Драга ... денов ќе го памтам уште дооолго време ... денес ми заврши периодот од 1 месец за отказното решение кое што самата го поднесов ... и денес си добив понуда за 1.000.000 пати подобра работа

Уствари истата работа, од мојата бранша, али кај 1.000.000 пати подобар и пофер човек.
Моментот кога ќе дојдат твоите 5 минути, и кога ќе ги искористиш на најдобар можен начин е ... priceless
Моментот кога газдата си се курчи, и си се курчи, и си се курчи ... затоа што е свесен дека вработениот (јас) има поголеми квалитети и поголемо знаење од него за тој бизнис и таа област од бизнис секторот (мојата професија), и тоа ужасно го погодува и егото не му дозволува да признае дека си подобар од него, и затоа се понаша така како што се понаша (малку курчење и занесување).
Но тркалото се врти, и доаѓаат тие златни 5 минути ... и на крај доаѓа моментот кога газдата зависи на еден начин од вработениот.
Да беше човекот фер и коректен, како што бев јас максимално фер и коректна (дури и повеќе од што заслужува) ... со задоволство ќе му помогнев и ќе му излезев во пресрет.
Али кој како си се понаша, така и ќе му се врати.
Се' на се' ... закон ден, а отсега ќе следуваат уште мнооооогу закон денови ... поготово кога си имаш прекрасна личност покрај себе