Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Драга :)

524938_299263536861058_812887469_n.jpg

Да му го видете суратот:​
575.jpg

Meri Georgievska е ќерка на Љубиша Георгиевски и е вработена во МНТ. Се дрзна да каже јавно дека утре нема да излезе на штрајкот на уметниците против опозицијата. Еве што и' порача еден паметен, убав и талентиран наци-онален уметник:

„Meri, go koristam fb na soprugata, bidejki nemam svoj. Ne si ni svesna so kogo si vlegla na oro, no jas ke ti gi demaskiram igracite koi ti se na levata i na desnata strana od oroto. Toa se istite tie sto cel zivot tatko ti go tepaa po glava i so koi toj do den denes bie bitka. Toa se istite lugje koi Pero Temelkovski i mene ne ponizuvaa do kraj dodeka bea na vlast. Ne zaboravaj kako, zosto i od kogo si vrabotena. Sigurno toa ne e zatoa sto si najpametna, najubava i najtalentirana. Ne mi vrakjaj nisto nazad, ne sakam da kontaktiram, samo da te potsetam: Lugjeto sto se predavnici na svoeto semejstvo, se predavnici i sami na sebe...Branko Gjorcev!!!“

E не, е не!

Draga ( izvini vaka ama nema kirilica tuka ) (n)

Sakav da kazam deka tuka mi e super. Mnogu kulturen narod se. Preubava Bozicna atmosfera ima. Detali ke dobies drug den zatoa so sega moram da odam, ke me setaat do Holandijaaa :vozbud:

Ostani mi pozdravenaa :pipi:

230316_234138643386562_988054982_nасдфсаф.jpgКрајот на светот почна неколку часа покасно од предвиденото....екслузивна слика од местото на настанот !

Кајгано мила ем драга,
Значи кога не можам да спијам-не можам. Ама кога ме напушти несоницата, рушам рекорди у спиење. Толку наспиено и одморено не сум се чувствувала повеќе од 5-6 месеци. Имам тони енергија, сега само треба да најдам начин да ги потрошам :vozbud:

Имав еден флешбек додека спиев. Се вратив у детството, некаде околу 4-5 годишна возраст. Ме однесоа да се сликам со Дедо Мраз. Ми даде човекот пакетче, му седнав у скут, се сликавме... ама цело време некако познат ми изгледаше... Дури после многу години дознав дека тоа бил чичко ми. Во тој момент веќе одамна имав престанато да верувам во Дедо Мраз, но она што го сфатив е друго- Луѓето носат маски. И тоа не само една. Многу маски имаат и ги менуваат по потреба, во зависност од ситуацијата. Понекогаш намерно, понекогаш случајно, понекогаш со добра намера, понекогаш со лоша... А најчесто-од страв. Страв дека нема да бидат прифатени, сфатени, сакани, онакви какви што се. Можеби и се во право. Светот би бил сосема поинаков кога бар за момент сите би ги спуштиле маските и би ги покажале своите вистински лица. Но дали поинаков значи подобар? Можеби баш тие вистински лица на луѓето ќе не разочараат, ќе направат да се посомневаме во она што сме биле, и она што сме, ќе го срушат светот кој сме го граделе... Можеби и не, кој може да знае? А додека да собереме храброст да дознаеме, најдобро е да останеме да живееме во овој маскенбал, ако не друго, барем забавно ни е. Но не можам да не се запрашам, каков ќе ми беше животот ако не дознаев дека мојот Дедо Мраз бил само маска?

решив да гледам нова серија, денеска се предвидени 2 епизоди, lets go sherlock :D

Кога вечерта ќе си ја поминеш со варено вино, баклава, мрсни вицови и куп жени, знаеш дека тоа ти го стоплува срцето.
Ноќва е љубовна и охрабрувачка како гушкањето на Кејт Буш и Питер Габриел во Don't give up спотот. Едноставно.

Многу мисли, многу различни енергии, години и искуства, тоа е она што не’ прави различни а толку поврзани. И по не знам кој пат, ми рекоа дека треба да се обидам како стенд ап комичар, макар ко Доти Инглс, со точки цела, ќе лупетам после третата чаша вино!
emoticon-0136-giggle.gif

Викендов ќе се тегнам како мачка, ќе мрзелувам небаре тазе породена дур ме цицаат седум гомнувчиња, ќе се превртувам во дремеж, ќе читам списанија за подобро лице, помалку целулит и малку теоријата ќе ја тргнам на страна. Не ми требаат веќе мудрости за да се чувствувам некако. Просто некогаш сакам мозоков да го пуштам да пасе трева и облаци и да мирувам. Зен да зенувам, како што и впрочем викендов треба да биде.
Сакав да кажам дека обичните мали средби со големи луѓе ти го чуваат умот подалеку од јадот и злобата, и можеш многу да научиш од оној кој изгубил нешто во животот, но добил многу повеќе од зрелоста, солзите, борбата.

Не е се’ мед и млеко, не е се’ само штикла и пудра.
Но, рамнотежата мора да постои, како инаку ќе знаеме кои сме. И кои не треба да бидеме.
Што знам, оптимизмот е можеби патологија, па макар би имала и таква дијагноза, тоа е мојот избор.

Животот, е лудница, еднаш реков. Само треба да одбереш соба со убав поглед.
Мојот, гледа кон недофатлив хоризонт и бескрај.
Добра ви ноќ. Крајот на светот не доаѓа, доаѓа нов почеток.

М.

Драга, конечно паќ ноќно активен :icon_mrgr: Долг викенд и 5 слободни дена, неможам да се пожалам. Убај си се празниците, посебно ако се паднат на работни дена. Иначе денес по не знам кој пат сум преживеал крајот на светот, веќе не е интерсно да чекаш и на крај ете ништо. Али така е цел свет ко ке крева некоја врева поради тоа што некоја култура, народно кажано племе, кое што плус е пропаднато, предвидува нешто. Иначе покрај овие предвидувајна открив свој предвидувачки моќности. Квотата ми е досега подобра од онаа на Маите :icon_mrgr: И ете ти предвидувам уште многу години на ворлд вајд веб без апокалипса.

K,
моментот кога по другите форуми ти крадат скриншотови од твојот десктоп... I feel so popular :pipi:
P.S. Imitation is the sincerest form of flattery. :icon_lol:

Значи свашта има по светов, секакви луѓе... 6 месеци те влечат за нос и на крај ќе ти откажат во 5 за 12...:tapp::tapp: Да де да, немам јас свој живот и планови нели??:tapp: Толку да се немало осет за одговорност и почитување на туѓите планови и време еј!!!:mad: Одамна не сум била волку лута и разочарана!!!:mad:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom