На што личиме? На што личиме кажи ми? На се освен на држава. Толку гнев и бес немало во мене никогаш, ова што ни се случува деновиве е шлаг на тортата. Имаат ли политичариве наши грам совест?? ЕДЕН ебан грам барам ништо фазла, ништо повеќе, да се изборат за македонските идеи и интереси. На што личи ова бе? Западна Македонија цела црвено црна. Преименуење на школи, цртање графити во школи, знамиња од соседна држава, пароли навредливи кон цела нација, знамиња со некоја си голема албанија. Ало бре? Каде сме бе? Циркуз ли е ова бе АЛО? Каде си бе премиере, да ти се изнаебам, што нација ќе бевме волку проста и проколната, од внатре не јадат, а никој не превзема ништо, тие што превземаа добиваа ќотек и беа апсени, каде го има ова? Кој ѓавол влегол во нас? Која виша сила не команда? Има ли крај целава гомнарија.. Ми се плаче ми се рика, а народ ко народ, прост , во име на партијата и сопствената мајка ќе си ја продаде, само за утре да лапа парички. И на тие таквите мамицата да им ја изнаебам, до кога бе народе ќе се делиме бе, до кога ќе бидеме бележани на плави и портокалови бе? До кога ќе не трујат со овие гомнарии, Нели можете да размислуете со свои глави, аман бе народе македонски. Кога ќе ја извадиме главата од песок, кога ќе речеме доста е нема заебавање, сите да застанеме под едно исто сонце, и да пропаднеме бар заедно да се држиме, свои да си бидеме...Ќе сфатите ли некогаш дека живеете на свето парче земја? Дека на нас е оставена за да ја цениме и чуваме. Дека некој за оваа шака земја животот го дал, сетете се во 2001 колку мајки плачеа, колку дечиња никогаш во животот нема да ги запознаат нивните таковци, сетете се како ни масакрираа војници и полицајци, сетете се на петте млади животи кој ни ги убија на нај курвински начин на нашиот нај свет празник.. Сетете се да ви се изнаебам, и пак они ќе се делат на ВМРО и СДСМ, и пак они ќе се продадат на Албанците...Илјадници прашања, илјадници работи изнапишав несоодветно сврзани кој нема никој да ги прочита, ама ако, морав да се испукам, и на денот на 100 години на независноста на криминогената нација слушнете ја по еднаш песнава, или во најмала рака објавете ја на социјалните мрежи, истакнете македонско знаме, тоа е најмалце што можете да направите, за фазла оддамна докажавме дека немаме муда. Поздрав