Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
ba9f98af582c5ff2e83dabd5341c9cc4.jpg

ќе го оставам ова овде.

Вчера на новиот кружен кај Влае дебили возеа у обратна насока :pos: :pos: интелигенцијата во фрижидер за длабоко замрзнување оставена.

Ај ем Џигернаут бичесс!!! Абре сум се издотирал јако, многу јако.

10665186_799940940067070_1343506904800282617_n.jpg

ДК

Да им се намочам на лајковите на кои толку многу им се радуваат. На надгробната плоча ќе изгравираме со златни букви " ... собра 846746774564 лајкови, единствениот успех во животот". пу.

Го гледам минатото од денешна перспектива и просто ме чуди каква трансформација сум доживеал. На 14-15 години си полн со енергија, идеалист, ке го менуваш светот, sky's the limit. Паметам во средно цела училница ја вандализиравме со натписи fuck the system, anarchy. Бевме “револуционери“. Колку наивно размислување, али искрено. Дури и Капиталот на Маркс го земав за читање од библиотека. Тогаш запoзнав најмногу луѓе, имав големи планови. Многу малку од тоа се изреализира. За жал. Но реалноста, целиот поглед на свет беше некако оптимистички. Знам дека во природата на луѓето е да го идеализираат минатото, но мојов случај е нешто повеќе од носталгиja.

Сега сум скоро десет години постар. Од оптимизам ниту о немам. Не ме радува ништо, ниту имам волја за искачање. Работам нешто хонорарно па поголемиот дел од времето ми поминува во самотија во соба од 16м2. А некогаш со душа се чекаше петок.

Тоа е, welcome to the machine.

Туку времево надвор ме потсети на Taxi driver.

Taxi-Driver-1976.jpg

Последно уредено:
Драга Кајгана,
Најлошо е кога еден човек не ја знае вредноста на животот. Во животот не ни е приоритет образованието, работата, кариерата......., секој момент кој ти го исполнува срцето и душата е всушност она нешто кое не поттикнува се останато да правиме во животот, тоа е она нешто кое треба да ни биде приоритет.

:)!

• Ми се допаѓа
Reactions: osa
Кајгич,
два месеци се немав вратено дома (јер студент) и имам заборавено кај ги оставам клучевите од дома. Очекував дека ќе се променам повеќе со започнување на нов предизвик у нов град, ама никад не очекував дека би забораил вакви основни работи

shtotuku pocna ushte eden vikend ...i ovoj ke pomine vo ishchekuvanje nekoi neshta da se smenat ........dali ke se smenat ? neznam ,neveruvam ...mnogu vreme pomina ....pogovorkata veli "zelezoto se kova dodeka e zesko "......ova "zelezo " se oladi odamna ... zoshto ne go "kovav " ?????
sakav ,mnogu sakav ,no ne uspeav ......dali zalam ? DA zalam i toa mnogu ,no seushte se nadevam ......mozebi sepak ke se smeni neshto

Кога ќе имам од се по нешто во животот, тогаш ќе ми биде супер. Ама нема да биде тоа во брзо време. До тогаш ќе имам едно а друго ќе немам. Пример, имам ајвар, немам сирење...

Денеска, " у најбољи клуб у граду " го слушнав најдобриот ди џеј на сите времиња. Значи во 10 минути ги пушти овие песни: Брала мома капини, па следи Mambo nr.5 и после неа Sex on fire, или во превод, во 10 минути тој ја опфати цела музичка историја, му фалеше уште Бетовен или Моцарт. :D

ах пусто кафе шо ми напраи, да не можам да спиам, овде кај тебе да се обракам, да ми најдиш занимација, некоја тема за размислување.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom