Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Драга Кајгана,

Денес започнува моето последно крстарење од третиот договор. Имам помешани чувства. Беше ОК, ама можеше и поарно. Дизни Фентази не испадна фантастичен за мене. Како и да е се чувствувам спремен за враќање во Македонија на месец-два :) Дап, во Македонија се повеќе се чувствувам како гостин. Како и да е, одморот ми е горе-доле испланиран. Туку доста за иднината, да пишам ред-два-триесет за минатиов период :)

Трчав неколку трки на Дизни Фентази кру гејмс и конечно во тим триатлон освоив бронза заедно со мојот менаџер Алан и колегата Карлос. Алан пливаше, Карлос возеше точак и јас трчав :) Друго... вчера наполнив 31 година. Веќе не сум "thirty, flirty and fabulous", но сеуште сум млад, згоден, неопходен :))) Обично роденденот го кријам како змија нозе така да честитки добив од најдобрата другарка, двете сестри и две бифши девојки, така да не е лошо, има луѓе што ме мислат :)

Доста е сеа за сеа, идам под туш и на работа. Се читаме поинтензивно за едно 10 дена :)
hugz&kissezz

Драга Кајгана,
Секако и Кајганџии и Кајганџики............ Нека ни е честит празникот на сите Христијани...... ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ! ! !

veligden-Filip.jpg

Нека светлината на ХРИСТОВОТО ВОСКРЕСЕНИЕ ни ги осветли нашите срца, а неговата бесконечна љубов го благослови нашиот живот и нашите домови

:)

Здраво,

``Христос воскресе, среќен празник на сите македонци`` - рандом статус на фб од пред некоја година. :facepalm::facepalm::facepalm:

Драга, за Велигден имам две работи да кажам:

1. Следното:
Brenda: You don't really believe in God, do you?
Nate: Well, yeah. I mean, I don't believe in some bearded, old, white man up in a cloud ... but I believe in something. Some sort of undefinable creative force.
Brenda: I think it's just all totally random.
Nate: Really?
Brenda: Yeah. We live, we die. Ultimately, nothing means anything.
Nate: How can you live like that?
Brenda: I don't know. Sometimes. I wake up so fucking empty ... I wish I'd never been born, but what choice do I have?

Се слагам со Бренда.

2. Единствениот господ за кој јас знам оти воскреснал е Докторот, веќе 12-13 пати, зависи кој како брои.

И така.

Драга,
Три работи за Велигден и вечерва пред Соборна:
1) Попот пее пред црква, а од карши Партизанска во кафич ечи музика и го надвикува пеењето. Немора да си верник или христијанин. Имај почит кон насобраниот народ кој дошол молитвата да ја слушне. Требаше полиција да ургира за да им текне да го намалат звукот.
2) Цигани насекаде. Те демнат. Ако посегнеш по јајце, се пуштаат од сите страни и бараат да им го дадеш. И тоа не беда цигани, ухранети, облечени. На тој народ памет не им доаѓа. Ја имаат привилегијата во државава да искористат милијарда бенефиции, да се образуваат, да се вработат... али не. Лепакот и просење по улица. Победно им е да се хигиеничари отколку да просат на семафори. Еј, добиваат стипендии ако упишат школо, само зошто се роми...
3) Сега за совеста на нашите ревносни верници и грижата за хигиената во градот. Ѓубрето го собира посебна служба, но тоа не значи дека можеш комотно да се посереш каде сакаш или ѓубрето да го истресеш на сред булевар. Грам осет да се немало. Лупат јајца и ѓубрето го фрлаат на булевар. Како се празни улицата гледаш цела депонија на лушпи. Не само од деца, туку и возрасните се однесуваат несовесно.

Очекувања за престојниве денови:
1) Статуси на FB „Христос се роди“ и 100 коментари под тоа: „Навистина се роди“... оти нели не е битно дал е Божиќ или Велигден, денес решив да сум верник.
2) Ќе се јави и нашата интелектуална елита, што професорска, што квази-писателска, колумнистичка.. влијателна. Некој рандом им рекол среќен празник, и многу длабоко ги навредил нивните религиозни убедувања. Оти они се атеисти, и ти мораш тоа да го разбереш оти е многу битно за тебе! Значи мораш! Ако треба секој поголем празник истото ќе ти го пишуваат. Они се мерило за интелект и они поставуваат стандарди. Нивниот атеизам е од посебен вид. Они се совршени атеисти. За Бадник не седнуваат со фамилијата на вечера, не кршат погача... јаделе паштета, како што вика една од нив, професорица, несуден претседател во обид. Чекај, ти знаеш дека се они атеисти? Аха, ама како да си подзаборавил малку... Ајде да те потсетам пак. И пак. И пак...

Не знам што ми текна да побарам некои хитови што ги слушав на телевизијата MCM пред да ја тргнат од кабловска, се потсетив на некои песни од пубертетските години :confused:

Ми текна на времето кога на мобилен ми ги имаа искомпонирано Numb од Линкин парк и Seven nation army од White stripes:pos:
Кога давав 45 денари за да добијам полифони мелодии од Лане Моје и Hot in here од Tiga :icon_mrgr:
Многу педерска работа имаа направено, кога праќаш порака ти кинеа само 5 денари и ти се напоалуваш си нарачуваш еден куп песни, и кога ти ги праќаат песните ти оди целиот кредит :icon_mrgr:
Имаше и некои глупи игри во кои си бираш формација и водиш битки со рандом противници. За што сме трошеле кредит :tapp:
Знам дека бев потпишан Џими Хумунукуапуа од рекламата за Фанта :icon_mrgr:

https://www.youtube.com/watch?v=1jVMY0cXskY
https://www.youtube.com/watch?v=vQpdLm5NdxY
https://www.youtube.com/watch?v=re9j2wOPzAY

Колку песни сум заборавил човече, а сум ги слушал деноноќно :icon_mrgr:
Па и понатамошните години кога растураше Шон Пол, па сите се носевме раперски во свлечени фармерки :icon_mrgr:
Времињата кога сите висевме на МС смс за да си ја слушнеме омилената песна. Едни исти песни се нарачуваа секој ден, Гасолина, Ла тортура од Шаќирчето, Чекам те код колима, Драгостеа дин теи, евровизиски хитчиња, пешкото Џејмс Блант со beautifull, Марун 5, Еминем, Ејкон со lonely, Кенди шпон и Фифти сееееент итн.
Плус чекаш некој да не те поздрави во програма :icon_lol: Се тоа проследено со пораки од типот, кои се најубавите 5 машки во Припор, кои се најубавите 3 женски во 7-б во Лапе :icon_mrgr:

Времето кога девојчињата задолжително пишуваа дневници за тоа како им одминуваа деновите. Дел од другаркиве ми ги читаа понекогаш и бараа совети. Какви караници паѓаа меѓу нив, зошто едната искочила со друго друштво, зошто не била исто облечена, а сите се договориле во црвено да искочат вечерта, зошто кога седеле во маало место да оди со нејзе до продавничка одела со некоја друга итн.
Најинтересни ми беа споделувањата на љубовните тајни, воглавно ми се отвараа пошто знаеа дека нема да излаам после на други :icon_mrgr:
Фак дис шит, штета со повеќето од нив не сум којзнае колку близок сега, иначе сигурно ќе ги прашав дали уште ги чуваат дневниците :icon_mrgr:

Прирачник за анти антиалкохоличари, 7 години апстиненција од алкохол на писателот. Го прославуваат овој јубилеј неговиот поблизок круг на луѓе заедно со него................ си заминуваат гостите и останува сам, отвара фрижидер, зема пиво и го испива во еден здив, во "една голтка", во еден миг, вели "првото пиво после толку време беше најубаво". E па драги мои, како што милуваше да рече писателот на веќе спомнатата книга, така и јас се осетив вечерва, првата книга прочитана после долго време беше најубава. Wow, не верував дека ова некогаш ќе го напишам :icon_mrgr:

ps.Метју Грегори Луис - Монахот, кој сака нека повели, мојот строг вкус беше задоволен, можеби и вашиот ќе биде :)

Драга
Си загледав филм и ко дете невидено им се нафрлив на хепи егс чоколадцава кои патем не ни паметам кога последно сум ги јадел. Го матнав пола ќесе а има уште до финалето од филмов море цело ќе го мавнам. Полека стоко, полека стоко ненајадена:D

Еј.

Не е да сум заљубен, ама поинаку ми е. Шо вика мајка ми "Која кучка ти го обзеде паметот сине?"
Многу јака мајко, многу.
Дома не се прибрав. Вечер пак, erm?
И сите шо се жалите дека ви е досадно во сабота во дванаес обесете се. Или ја да ве обесам. Па излези надвор човече!
Еј, no offence.
Тоа имав да кажам ја, туку ај касно е.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom