Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Кој му е филмов на девојчинава, кога си се ставаат сами на позадина?

@NeITu
Јас многу одамна пробувам да го сфатам тоа,ама не иде.
Инаку јас кајгч,седам у соба без сјалица,едино светло ми е мониторот,и по некое зракче од жарот од цигарата.ХаЦе сум,нели? :cool:
Кога ќе ми текне дека проктната треба да ја дадам до среда,а не сум почнал асално да преведувам,коса ми се крева.Еби се бе сив волк,утре ќе те средам :D

Eден ден правници че бидите. Мора да зборувате, кратко, јасно и прецизно.
Ами пизда ти стопанкина, ако е така работава шо мајка бара учебникот да е 800 страни, каде една реченица е раступувана на 10 страни........
(знам шо бара, ама советов не го бива)

ДК,

Понекогаш помислувам на тоа како на некои луѓе не им збоктисало да се такви какви што се, па да се променат...

А потоа ми текнува дека некој тоа можеби истото го мисли за мене...

А потоа ми текнува дека некој ни грам мозок не троши на тоа да помисли како им е на другите...

И потоа се присетувам дека сум завршил добра работа за денес. И дека утре ме чека уште толку. И задутре. И денот потоа.

И знам дека ќе заврши. И ќе успеам.

Можеби нема да престанам да размислувам за другите. Ама знам дека успешно завршена работа е најголема радост.

Поздрав.

Драга кајганче јас пак :pos: не ти здосадив ли ? :eek:

Иначе си уживам ... во песните кои ги склопив денеска ... по некое чудо се навратив на балканските песни но ... има доста стварно убави песни :love:

Иначе друго ... види ја природава колку е убава само да се шеташ шеташ ... да уживаш во тишината во сјајот на сонцето во свежината на воздухот ... а посебно ако си со девојка мммм нешто прекрасно ... и посебно на крајот од целото шетање одиш блиску водопад кој нема да биде голем туку онака среден со едно езерце и се бањаш ауф милина alone-girl-nature-photography-Favim.com-130839_large.jpgautumn_wallpaper_autumn_nature_wallpaper_1920_1200_widescreen_1267.jpgbeautiful-pictures-of-nature-wallpaper-130.jpg
3831414.jpg

644377_375227832597161_190065003_n.jpg

Иначе да се вратиме на реалноста ... кој нема среќа нема среќа на Love ... (n)

А ја сум еден од нив :icon_lol: Бетер од Тошо малеро :вонзем:

Ајт уживај во песните :pipi:

Кога ќе бидам номиниран за Нобелова награда и кога ќе ме праша некој новинар дали сакате да се вратите во Македонија да го ширите вашето знаење.

My answer will be NO.

Ете ви ги Ѓоко, Петранка и остала компанија што ги кренавте во небеса.

Праино, праино, се запусти, се зацрни...

It's just one of those days
When ya don't wanna wake up (кога само би спиел :D )
Everything is fucked, everybody sucks.
You don't really know why
But you wanna justify rippin' someone's head off
No human contact
And if you interact your life is on contract
Your best bet is to stay away mother fucker!
It's just one of those days!

да, државна болница wait for me, ама прво да поминам од работа, too much shit to be done :)

Gimme stuff to break!

Сакам да споделам еден многу добар блог со оние кој што талкаат низ темава.

http://didyouknowblog.com (y)

И еве една поема од Чарли Чаплин. Во спојлер е бидејки е малку долга и е на англиски.

As I Began To Love Myself
As I began to love myself I found that anguish and emotional suffering are only warning signs that I was living against my own truth. Today, I know, this is “AUTHENTICITY”.​
As I began to love myself I understood how much it can offend somebody if I try to force my desires on this person, even though I knew the time was not right and the person was not ready for it, and even though this person was me. Today I call it “RESPECT”.​
As I began to love myself I stopped craving for a different life, and I could see that everything that surrounded me was inviting me to grow. Today I call it “MATURITY”.​
As I began to love myself I understood that at any circumstance, I am in the right place at the right time, and everything happens at the exactly right moment. So I could be calm. Today I call it “SELF-CONFIDENCE”.​
As I began to love myself I quit stealing my own time, and I stopped designing huge projects for the future. Today, I only do what brings me joy and happiness, things I love to do and that make my heart cheer, and I do them in my own way and in my own rhythm. Today I call it​
“SIMPLICITY”.​
As I began to love myself I freed myself of anything that is no good for my health – food, people, things, situations, and everything that drew me down and away from myself. At first I called this attitude a healthy egoism. Today I know it is “LOVE OF ONESELF”.​
As I began to love myself I quit trying to always be right, and ever since I was wrong less of the time. Today I discovered that is “MODESTY”.​
As I began to love myself I refused to go on living in the past and worrying about the future. Now, I only live for the moment, where everything is happening. Today I live each day, day by day, and I call it “FULFILLMENT”.​
As I began to love myself I recognized that my mind can disturb me and it can make me sick. But as I connected it to my heart, my mind became a valuable ally. Today I call this connection “WISDOM OF THE HEART”.​
We no longer need to fear arguments, confrontations or any kind of problems with ourselves or others. Even stars collide, and out of their crashing new worlds are born. Today I know “THAT IS LIFE”!​
Live each and every day as though it is your last…​

Јас заминувам на долго патешествие со моето најмило и најдраго перниче. :pipi:

Имајте убав ден.

Драга,
Добив температурен шок, ако знае некој како да си ја соберам главава која моментално ја осеќам ко шкаф кој се мрда лево десно, нека ми пише пп. Ни кафе помага, ни храна, ни витамини, ни аналгин. Мислам дека лебдам. Од 30 степени на 3 во еден ден, почнав да халуцинирам.
Еве ти патем една заразна песна:

Драга Кајгано.

Искинав илјадници листови од нотесот...Сакав да опишам нешто...Да го опишам она кое се крие во мене...Она кое никој не го знае и нема да го дознае...Toa се наога во душата,длабоко во срцето...Таму ке остане,се додека самото не исплива на површина,но само доколку јас дозволам.
Само проблем...како и секој што го има...И понатаму ке биде подредено кај мене,како и се досега...

Фала на внимание.

Dear Кајгана

во овој прекрасен ден Тони , после доручекот зема да вежба и направи 450 стомачни за 15 мин, 300 склекови за 25 мин , и со тегови вежбав бицепс 10 мин ,
сега се чуствувам како предатор 7.PNG ке идам у град уште малце и ке уловам нешто и овој ден ке биде уште попрекрасен ајт позз

Драга,
мислам дека е крајно време луѓето да престанат да ми честитаат матура. Фала им стварно, ама каснат малце.
Крај! :X3:

Пази, систерот се враќа од екскурзија и ми вика : Sorry bro, немав време за барање поклони. Еве ти 20 Евра, почасти се со што сакаш ! :pos::pos:

Иначе денешниот колоквиум причам ти причу :cenzura:. На толку учење, на таков начин да не клецнат е жално. Ако и ставање прашања од другиот колоквиум стана опција за делкање на студентите - не знам што останало. Одговорноста им е нула - формирани прашања по предметот од кога влегле на работа, а кој материјал е даден за учење тоа е друго дваесет ..

Од некоја причина, се нeкако мистериозно ми исчезнува репликата во нашата тема, и знам дека како модератор на историја си толерантен човек и нема да ти смета ако и тука го оставам истото за да дискутираме.

:facepalm:

Антоние, владејачката класа се менува на избори. Колку и да е популистичка или каква сака нека е, еден ден ќе се смени.

Арно ама историјата не може да се смени!

Повели кликни ТУКА и објасни ми како успеа моменталнава владејачка класа да ги направи, запише овие работи?!?

Да не имаат некоја временска машина?!?

Бујрум, едно видео кое сатирично ја илустрира мојата поента.

http://off.net.mk/lokalno/makedonshtina/bambus-seam-makedon-mi-niche

На видеово е прикажан човек кој носи славјанско презиме, сурат со славјански карактеристики, и кој пишува чита и говори на славјански јазик, "под присмотра на античка гарда (во автентичен t-shirt и метла на глава)" стои пред двеста луѓе во огромна сала на кои им зборува дека дека гробот на Александар се наоѓа во Скопје и дека за неколку години Аце ќе воскресне и ќе ни ги спои трите Македонии...
И иако искрено не ми е гајле за пензионерите и возрасните луѓе во салата кои всушност ракоплескаат на зборовите на овој човек, ми е гајле за насоката во која не носи алтернативната Македонска историја и античкиот ревизионизам.

Во минатото нашите "драги" соседи од петни жили се обидувале да не србизираат/бугаризираат, и како резултат Македонскиот народ имал една од највисоките стапки на писменост во регионот, пркосно, баш токму затоа што се обидоа да не забранат и ограничат.
Под овој притисок Македонскиот народ создаде поети и писатели како Григор Прличев, Димитар и Константин Миладинов, Крсте Петков Мисирков, Ѓорѓија Пулевски, Чернодрински, Жинзифов итн. Низ нашата историја Српскиот и Бугарскиот притисок само ја зголемуваа желбата на луѓето да останат Македонци. Дури и првите Македонски книги мораа да бидат шверцувани.

Меѓутоа денес во 2013 година, скоро 22 години откако Македонија е независна и своја на своето, Македонија плука по се што овие луѓе направиле за неа и изникнува вакви тумори кои еродираат како метастаза во свеста на нашата младина која незнае повеќе на кого да верува дали на книгите по историја или на паско кузман. Наместо да израснеме паметна и способна младина која што највеќе ќе ни треба во следната деценија, ние ќе добиеме испрани мозоци, отсечени од нивните модерни Македонски корени и оставени на милост и немилост на фантазијата на античките алтернативни историчари.

kajgi odamna ne sum ti pisal nezz so mi e deneska neso se osekam onaka prazno a i ne me drzi mesto nesto nezz glup osecaj kajgi se podsekam na minatoto i mi se vrakaat nekoi spomeni jbg ga
aj kajgi4 pozz

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom