Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Пред некоја година ја имав читано книгата "Најголемите светски мистерии" - Најџел Блундел

Сеа повторно со цел да "оживее" тро од тро подфорумот Мистерии.... :гик:

sleepy_time_tom_edited.jpg

Оваков сум моментално....

ДраКај

Да се воведе задолжителен предмет во училиштата наречен авто-цензура. При завршување на факултет, да се има стручно познавање од истиот. При аплицирање за работа, ко на пример, новинарска агенција, да се побара диплома од истото, и проверка на лице место, колку се валидни вештините од таа област што заслужиле диплома. Атрибут е, кој ретко кој новинар го става во пракса, но кој неколку јавни фаци го злоупотребуваат неговото отсуство преку секоја стапка на разум. Дали ти се јадело бурек или гледало лејт најт шоу, или сакаш да бидеш критичар, политички аналитичар, што и да е. Време е да научите што е авто-цензура, бидејќи ја немате. Очигледно.

Сум бил против ограничувања на слободата на говор, ама па не бива секој да има слобода на говор, кој е ограничен во функционирањето на мозокот, и да има свој ќош во медиумскиот универзум да не учи на етика, морал, и прави вредности. Не ми се верува на бљувотината што се изначитав овие два дена. Има многу луѓе кои сум близу тој степен на одбивност да речам и дека ги мразам, ама никогаш не би им посакал смрт. Ради вакви фаци, медиуската слобода ни е ставена под знак прашање. Дали се уредници, новинар-шоумени, колумнисти или нешто сосема 36то. Ради вас оваа (или друга, наредна) Власт, ќе ви стави узди, ќе ви стави патент на устата.

Ќе се повика на тоа што сте го пишувале, на начинот на кој сте го пишале. Не дека сте пишале против неа, Власта. Туку во име на други. Имам само едно Браво да ви кажам. Се надевам дека сте горди, дека тоа што го пишувате мислите дека е катализатор кон нешто продуктивно и праведно, и дека кога мислите на вашите родители, ги замислувате горди на вас и вашата кариера (ете, така да ја наречам), бидејќи јас искрено не можам да ги замислам, нити да се замислам себе си горд на свое дете кое е едно од овие медиумски имиња. Па и како мој родител, не можам да ги замислам (а сите се родители од нив). Како тие деца ги/ќе ги гледаат своите родители и проверат што се кажале во историјата на нивниов им бизнис? Не знам, нека им е со среќа.

мразам луѓево што к не ги боли и само плата земаат,пм да фатиш до тебе е социјалното незнаеш да кажеш кој документи треба да донесам, со 30 глувонеми се расправам, ти три дена не си на работа, јас ќе изигравам курир ќе ме шетаат по канцеларии маде ќе си играат со мене.
неспособна раја значи до толку.
утре треба да се сликам, ќе поднесам документи за зелена карта,еден имењак го одбраа, можеби ќе имам среќа и јас. а и на пракса ќе сум почнел од ноември, колку толку нема да седам дома

ДК,

ладно ма! :D цел ден скоро у глава ми се врти песнава од екв :)

Кајги, се прашувам дали сум единствена која му се радува на тмурното време и студот? Тажна сум кога слушам дека во наредните денови ќе биде 20+ степени.:(

Д.
мизерии :tapp::tapp:
кога ќе ми текне што си праев ова време пред 10тина години сеа ми се плаче :( ех да можеше времето да се врати, е колку работи би сменил.......

Драга

Македонциве немаат никаква култура во сообраќајот. Денеска одам со кола накај факс, и тоа што го искусив беше нешто неверојатно.

Простаклук, чист простаклук.

Мислите дека ова е екстремно ?

- Излезете на улица во Скопје во периодот од 15:30 до 17:30 па да видите што е екстремно, и да видите како се закочуаат цели булевари....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom