Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Кеј ќе те искористам во оваа прилика,

Има ли некој сони кец и текен 3 ??? Врвка е работава ми се игра многу мислам дека уште ги немам заборавено потезите !!! ЖИТИ СЕ НЕКА ИМА НЕКОООООООООЈ

Пари не се проблем

Во врска со турските серии, мало ова ти ме потсети. Се имам изјаснето тука
http://forum.kajgana.com/threads/Петиција-за-стопирање-на-сапунските-серии.66603/page-3#post-5683349

Да, не ги сакаме пошто се полни со глупости и вреѓаат интелигенција со нискиот квалитет од секаков аспект. Меѓутоа случајно налетав на еден грчки документарец деновиве што малку ми ја ублажи гледната точка.

Секој производ си има таргет популација. Букварот е на пример за првооделенци, од некаде треба да се почне. Во турските серии се обработуваат тематики како фамилијарни односи, социјални норми и правила, легислативата, силување и слично, се отвараат некои прашања кои се табу во исламскиот свет. Само затоа што кај нас или на запад е глупост да се отвараат прашања од типот на дали мора безусловно да ги слушаш свекорот и свекрвата не значи дека тоа е секаде така. Можеме да се смееме дека на некого сеуште мораш да му објаснуваш математика со примери од типот на ако имаш 5 јаболки а јас ти дадам 2 колку ќе имаш, меѓутоа ако тоа го научи човек барем малку на знаење тогаш што да не? Турските серии имаат големо влијание врз арапскиот свет, барем ако му се верува на документарецов. Замислете рандом арапкиња која може за прв пат во животот гледа сцена со бакнување, жени без хиџаб, храбри девојки кои се борат за правата, луѓе кои им пркосат на традиционалните норми, кои бараат промена. Погледнете го документарецот, не мора секако после тоа да гледате турски серии како што нема ни да читате пак Буквар. Ама чисто да не ги хејтате до толку. Ако непристрасно ги погледнеме турските серии ќе сфатиме дека иако на прост начин со низок квалитет сепак нивните поенти воопшто не се лоши-хуманизам, права на жени, промена на закоравени традиции, важноста на образованието и слично. Ако кај простата раја тие поенти ја постигнат целта макар и на некое минимално ниво, тогаш барем јас немам валидна причина да бидам толку остар во нивната критика.

Сусаро во борба за правата на жените... Да живее феминизмот!
feminist_en.gif

Кеј,

Ги читам погоре коментариве за турските серии и вртејќи канали на тв, ми излегува Касандра на некој босански канал.
Која е нејзината поента, не можам, а да не се запрашам.

драга,

по ѓаволите.

Чисто срце, и во кал свети, барем така верувам.

Еве, саботно. Паста со сирење и лук, чај од липа и липање директ од внатрешноста. Немам сила за ништо, а имам храброст за се’.

М.

Двојни стандарди, селективност и млатење празна слама без дела. Се кријат позади твитер и фејсбук, дигаат револуции во својата глава, глумат експерти со фејк анализи од нет, се маргинализираат самите со сила, зошто се атеншн курви и уште еден тон бљувотини. И на такви држава да им остаиш да градат...никад. Убаво ве дупи дпмне. Со стил.

Кога ти е многу тешко во животот, се наоѓаш на прагот за да влезиш во длабока депресија, помисли на то дека има луѓе како Кико Вршник Машина и ќе ти биди полесно.

Драга, која е веројатноста од сите места на светов да сретнам тројца бивши во кафич што е помал и од дневнава моја. :pos:Очигледно треба да продужам да го спремам испитов, место да одам на журки. :giggle:

Фрчат теми и коментари за прашања по екстерно, прашања за правосуден, учење на сите страни, им гори под нозе на многумина ;) (мала шала, знам како е, посебно со тоа правосудниот да му ебам кој го измислил)

Драга,
Виде кои изведувачи се досега објавени за InMusic Festival? Епа Placebo и BRMC.
Ај погоди кој нема да иде пошто не може да го натера СО да и прави друштво. :X3:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom