Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Е Кајгано, во случај да не знаеше сосема е нормално да им работиш 15 саати за 400 денари,а денес ме чекат извештај и колку ќе скратат од плата пошо и психички и физички паѓаш после 12тиот сат на работа, ама не смејш да направиш никаква грешка и мора да си точен до милилитар.
Да, да. И само јас сум била непогодена шо нон стоп се карам за овие глупости.
Пошо нели законите не се за сите исти.

Дневницата 1100 денари е, за пет саати насабајле и четири пред стемнување, и викам спортува кардио :icon_lol:...

Овај од форумов гостин шо ми беше од место на живеење строг центар на Скопје сакал тоа да го работи, се насмеав добронамерно, тој ги гледа парите а не ја знае работата дека треба искуство и е многу тешка.

А и сега се бара човек повеќе стаса тутунот идат луѓе само прашуваат, викам најде ангажман и не спомнувам дека оди за 120 денари саатот, затоа што сатницата е 100 денари скоро секаде :icon_lol:.

Драга Кајгана,
Денес се празнува Св. Петка.......... денес е голем ден за сите Христијани!
Нека не чува светицата сите нас од лошо и нека ни дава само добро.

:)

Џими дими џамп уам ШТО ?????
Младата популација го слуша и го зема за пример и така уште од мали децата си тргнуваат по лоши патеки. :)
Па ќе имаме несовесни граѓани, е ќе имаме.

МНОГУ СУМ ИЗРЕВОЛТИРАН И НЕМОЖАМ ДА ПИШУВАМ ПА САМО ЌЕ ТИ ОСТАВАМ ЕДНА НУМЕРА ПОДОЛУ !!!!111111

п.с. :pos::pos:
Два дена ја гледам и се смеам, хух, е сега се чувствувам подобро.

10392275_10204690734772017_2093302384557566477_n.jpg

Кајги,
Многу сум среќна, и ова ми се оствари, уште ако оди како што треба ќе бидам најсреќна :D

Колку го сакам расположението на луѓето од моето маало, или оние кои проаѓаат покрај мојата улица.. Каква позитива. Ова за ништо не го менувам.
Утре одам за Струга, на еден ден... мала прошетка со роднините нема да биде лошо. И секако, ќе го видам мојот мал внук...Не сакам да се разделам од него.

После 15 дена конечно да се приберам во Скопје, гледам на темава неам читнато од 46 страница, баш сакав да прочитам се, ама многу е :icon_mrgr: Него друго ми беше поентата, кога се вратив пред зградата видов едно кученце, првпат го гледам, и ме допрати до зграда, па се качи и по скалит. Чудно ми стана бидејќи ниедно куче се нема качувано по скали во влез, ама си викам ај може кругче да сврти. И кога одеднаш пред да легнувам, го барав клучот и си реков да не случајно ми е оставен од надворешната страна на вратата ( не беше, го најдов после) и отварам вратата кога гледам кучето уште си лежи на скалите, а беа поминати веќе 5,6 саати откога ме допрати до врата... Тоа ми остави така впечаток од вчера на срце што ми остана :)

Иначе сегде е лошо времево, слабо сонце, ама овде претеризам е, ај ако не па до 31 нека врне, кој му се игра баскет/фудбал глупости... :tapp:

На осми осми 1969

10482599_10152602507599539_6672701531332549370_n.jpg

непотребни се повеќе зборови

Кеј,

Јас воопшто не сакам големи градови, гужви, долги дистанци, туѓинци што се разминуваат без никогаш повторно да се видат. Трчање по автобуси, возови, динамика што убива. А внатре во автобусите, во возовите, зјапање во телефон без да го видиш лицето на сопатникот, без да му ги видиш очите, без да те израдува или натажи неговата животна приказна. Сѐ е некако роботски, сиво, безлично и отуѓено.

Периодов почнав поинаку да гледам на работите. Една од предностите да живееш во голем град е што имаш време за читање книга во воз, долго, без да те вознемират. А овде се чита, многу. Седам и им се восхитувам како не губат време и секоја минута ја користат за себенадградување. Денес, во возот до мене седеше типка со книга во рака. Нетрпеливо ги вртеше страниците, сакаше уште, уште и уште. Тоа е таа страст и глад за нови знаења, си викам. Ме зачуди брзото вртење, не издржав, морав да ја видам корицата.

Продолжив да гледам низ прозорец.

Никогаш нема да ги засакам големите градови.

Неможев да најдам тема за најубава женска, ќе си ја ставам овде.
Shailene Woodley:pipi:

Shailene_Woodley_-_Flickr_-_nick_step_(2).jpg

То е Кајги, колку и да го тресеш, последната капка в гаќи останува:mad:
Тоа е Марфи.

NjtFXY3.gif

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom