна на пешачкиот премин на улицата Васил Ѓоргов, пред трговскиот центар "Зебра" во Капиштец, а додека лежеше неподвижна среде густиот сообраќај, возилата внимателно ја заобиколуваа.

48260F6986948D4DA92402312EC46685.jpg

Забрането преземање на фотографијата без дозвола од Вест

Паднатата жена и слаломот кој се возеше околу нејзината глава ги забележа униформирана полицајка, Александра Папоњак, која случајно поминувала по оваа прометна улица.
Девојката ја крена жената, а вработени од хотелот "Квин" во "Зебра" изнесоа фотелја таа да седне, додека да пристигне Брзата помош.

"Шокирана сум од тоа што го видов. Додека лежеше жената, колите ја заобиколуваа. Ниеден возач не застана да и` укаже помош. Таа падна сама, не е удрена, но таа слика како ја заобиколуваат...", не можеше да поверува униформираната девојка.

Набргу дојде возило на Брзата помош. Кога прашаа што треба, Папоњак кусо им одговори: "Хуманост".

Подоцна дознавме дека Александра Папоњак е командир во МВР на полициското одделение за сообраќајно-ескортно обезбедување.

Текст и фото: С. К. Делевска

Мораме ли нашите животи да ги поткрепуваме со вакви празни фотографи правејќи не нас исполнети во очите на другите кога и самите знаеме колку сме мизерни?

Народ, кој повеќе се потресува за:
- ХААРП,
- дали вакцините предизвикувале болести,
- што му рече Аца Лукас на Босанац?
- еве што рекол синот на Цеца
- кој ќе биде кај Лила
и така натаму...

... повеќе отколку тоа дека е прислушкуван, има мизерно здравство, слаби плати и тн...

... не заслужува повеќе од оваа вукојебина. Но во ред е, навикнати сме. Од Османлсико, па овие 20 години, па до век и веков.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom