Се опулувам и гледам пред мене Баба Рада игра дали игра.........Апокалипсата дојде бе мајката?! Не не, домашниве гледаат канал 5 а јас сум заспал в дневна на двосед до огнот.
Ептен интересно е чувството кога се прибираш дури се разденува. Инаку прва работа што ми текна кога стигнав дома, беше да појдам назад во двор и да го разбудам и разгњавам песот. Тоа беше единственото суштество кое не ми замеруваше за нарушување на рајатот во тие ладни утра, туку напротив си поигрувавме некои 5 минути и се разделувавме секој по својот пат. Да бидам искрен почувствував празнина од една стара слатка навика која сакал или не морам да ја исфрлам и ја исфрлив....
Тркнав до кај баба ми, онака традиционално, да ја ѕирнам и да и ја честитам новава година. Па се посмејвме малку од малку. Вака некако одеше дијалогот.
-Абе бабе, новава година е иста ко минатава, ништо не е поразлично,не се менува.
-Се менува се менува (и викам). Знајш шо се менува?
-Не, бабе кажи.
-Ако умриме, наместо 2013 на надгробнана че пишува 2014, видиш бројкава друго кажува.
Се насмејвме на црниве глупи ,,шеги". И испив едно кафе и и изедов едно парче торта шо ја прај секош то време.
Инаку нека ви е честита годината кајганџии и бидете здрави, живи и весели. Oд арно да не куртулите, и да остварите од зацртаните цели голем дел, се' не можи, но поголем дел можи нели. Ај да не ја дрвам, одјава програма (Хладно пиво). Паметни сте си вие.