Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Таман завлеков си викам зарати ова мамата нивна шо се деси,глеам огномети пичка му матер сонот ми го зеде :icon_lol:
Се мааме натаму наваму пак,празни муабети,ради реда да се дешава нешто,чисто од култура.

А пази само колку се соживеани со сериите и филмовите :pos: - еј чекај да видам дали има превод испаднато.......аууу има мора да го глеам одма :icon_lol:
Среќа не се како старите баби да си ги раскажуваат на прво видување на сред тротоар :D

Уплатив ливче,ми вика успат ајде да ставиме,ајде и онака е пропаст денот да не испадне џабе одење :D Чути не кажуј ќе навиват против мене ;)

Кај помладите (децата) е исмевање, кај повозрасните е поистоветување.
Така се одразува себичноста.
На првиот начин е бар искрено. Вториот начин е прикриен, а ги афектира меѓучовечките односи во толкав степен.
Ако покажеш слабост, поистоветувајќи се, ќе се оттргнат од тебе, не сакајќи да мислат на слабоста во себе.
Ако покажеш прогрес, поистоветувајќи се, ќе се оттргнат од тебе, не сакајќи да мислат како се во, според нив, полоша позиција.
Барем го стаив у мала мисла сето она поради кое ми сметаат толку луѓето и целата заедница и појасно ми е сега. Сум правела и јас вакви грешки, though.

Д.К.
Нема подобар начин за подигање расположение од игра со две мали, преслатки, тригодишни дечиња. Ќе ти го направат денот. :)
И на ваков, ќе му ги растераат облаците и ќе ти го наполнат срцето!

За време на еден ладен и романтичен дожд додека мојот калник од точако тропаше ми текна на една смешка :) .....

Ејјј, ти тропа калнико!
-Шооо?

Ејјјј ти тропа калникот!
-Абе не те слушам ми тропа калнико! :vozbud:

И така си се смеев по пат, заборавајќи на студот и дождот. :X3:

Брачката вика да ми спрема сиви, не знам би сакал да пробам и ова другово, а мали пари се како плата :icon_lol:. Еј а и униформа треба да се носи :icon_lol:, минатиот пат кога сакаа да ми облечат униформа и тоа морнарска бегај бре таму реков ќе ти ебам и униформа и униформност :icon_lol:.

Ќе правиме мајмунска работа О. знаме ми купи вика сакаш за осумкрако сакаш од Кутлеш, Кутлеш ебате беља не е сонце туку е компас :icon_lol:.

kajgo osekam miris na zapaleno u soba....prvo pomisliv otide kompjuterot jabana o_O se zivo i divo iskluciv se usrav od strah :facepalm:
posle nekoe vreme uklucuvam kompjutero e dobar ama me kopka so se desilo sea :confused:

Зошто, ама зошто, земаш женско маче ако нема шо да правиш со мачињата, па ај ќе ги оставаме по улици за некоја будала ко мене да ги итка и храни од жал. Кастрирај го и свршена работа.

ДК
ВЈ К У СК ...шалу се : )
Што е финта сс транслејт и дијалект? Па ја да пишују литературно ке треа сфак пост да си га самоцитирам у тему за пост кој ве насмеа : ) Едну реченицу ја да напишу на литературно, ја ке се згазу од смеање, ке фршти бекспејс
Јузинг тапа талк виа мај писи haha

Почнав да пишувам,ама сега сватиф,дека има и тема за ова некаде,
но ај веќе кога ти чукнав на врата и да ти кажам,па чуј и раскажувај.
Знаеш ли на запад од каде нас,таму некаде на исток од Сицилија,сум ти бил на пазар и да видиш да не веруваш.Бараш да купиш кило јаболка или круши,и ти подава кесето продавачот и друго не го интересира,сам клавај си и реди, а овде каде нас пази молимте и ова продавачот од иста националност не е жив ако не ти стави два компира во бараното кило-две јаболка - толку.

Коа мораш да праеш нешто, го праеш. Коа морам да учам филозофија, морам. И земам учам. Најчесто ради реда, ме нервира тој учебник. Ама прееска читав за Хераклит. Не знам колку го знаеш типов драга, филозоф, си ги мразел земјаците ака грците или хелени у тоа време. Човекот бил доста мудар и длабокоречив. Тоа што го кажувал, а не го разбирале, му го сметале за уште помудро. Можел којзнае шо да им дума, ама не ми е тоа зборо... Човекот творел најчесто усно и има многу малце пишувано за неговите мисли и идеи. Има напишано само една книга цел живот.

Најинтересно за него шо ми се виде, како дал објаснување за силите што меѓусебно се протиставени и заемно се обусловуваат. Типов рекол дека насекаде има спротивности, тие постојат едната врз основа на другата, спротивноста зависи од постоењето на она што нејзе и е спротивно. "Болеста здравјето го направи пријатно и добро, гладот - ситоста, а заморот - одморот". Пред толку време човекот ја објасни според мене целата психа на човекот. OWNED сите други грчки филозофи. Хераклит најбољи. Можда ќе ја засакам филозофијата, којзнае..

aQq3rGq_460sa.gif

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom