Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Врниииииииииииииииииии и една љубовнааааааааа ме искина :icon_lol:.

kajganke , kako si be ?
Ja su dobro prekrasno se cuvstvuvam , mi odi se podobro na sekoe pole ... me pravat sreken nekoj raboti so najmalku nekogas sum gledal na niv ... ispolnet sum si go ostvaruvam sonot poleka no sigurno !

Драга,
ископирај едно квадратче за да видиш што ќе ти се падне.
Мене ми се падна Кристина, а сега ги чекам и Џони, Џенсен и Робин. А може и Бетмен да ми се падне...
Него си бегам ја. my book needs me.
Ајт.

Еј Перо погледни улице колко су празни
а сеќам се к'д мала вриеше од генерације разни,
сеќам се ми какво детство имасмо
по цел д'н на улицу се свирасмо, б'ш беше забавно,
а с'га свако дете пред компјутер дреме
земе маус у руке и такој му проваѓа време,
нема дилеме ми смо боље детство имале
овој ми с'га изгледа вештачко што од запад наметнале.
па ми смо знале и играле соде на ќар
немамо ситку с'с џитку за мачке по булевар,
на тротоар играсмо сликичиња на зимачку
лупасмо клик-клак, организирасмо фер тепачку,
играсмо на ќар семке, с'с мермер бутасмо тапе
криву магарицу и бам-бам док не се скапе,
да капе некој денар продавасмо липу и флаше
па брат кажи колко боље беше детство наше,
па соберемо с деца раја, летимо змаја
на флипери од сабајле до вечер тамо сам спаја,
колко паре сам даја, и жмурку на топку играсмо
од хартију фишеци правесмо па с'с цевку дувасмо,
а т'га не е како с'га немаше компјутер, ни па сони
памту дека по цел д'н си га возеше точак пони,
разни детски фазони, по улице пакле собирамо
небирамо кој и да пројде у нашу малу се дирамо,
а сеќаш ли се колко беље правесмо на комшие
тропасмо по врата, па кој куде види се крие,
док спиев шкртасмо по ѕидови на зграде
правесмо бункери, по башче клашче, прашче се краде,
памтиш ли к'д играсмо фудбал мала на малу
да не се фалу тепасмо ги сви како од шалу,
па соберемо паре сви за сунчоглет братски
за да има што да грицкамо на стадион гратски,
па идесмо на кошарку да га бодримо Куманово
осамиљаде у салу слушасмо се до Катланово,
Куманово! т'к имаше најгласну навивачку групу
град на кошарку, а Кумани шестти играч од клупу,
у продавницу купу на постари такој се поштуе
с'га нема шансе да те послушав уопште не ги чуе
али што е туј е направимо си ретроспективу
за наше природно детство на кое с'с понос му се диву.

Д.
преморен сум и одам да си легнувам.
цел ден ми беше исполнет максимално и преубаво.

п.с. ако слушаш секој што ти кажува те однесе матната, од едно уво нека влегува од друго нека излегува.
не го реди никого на газ, прави си како сакаш за да бидеш среќен.
ај добра ноќ (y)

фацата на мајка ми кога ја отвори собава моја и виде сето бел чад, прајслес
отепав 22ка кајги ала милито, нека ми е среќен роденденот :)

И беше така една пролетна вечер кога турвиор луташе низ различните теми од кајгана форумот. Беше 13 мај, ист датум како и денес, ладна ноќ која беше можеби помалку студена од денешнава, но со сигурност повеќе позитивна и ведра. Читаше де од еден подфорум, де од друг, како срамежливо гостинче без да изговори ниту еден збор. И така од нигде никаде се роди една идеја кој му влеа храброст да се регистрира и да стане член. Куцна во тие празните места, turvior.Куцна и лозинка која обично ја користеше повеќекратно на различни страни. По некоја минута тој не беше гостин, беше член како и многуте други, оние активните и неактивните , регистрираните денови/месеци/години пред него.
И си фати така да си пишува со ред во подфорумот музика од Radiohead каде го лупна првото мислење, па се до Porcupine Tree и Tool.
И така денеска тој се чувствува како мало бебе, едногодишно кое полни ,,роденден" ако може така да се нарече во едно поинакво раѓање во виртуелен свет каде ликовите не се како оние во реалноста, каде ликовите во однос на одредени прашања, мисли, дејствувања ги чувствуваш блиски, како да ги познаваш и да си се дружел со години години наназад, а абер немаш како изгледаат.
Засега беше одлично, се надевам во иднина дека ќе остане барем половина од истово. Не треба повеќе.

Една година кајгана член :cool:

Кајганче,

Тешки времиина дојдеа....Детска радост, детска тага.... :X3:

Требе да се работе.... :(

Само твој,

Луки

пс. Оваа вечер до сабајле ќе тепаме Ајрон Мејден, да пукнат јадове и маки.... :D

Искрено не очекував да станам толку популарен на еден форум.
Член сум од 2006.
Сум запознал многу луѓе па славам 7 години членство :).
Нека ми се фатат сите луѓе за моите испади :)

Dear K.

Секое доаѓање дома прва работа откако го уклучувам компјутерот е скенирање да не најдам случајно некој вирус. Значи не е можно, секое доаѓање ослободувам 10-15 гига, снимам работи на цд-а, бришам работи што помалце ми требаат само да имам слободно место да си спуштам филм, игра или било што. Се сеќавам претходниот пат кога бев дома, скоро беше, имав 10 гб слободни а сеа само 5-600 мб, си викам некој тежок вирус гадно ме ебе...и полека, полека ит бегинс...Почнав да отварам се живо и диво, секој фолдер, било како и да е именуван, да видам што има. Налетав на еден средношколски, уште од времето на трета или четврта година, го немав чепнато оттогаш...и има што да видам - Фифа менаџер 2009,2010,2011, Амерички серии, Туторијали, курци-палци а од сето тоа ништо мое туку на брат ми. Знае дека мразам серии на пц а и фифа менаџер исто па проба да ме надмудри со тоа што ми ги скрил во некој затуцан фолдер...покрај неговиот пц и два екстерни хард дискови нашол во мојот пц да става што ке му текне,жал ми е, падна на испитот, ке бидат дилитнати по брза постапка без грижа на совест, не сум јас виновен, тие работи од средношколските денови не ми требаат така да....ајм сори бро:icon_lol:
Одјава

Кајганче!
Ситно, ситно се бројат часовите.Сега сум релаксирана и смирена, ама утре знам кога ќе станам ќе се тресам и срцето во стомак ќе ми се симне.Ми доаѓаат на памет луди идеи како чадење на листовите, палење свеќа во црква и три пати Оче наш пред спиење:icon_lol: .
Знам дека сето тоа е залудно затоа што тоа што си се стокмило во меморијава си се стокмило, џабе е читања и пречитувања.Али ај, демек да немам грижа на совест па пак и пак читам и си викам "ова го знам, и ова го знам".Што и колку знам, утре Јелен ќе види.Само се молам да не ја оплескам како за крај и конечно да го положам предметов по прв пат преку колоквиум, ми се смачи од 7 семестри преку испит!
Уф *воздивнува*. И така :)

К,
Хејтерски сум расположена до немај каде! Ама убаво ми е. :) Само понекогаш заборавам дека важи правилото Колку луѓе - толку умови а.к.а Свашта пи*да роди! Ама ај ќе им простиме, па не може сите да се совршени како мене. :pipi:

abb1e56fddf4f24edee8b87c0b22f678.jpg

Is that the question
And if so...if so...who answers...who answers...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom