Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Драга,
Мајка ми става лајк на свашта на ФБ. Понекогаш и шерува семе синапово лајк ствари. Се мислам да и го блокирам профилот. Ама па кој ќе ми праќа после статии за природни лекови за сите болести што ги имам. Ѓумбир рулз.

Три дена по ред легнувам у 1 попладне станувам у 8 вечер -.-
Ај уше денес, да станам накај 7-8 па до сабајле да учам у 9 полагам..
Палам еден мрсен топ после испит да забораам све.

Сите имаат држава, па и нас ни дале..
Дно дна. :facepalm:

triatlon.jpg

^Види Златко.. оваааај Фотос :ROFLMAO:

Ја беше првак на државу ни нашу напатену у ориентацију, на Водно на последно коло дадесфа ми кутију чај и едну крш медаљу, камо среќа да имаше гајбе пиво, глеј прво место скопско , фторо и трето даб : D

Да ти ебу општестфо, природа си е океј. Исти патике у Америку су 20-30 долара, куде нас по 100 ги продааф, куде нас плата 200-300 долара, а тамо е сигурно над 3 000, тој не кеца нас цел живот.

Picture 1657.jpg синоќа се враќам дома папсан, само имав сила и и кажувам на жената,каква сарма знае да витка една од Дрма,тоа права уметност на селски начин,кај знаете вие градски со нив,па да видиш домашно кисело,па матење, па сучење,па месење,па виткање,па цедење а бре прсти и лакти да излижеш.
-И не се закачај отидов да со легнам.
Кутрата види па што направила,не спиела цела вечер,зела да витка сарма и тоа од лозов лист,и тоа по градски со една кинеска пластика,напред-назад.
-Ја едне сељанке да виткат и месат подобро од нас,е не може,еве да видиш ај пробај. Ова е сарма,по рецепта од Оливер.
и што да правам јас сега,ај јади сарма два дена и ќути,кај ти направиле па и на мани мислам, море она млеконо ми го мутеше паметот кај онаа,да не стави нешто внатре.

Пишувам тука бидејќи сум очајна и веќе не знам што да направам. :( :( :(
Ја молам Блу Лејди Баг да не ми го брише мислењево.

Дали некој/а од вас кој/а живее во Скопје би сакала и би се нафатил/а да причува две маченца во рок од два месеци? Сите трошоци за ветеринар, храна, и се` што е потребно ќе ги покриваме, само бараме некој кој би се нафатил да ги причува и потоа да ги земеме, значи не барам некој кој толку многу ќе се приврзе за мачињата и после нема да сака да ги врати назад, сериозно прашувам. Премногу се грижев и се грижам и за двете, и само ми е потребен некој кој би одвоил некои 8 недели за да ги причува сонцињава. Доколку има некој кој би можел да ми помогне нека ме исконтактира, како што кажав сите трошоци ќе бидат покриени од наша страна, под услов да ги причува на два месеци и потоа да ги земеме.
Благодарам од напред! :(

Драга,
Знаеш, не ми е толку криво што откако ќе ме изедат еден тон комарци, ме чеша се`. Најкриво ми е што знам дека сум помогнала да се направат уште еден дупли тон комарци :mad: Јас сто посто сум им во топ 10 луѓе што ги одржуваат во живот. Спрејовите дури престнаа да функционираат. Се удавив и пак ме изедоа. Сеа кога излагам после 5, стриктно по долги. Боље ќе се потам него да им помагам да се размножуваат...
Али, прочитав негде, нашле начин да им ги сменат гените, па 99% проценти се раѓаат машки (значи, не касаат!!!) и целиот тој вид на комарци изумира во 3 генерации :D Неможам да ти опишам колку ќе славам ако ги истребат СИТЕ! :vozbud: Ивкова слава гомна да јаде :P Ионака немаат никаква улога во светов. Само ни го прават животот мизерен...

Драга,

погледни што прочитав на фб.
Драги мои пријатели, по тешката и долга борба со болеста на мајка ни, јас и сестра ми чувствувамe голема потреба да споделиме нешто со Вас. Како успеавме после толку споменици, толку мостови и бесплатни автобуски карти за пензионери да останеме без ЦЕНТАР ЗА ПАЛИЈАТИВНА НЕГА НА БОЛНИ??? Абре луѓе, прооден ПАТ нема од Онкологија до Рентгенологија, а ние на носила ја носевме мајка ми, која во болки од сето тоа траскање и целата таа жештина го тргна турбанот од глава и ги истрпе сите тие навредливи и понижувачки погледи.На Рентгенологија,со 2 приоритетни упати прво МОЛИШ да те примат дента (регуларно ќе чекавме една недела!!! Да,таму и приоритетните упати се презакажуваат!), потоа МОЛИШ снимките веднаш да се испратат до доктор кој ќе ги чита и на крај го МОЛИШ докторот да ги прочита дента, евентуално наредниот ден. По 10 минутно лутање по ходници на Пулмологија ни кажаа дека доктор на одделение нема и дека треба сето тоа уредно да се проследи преку амбуланта, по коментарот дека пациентката е тешко болен онколошки пациент и дека е на носила, добивме коментар од сестрата: ПА НЕМА ПЕШКИ ДА ОДИТЕ, ИМА ЛИФТ!!! Јас сум стоматолог и под принуда боцкав и мускулно и венски, што да кажат луѓето кои воопшто не се упатени во таа област??
Тотално не разочараа и службите за домашна посета и итна медицинска помош. Наглуви се кога станува збор за онколошки пациенти. Замислете, треба да се јавите на домашна посета до 15ч, за да "милата" госпоѓа на телефон Ви закаже посета, оти после 15ч. екипите се на терен и тие никаков контатк немаат со нив. Кој век сме бе? Зар тие луѓе немаат мобилни телефони??? На крајот на краиштата, ние не планиравме кога ќе пукне вена, тоа не оди со закажување!!!
Верувам дека не сме единствените што поминале низ ваква агонија... На крајот ја молевме, во солзи ја преколнувавме да ја пушти душата да и почива... Никој не заслужува таква смрт...

Не знаеме каде и кому да се обратиме по ова прашање. Голема утеха би ни било, ако успееме да потикнеме некаква иницијатаива за отворање на ваков центар кај нас. Ако некој има идеја, Ве молам коментирајте. Благодарам.

што повеќе да се каже...:(

Здрацо,

мамина маза доминира, ама не знам колку сте и обратиле пажња на рекламана за чајната на промес мислам. Со тато и чичко Батко што гледале утакмица. Како најголеми дебили се понашаат.
Невидено глупа реклама, мене таа повеќе ме нервира од мамина маза.
:facepalm::mad::гик::вонзем::гомце:

Да се мочам во доктори, во комисии, во поштата, во вип шо никош ко ќе треба не снемува мрежа, во трето разредни роднини. У курац сите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom