Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Да живее Први мај ден на трудбениците
Да живее Втори, Трети и Четврти мај ден на Службениците
Да живее Пети мај ден на кафе муабетите во администрација.

Кајгано замисли сите денови да беа како Први мај.
Први мај, ден на трудот а сите одмараат.

Аналогно на ова на 8ми март сите да си ги тепаат жените на пример а ? Или 1ви Април сите да го поминеме денот на локалните гробишта ?
Не иде малце не ?

Драга Кајгана,
Денеска за први мај стварно убаво си поминав, си прошетав низ моето Скопје, си се мезевме....., па како дел од тие јадења што ги правевме неизбежно беше и една кајгана:)

Се сетив на кајганава, па послужи се... :):D

Кајгана готвач -Кајгана by Sungerot Bob on Кајгана форум

4.jpg

Помина и мајов драга моја виртуелна пријателке. Малку порано го завршивме ние, но мораше така да излезе, си поминвме убаво, јесте но како оној минатата година нема шанси да ми се повтори.

Неам слики од скарата, само од огнот како го палевме.. небитно..

Драга Кајгана...

...месецот ќе ми биде напнат. Многу и тоа...
А не ми се работи.

се изнаспав за прошливе две недели :cuc: едвај го чекам викендов да се видам со една твоја форумџика #хехезнаекојаепозз

Кога го читам постов, нема фејспалм на светот кој би го опишал одговорот.
http://forum.kajgana.com/threads/Драга-Кајгана.36778/page-2451#post-6583708
Најверојатно форумџијата е хај, па не знае дека во некои фирми се работи секој секој ден. Или па работниците од 30 дена во месецот имаат преку 30 работни денови (раб.ден = 8 ч.)
Добро сега, можеби братот живее во некој розово-портокалов сон каде што ружи цветаат и се се јаде. А за способноста......тоа е друго.

Мајов ме потсети на една шведска хуманитарна организација за која ми раскажуваа пријателите додека бев минатиот месец кај нив- називот и е Мајски цвет или цветови - не сум баш сигурен :Majblomman- Тие организираат двенеделни кампањи продажба на хартиени цветови кои ги набавуваат замислете од Кина и преку училиштата, учениците ги продаваат , а со заработените пари ги потпомагаат децата од бедните семејства.
Сето тоа би било добро, но доколку не се искористуваат децата- бар јас така мислам - Не е во ред да гледаш деца низ улиците кои те молат да купиш „цвет„.:facepalm:Децата треба да трчаат, шетаат да читаат и да се развиваат, а не да собираат пари. И сум против таквиот вид на „хуманост“ каде за нечија сметка се искористуваат деца.

Гледам скоро се работи денес, па дури и маалските продавнички. Мило ми е шо се помалку се слави денот. Оти секој ден можеш да направиш скара де.

hehehehehe
tumblr_n36zp9mmMd1s0t6o2o1_500.gif

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom