Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Е ова е врвот богами.....сега и официјално се без никаква идеја!!!
Сеа и официјално Ингрид Бергман снима порка продужетак на онаа со Драги Шпага.
Кој очај.... више да се запраша човек дали да глеа продужетоци.

драга,би отишла позади седум мориња и седум океани и седум бла бла ... само нека помине месецов...иш нека си оди...не го сакам :tapp:

Кајг,

these days I used to feel like...

556398_447781385272457_850703607_n.jpg

but after I said to myself...

aws.JPG

I decided to be honest:

427030_440825189301410_1753268463_n.jpg

I loved their moron face trying to say something back :)
So it made me feel like

25507853.jpg

Oh, what a wonderful life I have :love:

Kajgi, pisam ti ama da ti kazam pravo pojma neam na koj svet sum: u sabota se napravih "skinati gasti" i edna ebena poraka ne i pisah na moeto mome. Prakticno kazano, kur me bolese za nea taka da, sega ne da mi e lutnena, kaza mi oti mi raskinuva. Yeah, i totally worth it.. Ama cek sa, samo za tava li da mi kaze kraj e megju nas? Ne mi stoe pravedno ama aj bas ke videme.. Snosti legnah si u 22h za da stanam u 3h za da odam na rabota and here i am `till 16.30h... Posakaj mi sreka i praj mi drustvo... :*

Утро, кутро.

Кафе цел бокал и тапа чувство во гради. Кога сме кај соништата, веројатно пикам нос кај што не треба. Во периодов, тројца ми кажаа дека ме сонувале во различни ситуации и констелации. Енергија, се’ е енергија, кога ќе видиш.

Сакав да кажам дека ми се оди на Метелкова, впрочем, ми се оди некаде. Ама срцево пушта љубовни писма за Јапонија и плаче, како никогаш до сега.
Интима, истурена како кафе на подот. Па што. И онака, веќе ништо немам, а имам се’. Време и чекална на животот. Сите мапи се непознати, а мене ми студи. Задутре правиме година и три месеци. Знаеш? Па така, сакам да ме стоплиш. Како џез албум на Ела Фицџералд. Како шолја какао во студен декември. Како калчунки од баба, со две бои волница и две сонца во нив. Просто, истекувам од емотивната река и влегувам во некое ново море, непознато. Не ми се пишува она што треба, ами она што сакам. И некако, сеедно е. Крајот на светот можеби навистина наѕира. Ама не на оној апокалиптичен начин на кој мислиме сите. На друго ниво, од кое јас морам да се заштитам, зошто понекогаш сите болки на овој свет си ги нагрбувам, небаре којзнае кој шаман и гуру сум, а не сум. Обичен човек сум, со маани и проблеми, со размисли и мисли и предомисли и шишка ко Елвис Присли, и така натаму...

Ми принедостига убаво расцветан цвет, во градина, да видам и фатам. Така пред некој ден ги милував жардињерите на улица Македонија, оние што ги ставија по пешачките зони. Ми треба таква, мека невиност да донесам во својот систем, кој закрчува, се пали и гаси, замира, па се крева. Уморно е тоа, впрочем, секој го доживеал.
И ете. Ќош, и во него хартиено авионче. Го искарале зошто летало слободно, па сега одлежува казна со лет во место. Зборовите ќе останат недокажани.
Да...

М.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom