Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
ДК
Дојде ден за неандерталец како Саше Политико да речам дека го има денешниов пост (говор) на денот, во позитивна смисла o_O
Им ја истури урината во лице на нашиве гзолижачки "новинари" на чело со пастирот.

Нашава трагикомична реалност кажува дека горенаведениот лик може да биде уапсен поради давање на строго доверливи информации на некој мексикански нарко бос, евентуално наоѓање на пет цифрена сума пари во шопинг-кеса од Манго, или поради крадење кајсии како дете од дворот на комшијата, додека истиов бил на одмор.

Dear friend...

Се мислев едно долго време да ти пишам тука, но некако јуначко срце не издржа. Ме немаше. Можда едно недела дена тука. Тоа не значи дека сега присуството ќе биде драстично зголемено.
Да, имам мал број други занимации деновиве. Не сакам да ги издвојувам деталесто, но сакам да посочам дека има нешто што преголемата претенциозност ја уништува целата онаа смисла да се биде паметен. Нема потреба од докажување. Навистина нема потреба.
Едноставно заситен сум од луѓе кои ти пласираат нешто што баграта го одредува/негира. Заситен сум од контрадикторности, квази-хипстеризам, терање на некоја мода да не се биде во мода, притоа попувањето дека вака било оригинално, онака требало да изгледа. Никакво прифаќање. Прифаќање на фактите дека работите се такви. После тоа следува цел протокол предвидливости.

Love always
Saladin

Кајги, не дека сум лајкохантер, ама кога од 37 известувања 35 ми се лајкови и 2 цитати, знам дека сум направил нешто интересно и дека некој ми го цени трудот.
Уште малку па да одам да спијам, па ако успеам да станам, ќе го ислушам Рики сабајле на радио.

кајги ма ти се има ли случено на излевање вотка да пиеш исто како вода ааа???јас само да те прашам оти мене ми се случи и сигуно сега знаеш како ми е ;) :D

Драга,
Песничка да си пееш дури си сецкаш кромид.

I am a big girl, yes I am
And I have a big knife

Chop! Chop! Chop! Chop! Chop!

Me and my fucking knife!
Me and my fucking knife!
tumblr_mkiyqbf1RI1rg4bmio1_250.gif

Oh God why? :confused:

Драга

Денес се скапав слушајќи ја песнава, и сеуште не ми здосадила. Само кога ќе видам што песни се правеле пред 15/20 години... :place:. А денес на фестивали ми победуваат песни од типот на "Врне, врне". Македонската музика е отидена во неповрат, секакви будали (синови/ќерки на богаташи) се појавија во македонскиот етер, затоа толку е ниско падната нашата музика. Кога ќе ми текне како една недела пред Евровизија ја менуваа песната од Есма и Влатко (да се разбереме и првата и втората песна беа срање), онака колку побрзо да се направи... и потоа сакаме да се претсавиме пред светот... е кажете ми како кога се работи без љубов, се создава колку да се биде создадено... Да не ме сватите погрешно, ниту јас не ја сакам Евровизија, туку ја наведов како пример како работат нашиве пејачи/ки.

П.С. Дали спомнав дека песнава е направена пред да се распадне бендот...? А токму овој период кога пеач на Меморија е Ристо важи за еден од побледите во нивната историја како бенд. Значи кога те бива за нешто, стварно те бива:cuc:

драга,

сакам бар на кратко да се вратам во времето кога носев фармерки до пупак и правев кремче од шишките :D

Драга Кајгана,
Ова колку е ладно не се трпи.......... :)
Она мандаринине деновиве ми станаа омилена храна.

Гледам дека луѓето можеш да ги селектираш на пријатели, непријатели и лажни пријатели на лесен начин. Кога ќе побараш нешто или пак ќе ги замолиш за нешто пријателите ќе ти речат секако и ќе ти помогнат, непријателите секогаш ќе те критикуваат и ќе ти се силат, но истовремено со тоа што ти успеваш тие меѓусебно ќе се изедат............, а лажните пријатели ќе ги најдеш кога тие за тоа ќе бараат изговор за да те избегнат, за да не ти помогнат, а истовремено и ќе јадат го*на за тебе.

Сфаќам и дека човек чим ќе се вработи ( не зборам за приватен бизнис) животот му станува Куча, посо :):D

Сега јас драга Кајгано ќе си го фатам патот за на работа...., па се читаме подоцна :)

Д.
кој ќе оди на роденден во студовиве :cautious: ај сепак поблиска пријателка ми е инаку не мрдам од дома бе во вакво време.....-50 степени надвор у пм.....:tapp: башка колоквиуми на глава што ми тежат....

ДраатаМиКајгана
Ичера зборисмо за постење, незнам како сам могаја порано да посту дн два наише,нели пред празник некој
Види, неам ништо протиф Исуса и компанију али мислу дека НЕ су они креатори на овј сфет
Он е бија нешто слично као Дајнаму од дискавери, маџисн илузионист кој оди по воду,па исти тиииит како Џиз'са
И што дечко ск да тресе дека он е нова месија, д месаја : )
Ха ке си га глеам вечер Брајанс лајф од Монтипајтон, иам га у компјутер.Нели Кајгано они су најјаки хумори у филсмку индустрију?
Како и да е поздраф до сите на небесата

драга, се изнатрчавме денеска, фудбалче па послем малце седнавме со екипата, сега дома тепаме билјардо на фејс и се слуша малце добро музиче.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom