Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Најдрага, ова е мојата 8000та објава на форум.кајгана и сакам да им го посветам на Ремзи и на Андријана, кога ќе научи Мимоза (љепотиц) и неа ќе дадам една посвета.

Ај и за Мимоза додека чека.

Јас ќе излегувам малку да испоземам нешто...

Ремзи, Господ само убавини да ти даде! :pos:

Во епоха на тешкотии и статичност, менувана само со ситуации кои водат до екстреми, секогаш се судруваат само две приказни, со невидена диференцијација, ама сепак си го наоѓаат патот за кој секој може да го нарече „свој“.
Така, во едно утро, со кафе и цигара, припадник на работничката класа може да зборува со саати, разменувајќи искуства и „секојдневни белетристични сказни“ со comrade кој има подлабок џеб на неговите полуксузни пантолони. А пред самиот крај на муабетите, аналогно на крајот на веќе оладеното кафе, секако дека „плиткоџебниот“ ќе исфрли една домашна „економска дијагноза“. Во смисла:

- „Их, шо ти е сиромаштија, ти велам, не можам ни храна за мачки да си дозволам!“

Верувајте, нема да помине ни парче време, а од другата страна, веројатно либералниот уживател на веќе докусурено кафе, со полу голтка и извик „мммм“, ќе се надоврзе:

- „Вистина. И јас!“
- „Ене, 12 дојде сатот, мачето не ми е нахрането. Пуста сиромаштија!“

Крај на приказната.

И на таа. И на оваа.

Од проста причина што лицемерието на либералниот ум оди до таму, што мора да предничи.
Па и во сиромаштијата, на муабет.

Чкембар нема мајка го роди тетка му од Мусинци :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:. Немој бе не се задевај, добро :icon_lol:.

Седам вака дома и си викам што да правам што да се прави, очекува вест за ова што треба да се прави она што ти пишав од другиот профил :icon_lol:. И тоа :icon_lol:.

Ајде малку опуштање и уживанција :icon_lol:.

Кајгич

Сакам, сакам, сакам, сакам, сакам,,,
- Сакам едно малечко планинско куќарче,
- Сакам да заврне 2-3 метра снег,
- Сакам да си уживам покрај топол камин,
- Сакам да си пијам Pinot noir
- Сакам да си јадам печени (врели) костени

snegg.jpg

Е па сакам, сакам, сакам,,,
Скромно нели, поскромно здравје :pipi:

Драга

Почна колоквиумска....со помин нека е, па ко преживи - причаче.

Драга...

Вчера имав совршено прекрасен ден... Добро, речиси совршено:pipi:
Фала што ми донесе такви прекрасни личности во мојот живот :)

К,
Ме буди телефонскиот разговор помеѓу мама и најверојатно баба. Разговара додека ја полни машината за перење на алишта, а по некоја случајност мојата соба се наоѓа до купатилото и се прерфектно се слуша. Се расонувам и застанувам во ходник потпрена на зидот со прекрстени раце, чекајќи ја да го ослободи купатилото. Во тој момент нежно движење од сталажата до врата ми го зема вниманието. Ушки, драга, гледам ушки, клекнувам и се доближувам поблиску, и гледам пуфкасто црно, бело главче од кое се слуша некој мил звук што наликува на „мјау“. Маче, има маче во мојот дом! Од кај дошло тоа маче, и колку време е овде. Беше прилично добро сместено во чевлата на тато, се топлеше. Не искоментирав ништо, зошто знам мајка ми ќе почнеше да вика, а не бев расположена за утринските нејзини симфонии.
Сега веќе наведната на сите четири, се обидувам да го дофатам но тоа постојано или ми бега или ме гребка со малите ноктиња. Нешто слушнав, и се исправив, низ дневната соба ја гледам мама маца, со уште едно крзнено топче во уста. Останав без здив.. Имаме мачиња!! Некое улично маче влегло кај нас и се омачило, а сега си ги преместува мачињата едно по едно од кујна во ходник... Но мама маца кога ме виде кај сум и дека нејзиното пуфкасто детуле е исплашено и плаче, ми скокна на рамо и ги зари ноктите, притоа испуштајќи таков грозен звук, што незнаев што повеќе ме уплаши, болката или звукот. За неколку секунди се беше готово, малото побегна и се сокри позади шкафот, и мама маца успеа да се напика таму. Се упатив накај кујна за да видам дали и таму има уште пуфкасти топчиња, за да ги ставам во кутија, кога гледам покрај печката во дневната соба лежи најубавиот сив мачор и спие.... Што по ѓаволите се случува??? Од каде сите тие мачиња кај мене дома? Зарем мајка ми не ги приметила? Од кај дошле? Па побогу живеам на 3 кат во зграда!! ...и се разбудив ....:( ...алергична сум на мачиња....

Драга,
испомешани чувства, леле, ќе си ја лупам после главата.
Ама битно сега ми е убаво.
Туку една работа излезе добра од ова вирусов, цигара немам запалено три дена ејјјјј.:vozbud:
Можда ќе успеам да ги оставам цигариве.
Малку ме лупа нервоза, али ќе помине.
Wish me luck!:pipi:
ај како што е редот, инаку си го обожавам човеков :love:

The way I want to love you
Well it could be against the law
I've seen you in a thousand minds
You've made the angels fall

Mi pomina zaljubenosta. Igrav pred ogledalo denes i sfativ mnogu bitni raboti vo zivotot :D

Драга, ја ти се враќам. Помина колоквиумска, се отрезнив и почесто ќе ти пишам и можда и повеќе време ќе ти посветам (како не).

Драга,
Чим во неделата не изедовме ќотек во среде аеродром, чим не не запре полиција и чим јас вчера преживеав ќе живеам уште.
И по кој знае кој пат ги грешам лекциите, ден пред работа не се пие и не се мешаат пијачките.

Кајг,
сакам за едно 6-7-8 години од сега, вака да висам цела ноќ, и кога ќе почне да се разденува да го видам ова

Dog-and-Girl-Cuddling.jpg

Тогаш ќе знам дека сум завршила одлична работа.
И со ќеиф ќе направам една кајгана, за добро утро.

А до тогаш, ќе си пијам кафуле вака сама, а Бубу ќе се џари во мене мислиш ме прашува зашто нема кафе за него.
Шо ќе му е. И онака има вишак енергија. Цела вечер месечари со мене.
Арно заспа сега. Тоа значи и мене ми е веќе време за спиење....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom