Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Драга Кајгано...

Од сега натаму...јас ке бирам со кој да се дружам...нема повеке-Дојди ми на кафе кога ми требаш,не доагај на кафе кога ми требаат.:facepalm:А и не дека се замарам де само си кажувам...На 5 мин одалеченост од кука да не можат да дојдат.
Гледам другарка ми Мекица веке се снашла на форумот...Добредојде гушкало едно...Едвај чекам пак да те видам и повторно да ме гушнеш,аха...завидувајте ми сега сите...:pipi:само јас ја имам таа чест :icon_lol:Ете вчера коските ке ми ги скршеше :pos:Aj да прекинам да ја фалам да не изгледам повторно патетично...:icon_mrgr:
Денес Кајги...ке одам со мајка ми во шопинг...Да потрошиме некој денар и да го наполниме фрижидерот зошто е погладен од мене...
Ке биде ова убав ден...Oh yeaah...

А може јас да ве гушнам или само Мекица ja има таа чест? :P

Кајгано,дали Саншајн има другарка или сварно сака сама да си пише со дупли јузер ?! :pos:

Ние цело друштво сме на кајгана,дури и женските ќе си ги зачлениме знајш кој фраер че бидам кога ќе се кочоперчам по темите за секс :pos: :LOL:

Ти да се стрижиш мори у 2 саат по нај жешкото :facepalm: че ми фалиш ама че те посетуЈем преку модерна алатка а најдив тапа била нешо лошо име и дал газдата :icon_lol:

Kafence, denot tek pocnuva... ubajni.

city's beautiful,
feel it in the morning air,
love the smell of sunrise,
everything becomes so clear

remek delo....

И што бидна Кајгано, има ли га куманофски на гугл транслејт ? : )
Не дека кажују си ги сфи вицеви у себе па немож да га разберу едн збор, да га изгуглам фино лепо
Најинтересно од сфе ми е кд си кажују вицеви у себе и кд ке налету на некој што прф пут га слушам, згазу од смеање ептен
И ск док се тушира размислува дека стфарно људи су скржави и ал'чни, да не кажу алпачинофци
Кд е гага и киселина е блага , као што викаш ти Кајгано скопска, а ми куманофци викамо кд е муфте и гомно е ќуфте
Наш муабет е појак ! тана на
А ти Кајгано скопјанка ли си ?
ти си одлична ученичка, ти си кркаш ек стаа зи...
...скопјанка

Драга кајгана,освен уживање за моја душа,алкохол,добри книги,верни пријатели и добра музика ништо друго не правам во животот.Филозофирам т.е. и анализирам.И многу ми е убаво.
Почнав како боем да се чувствувам.
Ви посакувам на сите ваква смиреност.И убав ден.;)

Си купив Кока-Кола со моето име, го пратив кодот и добив награда. Прв код што го праќам и од прва добив награда.
Си го љубам името.
Се скрши грдиот период, време беше!

Драга,
Веќе подолго време сум изреволтирана од начинот на кој државата (не) ги подржува талентираните ученици кои ја претставуваат на интернационалните натпревари ширум светот. Мислам дека е срамно да се дозволи ученик кој се изборил за место меѓу најдобрите во некоја област (било да се работи за математика, информатика или нешто друго) да не добие шанса да го искористи своето право да се покаже и докаже пред светот само затоа што неговото семејство не е во можност да ги подмири патните трошоци до Шпанија, Аргентина, Австралија или Колумбија. Не ми е јасно како истите луѓе кои трошат илјадници евра на кампањи за образование во стилот „Знаењето е сила, знаењето е моќ“, можат да изјават дека немаат доволно пари да испратат тим од 4-6 луѓе на интернационално натпреварување од висок ранг, луѓе чии успеси би биле успеси и за државата, луѓе чии успеси сами по себе би претставувале рекламна кампања за образование. Не ми е јасно како може да се дозволи овие ученици (најдобрите од Македонија) сами да трчаат од врата на врата и да молат за спонзори. Не ми е јасно и како може истите тие луѓе кои им ја затвориле вратата кога им требала поддршка, јавно да објавува колку се гордее со нивните успеси, откако ќе се вратат со медали. И најмногу од се, не ми е јасно, како истите тие луѓе се жалат што младите во се поголем број ја напуштаат државава и си ја бараат среќата на други места. Епа нормално дека ќе си одат, никој не би сакал да остане некаде каде што знае дека нема иднина, некаде каде нема услови да се надградува, некаде каде неговиот талент и труд не се ценат воопшто.
Ама што зборам јас, што ќе ни се медали кога си имаме споменици на секој чекор?

Државата нема пари за патувањето на математичарите на Светската Олимпијада во Колумбија
Меѓународни натпревари во приватна организација

Драга кајганче денеска отидов кај внук ми си играв со него 1 час 1 час добри 1 час ме изнасмеа :pos: какви фаци правеше кога му дадов да јаде :pos: Помило детенце нема а и да чудна ова работа трепките исти како моите две слики да споредиш кога сум бил јас мал и он кога е сега абе исто плукнати трепки и очи на мене :cool: Не за друго такви трепки немаат ни девојкиве големи :pipi:

И то иначе фала на прашање добри сме :)

kajgi isturi ej isturi kaj mene
si igra i gorniov so nas prvo do kaj cetiri prepkuva sonce ko ludo a sega dozd
mozda taka ke se osvestime poleka aj bidi mi pozdravena

Кајг,секад кога ја слупам песнава плачам као пичкица некоја.
Во моментов ја слушам,па погоди си како се осеќам :D

кајги кога си ограничен со можности да излегуваш, земи напи се троа алкохол колку да ти се накачи расположение, влези во темата во врска со љубовта... и смеј се до бесвест, проверено :pos:

Денес Кајгано имав 2 часа преживување.
Тргнав сама да возам точак. Како и обично никој не е расположен да го мрдне дупето од дома, па морав сама.
И кога ме фати една бура. А јас од мечка не се плашам ама од грмење душа немам. :oops:
Бев доста оддалечена од градот. А дожд силен, мислам дупки во кожата ми направи!

Што да правам се врткав... - Си седнав под еднa слива. Изедов 1 кг сливи...од страв, не од друго. :unsure:
Грмеше, земјата се тресеше. Светкаше од сите страни. А јас под дрво! Спази ја ситуацијата!
Иако имав големи шанси да бидам тресната од некој гром, немав друг избор мори Кајгано.
Не се возеше....очите неможев да ги отворам. Капките право во очи.
На еден момент дури помислив да стопирам. Па го прежалав и точакот и се`. Ама како за инат, ни една кола не помина.

Оставена самата на себе...во тој кошмар... цели два часа...чекајќи да се смири времето. Пеев, јадев, си лежев гушната со точачето...така како некое сираче оставено на милост и немилост!
И ете наеднаш гледам три коли. Во едната татко ми, во другата чичко ми, во третата дечко ми.
Доаѓаат да ме спасат :pos:
Дома паники се кренало.... Мајка ми болна легнала.

Ме гледаат така накисната одоздола па нагоре. :D Татко ми како Господ да го видел.
Ме дигнаа, ме качија во кола...понатаму на ништо не се сеќавам...сум изгубила свест o_O

Ете така Кајгано. Жива сум. :D И утре пак ќе одам да возам. Доста авантуристичко ова :tapp:

Кајгано,дали Саншајн има другарка или сварно сака сама да си пише со дупли јузер ?! :pos:

Ние цело друштво сме на кајгана,дури и женските ќе си ги зачлениме знајш кој фраер че бидам кога ќе се кочоперчам по темите за секс :pos: :LOL:

Ти да се стрижиш мори у 2 саат по нај жешкото :facepalm: че ми фалиш ама че те посетуЈем преку модерна алатка а најдив тапа била нешо лошо име и дал газдата :icon_lol:

Па повикај ја и женска ти или се плашиш некој да не ти ја украде тука? :D А и се гледа колку си фраер после ова што си го напишал :P

Драга кајгано сакам да се пофалам дека денес денот ми помина неверојатно. И денеска за прв пат во животот ќе си легнувам во 11 саато затоа што утре во 4 саато станувам полнам едно 10 кила вода во ташна и одам со точакот на голема дестинација...

Добра ноќ Драга Кајгано:love:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom