Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Перон тринаесет
возот го заврши своето патување.
Ми остави траги.

Куферот со соништа,желбите,надежта,
сета тага,среќа и спомени,малку простор за се она што доаѓа
и бојата на вашите очи
продолжуваме.
Четрнаесет.

Во гужвата од лица пропознај го неговото.
Препознај го по себе.
Превртете го својот песочен часовник.

Ви посакувам љубов

tumblr_mqem3q4ME41rqfhi2o1_250.gif

Cheers :ROFLMAO:

Кајг, за чудо годинава во живите сум... претходно бев ваков:
Svako jutro kada probudim se mrtav i kad u kadu ispljunem pepeljaru iz usta zagrlim šolju i klistiram zeludac ispadnu mi oči i pukne kesa žučna. U ogledalu kad ugledam taj jebeni užas zapalim cigaru i preskoči mi čuka skapiram da možda je savršen trenutak da prestanem sa cirkom i sve oteram u kurac.

Ама зато си зедов едно шише виски, а знам дека мамурлакот е приближен на нула со виски... си се очукав поштено и убаво си поминав... Хајлајт на цела вечер беа едни толку добри прегратки... камо цела година да ми е таква :)

Драга,

Јас стигнав дома некој саат пред Новата, добив и карање од мајка ми дека сум одложувала до последен момент да си се вратам дома.
Тоа е чиста вистина, причината е што деновите пред најлудата ноќ беа далеку полуди од неа, и треба некој да ме штипне дека после мизернава година се случува тоа што се случува.

Како и да е, нека ви е среќна Новата година, јас само здравје посакувам, оти ако го имате тоа, среќни сте. А за се друго, ќе си вложите труд нормално. :)

Dear
Среќна нова година на сите, посакувам сите да сте здрави, среќни, весели, ви посакувам многу љубов, спокојство и мир во вашиот живот. Се со мера, храна, алкохол и се што правите деновиве :) Во нареднава година надградувајте се на секое поле, пробајте да се натпреварувате самите со себе, не си поставувајте идоли, не се откажувајте од ништо, еден ден сигурно ќе ви се исплати, само треба да сте трпеливи и да го чекате. Оние кои се болни, борете се, вие сте господари на своето тело, над својот ум и вие контролирате се, направете ги среќни тие околу вас и минете ги сите пречки колку што е можно побрзо и со полесни чекори :)

Новава во домашна атмосфера годинава без клише сликања и постирања на слики на социјалните мрежи како голем дел од народов ;). Пред точно 18 години моите ми дадоа најубав новогодишен поклон, ми донесоа сестричка која прво ја видов на тв како првородено дете за 1996 година, а потоа како што е редот со човекот кој ме сакаше најмногу на светов отидов и во болница, сношти веќе стана истата таа мала дадичка полнолетна...иако за мене е секогаш малечка, иако се чувствувам како некој кој мора да го следи секој нејзин чекор, да внимава на секоја нејзина постапка, да ја советува и учи за се, постар брат јбг неможам поинаку. Прекрасна тортата, неможев да и одолеам и најверојатно ќе ми отиде трудот од изминативе 20тина дена и малтретирањето со исхраната али за добро само да е :)

Уф драга, следат 10тина дена потешки мн од кетото, мн потешки ќе ми треба многу трпение да ги поминам :unsure:

П.С гледам не сум оставил добра слика според тоа што напишале за мене некои членови, им благодарам и на тие кои ме разбрале и на другите кои ме осудиле без да ме познават доволно добро, нема ниту да судам ниту да оценувам некои кои не ги познавам, претпоставувам се подобри на секое поле од мене и многу попаметни кога се осудиле да зборнат било што...;)
"To criticize someone you never met is like answering a question before you heard it.
I wish i had such abilities, but unfortunately I was born just a regular man"
Бидете поздравени, имајте убави празници :)

Кога бев помала најголемото кажано клише ми беше: само здравје да има. А сега тврдам дека се друго е минорно и за жал не е клише туку реалност која се живее.

Во следната година јас би ви посакала само тоа. И нормално, да не сте опкружени со себични луѓе.
И пазете што музика слушате. :)

И ... не дозволувајте некој да ви го издишува балонот. Чуда постојат.

оУ Кајганче вчера сум се направив статива оваа вечер се надевам по претпазливо .
Во оваа година на сите идни им посакувам се позитивно освен тест за бременост
киссс .

Кој море а бе станав во 9, уствари ме разбудија затоа што така им реков за да вежбам рамено и бицепс. Па преведував малку, и сега дознав дека блогот турка сопствени рекорди на посетеност :icon_lol:.

Малку алтернативна медицина и ќе си легнам порано.

Кај ми е сонцето бе...

„Среќна нова година“... зборови кажани ради реда, не затоа што некој ги посакува. Јас кога посакувам некому добро, му го посакувам за цел живот... копилиња едни лицемерни! Ве изеде конзумеризмот, нели? Ако! Само така за ситни души како вас!

Хипокризија, хипокризија насекаде! Уф, ќе повратам! :(
Сречна нова година Анфем ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom