Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Eовака ќе и се пуштам на следната што ќе и фрлам око :

Твојата убавина e права реткост , ко квалитетен спортски новинар во Македонија .

Хммм , море не сум сигурен дали квалитетен или просечен да кажам . Некако се сомневам дека има квалитетни веќе . Ама ќе се збуни така типката бе :ROFLMAO:
Ма ќе и кажам убава си ко поезијата на Калински и моја е.

Професорката Каракамишева моментално има повисок рејтинг од Груевски и Заев, combined! #ДаТиСеМочамУДржавата

ПС - Дојде јајцето на газот. Let the games begin .. :coffee:

Драги

HRGiger.jpg

Ептен ми се уништи денот вчера кога прочитав дека уште еден големец ни заминал годинава. Пред три дена, на 12 Мај, почина Hans Rudolf Giger, светски познат сликар, скулптор и дизајнер. Најмногу познат по суреализмот и темните фантазии кои ги реализираше во бројни медиуми (дали слики, скулптури, сетови, архитектура, ентериер) и по своите придонеси во областа на шоу и ентертејнмент, имено филмовите, култни парчиња како Aliens и Prometheus серијалите (на Ridley Scott James Cameron), Species (на Roger Donaldson) и Полтергејст II (меѓу многу други).

Јас ќе го паметам и како еден од инволвираните клучни луѓе во "најдобриот sci-fi филм што никогаш не стигна на големото платно", имено адаптацијата на Dune (Frank Herbert) од страна на Jodorowsky која за жал никогаш не се случи. Од документарката што ја гледав, меѓу другите, и човеков имаше неверојатни визии за тој филм. Инспириран од големиот Lovecraft, сам инзпирација за многу талентирани уметници, дизајнери и визионери, како Wayne Barlowe и Guillermo del Toro како дел од нив.

Мал tribute за него:

hr_giger_3d_lilith.jpg

giger.jpg

giger_dune_3.jpg

hr-giger-erotomechanics-vii1.jpg

giger_dune_2.jpg

hr_giger.0_cinema_640.0.jpg

attachment.php

DUNE.jpg

Giger-The_Trumpets_of_Jericho1.jpg

Ми фали Кајгано. Премногу ми фали, ете тоа. Сакам да е тука, сакам да го гледам секоја недела. Сакам да е со мене сега, овде. Толку сакам.
Зошто ме сакаше повеќе од себе, повеќе од било кој друг. Го знаев тоа многу добро.Зошто веќе нема кој да ме праша како сум и да биди среќен кога сум јас среќна, да ме гушни кога сум нервозна или тажна.
Се дешавале срања, допрва и следат други, но све можам да издржам, ама него да го немам и после толку месеци не можам, не сакам. Поголема празнина не можам ни да почувстувам.
Кога некој ќе ти го изгради светот, кога сака да си све што немал, не ни помислувам да биди разочаран од мене.
Некогаш се нервирам,но од друга страна знам што точно ми треба, нема потреба од лутање. Ако знаеш шо сакаш, немаш ни потреба друга опција да разгледуваш. И или ќе чекаш можеби да падни од небо или сам ќе го земиш то шо сакаш да е твое. Поверојатно е да се оствари второво во секој случај.
Преку све човек ќе помини, преку смртта никогаш.

I am back!:pipi: Не знам дали тажно или среќно смајли да ставам. :D
Повеќе ми оди кон тажно. 4 дена преполни со нови искуствa, исполнети до последна минута, толку многу нови луѓе, информации, случувања, што буквално се чувствувам како да сум била отсутна 20 дена. Ама феноменално беше. Душава ми е полна, се рестартирав конечно.
А дали тебе Кајгано ти кашлаат кокошките?:icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr:

Вчера на ФБ пишав дека нема нешто подосадно од затнат нос а тоа да ти имало. Оооооо кашлањево, три минути ми трае спиењето во просек. И се нервирам што суво кашлам а не еднаш да искашлам чичковски и да си легнам -.-

аЕ....

п. с. devojcence пишала Poludecuuuuuuuuuuu :LOL: :coffee:

Драга...

... пак иам Ricky World Problems. Еднаш у месецот сум посакал да слушнам нешто друго, на Јутуб си пуштам Бон Џови, AC/DC, Стинг... а од страна кај related searches само ми дава "Recommended for you": Бобан Рајович, Ана Николич, Елитни Одреди, Цеца... It's calling me back!

Оваа верзија ја баравме долго време , а и стигна , еве ја ... треси мала ....
Wave_smiley.gif
(На Чка Анчо посветено посебно) :D

ДК
Ништо не е вечно и на се му доаѓа крајот кога тогаш.

Драга,
Кога ми е најдосадно на свет пуштам музика и тепам време со безвезе квизови на Buzzfeed :D
Wrong bandmember dude. :D
Capture.JPG
Оваа недела уопште неам гледано серии, најновата епизода од Supernatural ми стои негледана. I don't even know who I am anymore...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom