Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Неколку дена надвор од цивилизација и полни батерии! :)

NelTu

Ако го затруле си требала да го однесеш веднаш на ветеринар тоа не се чека :) а вака си направила полошо што си го оставила дома.

Него драга кајгана фала на прашање добри сме :D си ја најдов омилената песна интересна која ми е хит во овие 3 дена и така ... на работа :cool:

15 треба да се штиклира како празник во календарчето......секој месец :mad:

ја еве тапа кајг,времето крш,дај нека заврне едно салам да освеже....

@.Sky.
е кај да барам ветеринар во сабота вечер, или денес?
Се јавив кај еден другар таткому е ветеринар ми кажа шо апче да му купам.
Не сум ненормална до толку така да го оставам мачето.

NelTu

Знам дека е недела а Прилеп ако си .. тогаш веројатно нема некој кој работи и на своја волја ќе го види мачето иначе добро си направила што си му дала апче ... јас имав 4 мачиња и замисли некој од комшиите сите 3 ми ги отрул само 1 ми остана :( и тоа во од рок од 2 недели натака навака со такси одев и на крај ништо не бидна некој им дал премногу отров и јак отров :confused: а ги однесов на ветеринар ама џабе ... а иначе повраќаше? како пена од уста и не можеше да оди или? пошто кај моите следново беше пена од уста им излегуваше и со задните нозе не можеа да одат тоа беше кај 2 мачиња кај 1 истото беше а го најдов во двор а цела ноќ не бев дома пошто бев 3 та на работа кога се вратив кога го однесов на ветеринар му дадоа некои работи но џабе по пат додека го носев на кај ветеринар во такси мјаучеше и се трескаше ама ми отидоа и 2 а иначе чим твоето го снемало сигурно му дошло подобро ... :)

Драга Кајгано.

Го сакам животинскиот свет...Сакам кога го шетам малото кутре на баба ми.И кога го галам жолтеникавото маченце кај мене во скут а сонцето не гали.
Ги сакам ластовиците кога ја пеат својата песна...
Кога штурецот испушта звуци...Ах милина...
Ке наминев да ти промрчам малку но се предомислив.
Ах жени,кој ке не сфати.:rolleyes:

кајги од толку ебачишта, експерти и интелектуалци ние просечниве луѓе неможиме да дојдиме на ред поради таа ванаби високо естетска вредност која сметаат дека ја имаат дотичните мушкарци и цури кој уствари се full of shit, ќе парафразирам еден цитат од еден автор:
никогаш не заборавај кој си, пошо ние сите знаеме кој си всушност, не се трудете да мачкате очи :)
поздрав кајги и држи среќа :)

K,
In youth we learn, in age we understand... ( CM fans will know what i mean :) )

Инаку, една твоја страница раскажува приказна која досега се уште не е напишана... (If you know what i mean :sneaky: )

Well you know... Windows after like 2 weeks or something... ми се сјеба звукот -_- а неам нет толку за да го средам сега... А јас без музика, не живеам...
Сношти баајги добра трансоваќа падна, се потсетив ко бев млад, не се имав зачукано на таква журка добри 3 години... и фино беше, се прибрав во 5, преспав саат време и скокнав од кревет... ко по обичај, и се фатив за работа... и еве, нешто не ми е до социјализација денес... си седам всоба ко акнат, незнам шо да прам...

Драга никој не бил за верување,нема пријатели на овој ебан свет.Од денеска мењам пенкало и тетратка,па ич не ми е гајле за ниту еден останат на ебаниот свет,едноставно како да сум сам !

Епа мајне либе, коа не ја бива, не ја бива.......

Не знам што треба да напраам у животов да излезам од некои сплетки.....луѓе што ги барам не можам да ги најдам, ко земја да ги прогутала, а оние што ги избегаам у фрижидер ги наоѓам.....кој ги е** и едните и другите уствари, не е битно.......недоразбирање со домашни - ме теши единствено што гледам дека сите ги имаат, кој помалку кој повеќе, инаку крај нема...

Небитна работа она.....нозеве уште ми се крвои од тоа гранките, копривите...мускуливе ги осеќам до последно влакно, ама уште сум шашардисан од Кораб наш убав, пун снег, лијат води, зујат муви, бои психоделични, што на небо, што на земја, скоро секогаш е така....веројатно, море сигурно и Господ (ок, агностички - архитектот на тој ансамбл) има добри и лоши денови, ама кога работел таму бил супер-инспириран, му бил денот......мене, не ми е месецов.....годинава.....

Ок, нормално, неколку „безвезни“ дешавки.....лизгање, паѓање, реки, води, мразови....места кај што ти треба фул концентрација или ќе те вратат дома со хелихоптер у вреќа......само колку да се потсетиш колку небитен елемент си во целава космичка прича, мравка, толку лесно ранлива, а колку па спроти тоа си мислиш дека си центар на свет (или некои луѓе тоа си го мислат)....не дека си мислам дека сум напраил некој атлетски подвиг, ама па и кривење кичма пред лаптоп и кљафтање на стари причи по кафиња и не е нешто спектакуларно.....глеам да им дадам филозофска тежина на работиве што е или знак дека е ептен монотоно или сум остарел или пак си наоѓам изговори за некаква не-залудност на маките.....

Ништо не кажав по дома, пошо на волеј ме дочекаа со идиотизми околу мојата себичност, не мислење на „побитни“ работи и сличен булшит, па не ме мрзеше да пишувам за „одлогирањево“ од фабричкава трака наречена живот во Скопје (па која патетика Скопје и фабрика у една реченица), може и претерав......и сега back to the drawing board....ете мал извадок од амбиентот.....

Attachments

• DSC_0865.jpg
    DSC_0865.jpg
    1,5 MB · Прегледи: 12
Драга кајганче ... луѓето толку се залетуваат што не мислат на последиците најпрво за себе си мислат дека се тоа е туку така плукни залепи ...

Него иако по крај толку негативни работи јас си пронаоѓам многу добри позитивни ствари и осталом како и секогаш постојат црно - бели работи но во мојот живот има доста интересни бои ... и така си фурам на работа ... си го кројам планот кој е за мене е доста интересен кој едвај чекам да дојде ... сакам да дојде денот кога ќе бидам на одмор кога едноставно ќе заминам од Скопје да уживам малце во природа ... а да ќе заборавев драга кајганче треба да одам со другар ми и една ново запознаена девојка од тука од зградава која едноставно доста работи обожава како мене посебно природа, возење, адреналин и што е интересно не се плаши а и да ќе заборавев во црно крак е фото модел :cool: :pos: малер малер ама кога ќе налетам на нешто биг човек просто да не верува :pos: Иначе се надевам радиово ќе тргне ... :D па да ги остварам и ти е планови кои ги имам зацртано ох има многу планови но океј ајде ќе биде се со време :love:

И да ќе заборавев ... сите личности кои ќе се тргнат од мојот живот едноставно докажуваат многу нешта со кои си ги потврдуваат сите ти е работи од бивши другарки - девојки ... едноставно ќе кажам само огромно фала и идемо далје животе мој.

Поздрав ! кајганче одам да фатам нешто да сработам. :)
[

Драга,
ечи Пусти ме да живим не дирај ми сречу од комшии. Што им е, болни ли се у главата? Толку да се немало осет за простор и време... катастрофа. :mad:

Периодов успеав, што случајно што договорено, да се видам со едни личности кои многу ми значеле и сме биле блиски, а под некои мистериозни околности (?) сме успеале да се оддалечиме и сега да се однесуваме како странци. Ме боли и ми е глупо со личности со кои сум го делела креветот и јадењето сега да правам муабет за тоа какво е времето надвор и како им иде на факс :/
Него првичната мисла ми беше дека после тие средби, си правам ретроспектива дома и ги согледувам нивните промени, што физички што психички. И тогаш се гледам себе и ми се чини како сите да си тргнале по некој свој пат претворајќи се во некои други личности кои дефинитвно не се тие што јас сум ги познавала, а јас цело време тапкам во место. Што знам, може и тие гледаат промена во мене, а јас не сум свесна или пак едноставно сум истата, а ме боли или пак им љубоморам што барем се потрудиле да сменат некои работи во животот.
И ми е жал што не ги чувствувам како свои повеќе. :unsure:

уште 3 дена:vozbud:....че издржам...после сум слободна да полетам

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom