Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Понеделникот. Понеделникот се случи она што го сакав највеќе на свет и што го мразев најваќе на свет. Овие дена ми се случуваат чудни работи што искрено воопшто не се радувам што се така и многу се збунувам, многу нешта се помалку јасни и се осеќам како никогаш досега повреден... Повеќе ќе посакував да ме изнавреѓаа па дури и натепаат него ова што се случува, но изгледа тешко јас некој ќе сфатам некогаш... Сепак животот тече и се повеќе и повеќе јас никого несфаќам. И сега ме боли, многу ме боли. Верувај, никој од овие тука што ти се исповедаат не осетил ни тронка од тоа јас што чуствувам. И не се каам бе, можеби и праведно е. Само фала му на Крусер што беше секогаш тука. На StormRage кој ми го спаси животот кога бев на ивица и на Стеф кој исто ми многу ми помогна. Ќе се борам Кајгано, иако не ми ни до тоа. Ми иде да клекнам и да го бацам подот кој некој ден ќе биде над мене. Навистина не ми е лесно и неможам да се одлучам и сум во голема двоумица. Мораше ли баш на мене да ми случи она кое највеќе го мразев и го мразам. О да бе, заборавив, ти иако си забава, секогаш знаеш да ги расположиш луѓето, да ги насмееш, сепак има нешто внатре што никој неможел да ми го одгатне. Ти си многу паметен, имаш свои ставови, мисли кои уште од мали нозе си ги држел гушнати, сфаќања на кои на почеток сите те правеле будала, а денес сите ти завидуваат, го гледаат она што си го сакал да им го кажеш пред икс години. ЕПА КОЈ КУР БЕ! ЏАБЕ МИ ГО КАЖУВАШ ОВА СЕГА КОГА СЕ` Е ИЗГУБЕНО! КОГА ТИ ИДЕ СЕ` НА ЖИВЦИ, ПА ЗГОРА НА ТОА ДА СЛУШАШ И ИЗВИЦИ ОД КУЈНА, КОПИЉ ФАТИ ГИ БУКВИТЕ ДА ГИ ЧИТАШ! А ТЕБЕ ТИ ИДЕ ДА СИ ЗАКОВАШ КЛИНЕЦ ВО МОЗОК И ДА ЗАБОРАВИШ НА СЕ`!!! Но, кајгано, како што и рекле, времето ќе излечи се`. Жими јајцево ќе излечи. Така викав и пред 1 години и ете...

КОЈ ГИ ЕБЕ СИТЕ!

пс. го мрзам оној балашевич или како и да се вика

4 скршени јајца лежат немоќно во тавата во преткајганска состојба :
додека температурата, тука покрај тавата расте со последните искри на мрачниот им живот пред светлоста на крајот од тунелот овие си ги прераскажуваат своите 3D сонови:
1 jajцe: сонував како животот ќе го завршам на челото на оној пич*а од политичар и како епитафот ќе ми биде на насловна на“Вест““Вечер“ ,,,,,

2 jajцe: сонував како еден ден ќе бидам член на парадата за вкус во реформ тортата

3 jajцe: отсекогаш мечтаев да завршам во грлото на Марија Калас пред настапот во Скала

4 jajцe: је*ига , еве го овој бездушников- уништувачот на соништа .....времето ни истекува па затоа ќе речам на кратко - отсекогаш сум сакал да бидам некој ку*ац а не јајце

од кујната се слуша :
-ајде дее , 3 саати се тушираш, цркнав од глад
- еееееввввееее ме, ебaти бољеров од 150 литри, ми снема вода на пола туширање
-да ги ставам јајцата , да бидат топли кога ќе излезеш од купатило?
-да, стави ги, еве ме за 2 минути ....а има ли нешто друго уз јајцата ?

>>сите , освен неа, во хор: Има ку*ац <

имајте убави сништа ;)

Драга,
сакав да кажам, ама не можам. Премногу мисли, премалку зборови и не можам. :cautious:
Дали само јас се надевам на апокалипса и се радувам на истата? :confused:
Неколку дена го дружам Baker, па и сега. :pipi: Повели:

New Yoooooork concrete jungle where dreams are made of there nothing you can't do :D

Kiss draga :D
Od Alicia Keys :D
Cel den ja slusam :D
Ti se pluknam u glasisteto :D
Sea ke spijam :D
Mwa :D
Kis :D
:D

Тинуле намерно става смајлиња после секоја реченица сеа :)
Да ја тепаш.
Rest is cool.
Cool cool cool.
Не чуствувам облигација да ти кажам нешто повеќе, so yeah.
Until next time I'm bored.

На што личиме? На што личиме кажи ми? На се освен на држава. Толку гнев и бес немало во мене никогаш, ова што ни се случува деновиве е шлаг на тортата. Имаат ли политичариве наши грам совест?? ЕДЕН ебан грам барам ништо фазла, ништо повеќе, да се изборат за македонските идеи и интереси. На што личи ова бе? Западна Македонија цела црвено црна. Преименуење на школи, цртање графити во школи, знамиња од соседна држава, пароли навредливи кон цела нација, знамиња со некоја си голема албанија. Ало бре? Каде сме бе? Циркуз ли е ова бе АЛО? Каде си бе премиере, да ти се изнаебам, што нација ќе бевме волку проста и проколната, од внатре не јадат, а никој не превзема ништо, тие што превземаа добиваа ќотек и беа апсени, каде го има ова? Кој ѓавол влегол во нас? Која виша сила не команда? Има ли крај целава гомнарија.. Ми се плаче ми се рика, а народ ко народ, прост , во име на партијата и сопствената мајка ќе си ја продаде, само за утре да лапа парички. И на тие таквите мамицата да им ја изнаебам, до кога бе народе ќе се делиме бе, до кога ќе бидеме бележани на плави и портокалови бе? До кога ќе не трујат со овие гомнарии, Нели можете да размислуете со свои глави, аман бе народе македонски. Кога ќе ја извадиме главата од песок, кога ќе речеме доста е нема заебавање, сите да застанеме под едно исто сонце, и да пропаднеме бар заедно да се држиме, свои да си бидеме...Ќе сфатите ли некогаш дека живеете на свето парче земја? Дека на нас е оставена за да ја цениме и чуваме. Дека некој за оваа шака земја животот го дал, сетете се во 2001 колку мајки плачеа, колку дечиња никогаш во животот нема да ги запознаат нивните таковци, сетете се како ни масакрираа војници и полицајци, сетете се на петте млади животи кој ни ги убија на нај курвински начин на нашиот нај свет празник.. Сетете се да ви се изнаебам, и пак они ќе се делат на ВМРО и СДСМ, и пак они ќе се продадат на Албанците...Илјадници прашања, илјадници работи изнапишав несоодветно сврзани кој нема никој да ги прочита, ама ако, морав да се испукам, и на денот на 100 години на независноста на криминогената нација слушнете ја по еднаш песнава, или во најмала рака објавете ја на социјалните мрежи, истакнете македонско знаме, тоа е најмалце што можете да направите, за фазла оддамна докажавме дека немаме муда. Поздрав

Знајш шо си пуштив во винамп? Жаби кај шо крека, пиленца кај шо пеат и дожд кај шо врни. Е такво чудо ископав во компјутеров во ,,музика" - Разно.
И сега планирам да си легнам, оти ми се врза филм кaко на сликава денек спијам во ова топчево...........ајде заминав хоризонтала.
Hanging-Outdoor-Lounger-%E2%80%93-Nestrest-By-Dedon-1.jpg

hangover kajgi hangover
mi puka glavata posabajlecki
ke ti pisev sinoka ama ne bev vo sostojba kompjuter da uklucam
sinoka kajgi nezaboravni nesta se slucija
nesta za koi ke se zboruva koa ke se sobereme pak
bitno top kajgi top pomin....
sea se treznam so kaffe

Драга кајгано..не дека сум некое долго време со тебе за вака да ти се исповедам.. ама ми треба нешто вакво.
Вчера, за прв пат го почуствував она грдото чуство кога ќе сватиш дека во минатото си мислел дека живееш во рајот, а тоа всушност било само маска на пеколот. Толку долго време да живееш во лаги, и ништо да не откриеш до сега.. Демек беше љубов ова она, а уствари некој цело време те влечел за нос. Толку долго и толку..."реално".
Сепак, зашто целиов мој 15-годишен живот, сум била оптимист, ќе бидам и сега и нема да дозволам нешто такво да ме скрши. Ќе се борам и понатаму, се што повеќе не ми се допаѓа ќе тргнам од мене и ќе си го живеам оној детскиот живот без грижи. БЕЗ НИКАКВИ ГРИЖИ. Знам дека го можам тоа, ми успеало и порано, ќе успее и сега. Ако не, ќе направам СЕ што е потребно за да успее. Што сака нека биде.. Не сум родена само да ги правам другите покрај мене среќни и да заборавам на себе. Некогаш треба да бидеш себичен за да водиш подобар живот.. Но се со граници,нели..Не го пуштам и него, го сакам јебига.

Драга,
Постоел живот пред 10 часот наутро. Многу ми е криво што го искусив. Од утре си се враќам на старата рутина, ќе спијам до милион сатот и шубо ќе ми е. Шо вака џабе сум станала порано, неам сила за ништо да завршам. Поубо во три дена ќе си ги расцепкам работиве шо требит да ги завршам него во еден ден вака наеднаш све од 100 сатот сабајле. Пак и ова ко ќе ме напнит некој од сабајле, абе тишина море како ви се зборвит толку многу од ниедно време сабајле.
Ај се изнервирав.

Драга,
уште денес терам ладеш у школо од понеделник почнувам да учам!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom