Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
ДК,

Какво црепје шета по планетава, да ти *ЦЕНЗУРИРАМ* *ЦЕНЗУРА* *ЦЕНЗУРИРАНА*!

Контрастен ден, во секој поглед. Сепак, имаше и добри моменти и мило ми е што заврши добро.

Добра ноќ.

Кајг, пак јас :)
мртво низ гоцево, мир и тишина, 4-5 души маваат дота во сајберов, а ја да напишам нешо. Вчера ми се идеше на виноскоп, али не се пријавија заинтересирани -_- .
Денес, се шлаев на технома, 2 саати презентација, got offer for a job, in Austria... Барем татко ми да не беше тука да ми дроби одма прифаќав, уште утре фаќав магла... али ајде валда ќе ми „чуваат место“.
Друго шо да ти кажам, онака е лошо кога споредните улоги во животот те туркаат од твојот кадар, а камерата (животот) не чека, се се врти се продолжува. Знаеш дека немаш време, сепак една одлука, да чекаш. Зошто? За да не избрзаш? Дека ќе има и друга шанса? (а свесно знаеш дека тоа е лага, грешка)
А сепак... што не дефинира? Доброто што сме го направиле? Работите што ни успеале?
Не, нашата „биографија“ се нашите грешки, секоја личност е колекција на своите грешки (намерни или ненамерни). И тогаш, која е поентата да бараш некоја си смисла во животот? Да, се откажав од тоа, нема смисла, нема логика, во прашање се случајности и непредвиден тек на настани. Дали и овој пат ќе ми е грешка? Ако е грешка, ете, нека ме дефинира, неможам да бркам веројатности што ќе се случи следно, само претпоставки кои во глобала не се точни.
But...

Call me when the miracles reduces to coincidence...

Драга..

Вчера се пожалив дека работам далеку патувам саат време со воз...па денес да биде полошо сите возови се на штрајк! Стигнав некако на работа него како ли ќе си одам?!

Драга,

Сакам да пишам дека се наспав денес, али за жал, не. (n)
Еднаш, еднаш нема да го ставам на silent телефонов и баш тогаш ќе се најде некој да ме праша нешто од животно значење.
Настрана тоа што неам мирен сон деновиве, нити парно, денес немам предавања барем. :vozbud:
Еден туш и нес, има да се преродам.
Чекам вечер за малце да се мрднам од мојава тврдина.

Дури сум возбудена и за графиците што ме чекаат. :vozbud:

Драга, денеска на работа собиравме парични средства како помош за детето на еден колега. Не знаев што е со детето, но подоцна ми кажаа дека боледувало од целебрална парализа и требало да оди на лекување во Кина. За момент душава ми затрепери, а уште повеќе кога дојде колегата а воедно и татко на детето со солзи во очите да ни се заблагодари за укажаната хуманост и помош за неговото дете. Ми играше душава, ми се насолзија очите :place:

Драга,

ја заклучија темата Саше политико вс. Игор, а таман да му реплицирам на @wot со клипов:

.!., dude.

.!.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Кајгано
Мислу дека прау најубаф ладан нес на сфет, ако не и пошироко.Ма ја сам европски првак у сфет : )
Само не ми е јасно зшто сакате чоколадан прелиф у нес. Па само га исквари укус на кафе,а кафе не се пие за естетику, него за укус и мерак
Мене не ми праиф мерак кафиња сс млеко, како што на бебиња не ги праи мерак млеко сс кафе
Поздраф нездраф

Имам нов оксиморон, т.е. омилена фраза што ја мразам.
Дно дна. Мајко мила, ја прочитав едно пет пати денеска. :cautious:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom