Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Кајгаџиќе!:vozbud: Одамна имав една идеја, која за брзо ќе ја остварам! ... Ти теквит ко ти реков која ќе е одлуката ? ... Уште не знам златна.:toe:

Добро и зашо ми го праи ова?
Стварно не знам...секогаш кога мислам дека сум завршил...
ДИНГ!
Значи стварно....
Растргнат сум на две страни ебате...и преку глава ми е!
Што е најгрдо не знам ни на што сум,може и ништо да не е...или пак полошо може и на две столчиња да седам.
Не знам ебате!
Шо к.. ќе праам тогаш?
Да бегам,ко и увек?
И онака сум пи*ка коа станува збор за вакви ствари.
Не знам ни на шо се надевам...час сакам едното,час другото.
Боли ебате!
Знаеш,ко коа носиш некои панталони широки колку пати и да го стегаш каишот тие пак ти паѓаат...
Малце глуп пример али јебига,не размислувам правилно...не сега.
A да...открив дека според положбата на спиење сум бил warm and open hearted...I guess it doesn't really matter though.
А да си го најдов и пореметувањето...
http://en.wikipedia.org/wiki/Borderline_personality_disorder

Драга, чуда се случуваат!!!!
Пред некој ден моине ме симнаа од соба за да ме прашаат за мое мислење и денес глеам ме послушале, а и неколку пати рекоа дека сум била у право и дека држеле вода моите мислења... Знаев дека еден ден, ќе им текне! ЗНАЕВ!
:)
И така ти викам ја, кретивна сум на велико, едвај чекам да дое викендов, романтични вечери си поминуваат и сакам уште... пуно ми е срцето некако многу :)
И сакам Нова Година да дое... И сакам косата подолго време да ми седи виткана!
Убаво, убаво...

бацки.

Од апсолвентската се немавме вака собрано со колегите. Колку убаво ми дојде да се видам со некои што не сум ги видел одамна. Кој и да ви кажал дека промените не чинат, ве излажал.
Само ќе се пожалам на музиката, ептен шајзе слушаат, но јбг мора да се прилагодиш понекогаш. Сега си се "лечам" со мои песни.
Останете ми поздравени, кајганџии.

Добро утро драга маа
ваа средното ненормална работа
знам знам,скисна ти шо ме слушаш веке аман си викаш од мене
ама таа е таа...
чера родителска честиткииии
предновогодишни
Ама ако, ке виде таа кучка македонски ке виде со кој си има она работа.Не сам јас било која радовишанка,Глорија сам :) .Уште не знаа со кој си има работа.Ак продуже вака да краде оценки.......ај ај ќутам си,за садист ке ме сметаш :)

Драги Кајги
Моментално сум многу гладен и едвај чекам да почне одморот :)
Со Кулен играме карти на час и тепаме време :)

Драга Кајги,

Врне :vozbud: Ти се пофалив дека почнав на италијански, па да ти се пофалам дека за 2 - 3 часа колку што сме имале супер ми иде.
Чао, коме стаи?
Чао, стај вака, стај така иде некако :pos:
Вчера ептен заглавивме со даскалката, ќе и речам друг пат онака не. Се знае колку трае еден час, па и диктат она мене :pos: ама ајде нека се радува сега, ја чекам на синтакса :pos: ќе мериме мускули тогаш, сигурна сум дека ќе ја средам по брза постапка :vozbud: Инаку, на Запад нема ништо ново, па штом нема на Запад како да има кај нас. Ова италијанскиов не бил тапа, јас мислев ќе биде онака, ама и дадава бреееее почна да прашува за времиња. Ние сега читаме и диктати правиме таа за глаголи збори :tapp: Инаку новите чизмички ми се топ :pipi:
Драга, вчера цел ден ја слушав песничката од Шер и денес ќе те поздравам со неа. Има интересен текст. Кој сфати, сфати, а кој не, па нека иде на шопинг ќе му се разбистри мозокот.

п.с. си го купив 1 milion :vozbud: :back:

п.п.с. I LOVE YOU!

Сигурно ти е познато дека пред секој колоквиум или испит се вели крши рака,крши нога.
Е арно ама изгледа и за малку ке скршев нешто.
Едвај се задржав за вратата за да не се залепам на подот а како се бев залетала чиниш ролери возам во куката :icon_lol:
Професорката вчера беше скисната ко и денешново време,а да не зборувам какво изненадување ни приреди што сите останавме со подотворени усти прашувајки се Дали е воопшто здрава жената.
Е изненадувањето беше што пак ни го помести испрашувањето...
Бре бре бре,се тече се се менува ама само таа останува иста.
За денес немам некој посебен план.
Освен да го поминам денот над книгата но се прашувам дали ке испадне така или ке се најде некоја будала да се јави и да отидеме безтрага:icon_lol:
И додека моиве дома ги гледаа главните јунаци од Плачот на Виолината Лами и Кенан забележав дека на баба ми и течеа солзи бидејки не се заедно.
Ха ха ха!Ах тоа турско...

И така ти викам :*

Драгана... Бааги одамна не сум пишала. Реков да ѕирнам шојма. :tv:

Го чекав ова време кога ќе кенкам дека имам стотици страни дебилштина за учење, ќе вриштев и пцуев по факултетот и ќе се жалев како сум со подочњак до патос и јадам пенкала за време на колоквиумска... Како ми е со новите колеги, како штрајкувам низ дома и се заканувам оти ќе се иселам ако не го добијам даљинското, како сум непоправлива и уво ме боли за истото...

И глеаш, скрос шеснаесто испадна. И ќе си го чувам за мене овој пат. Сменив многу, не жалам за ништо, и сум благодарна неописливо за една работа. Бар знам што сакам сеа. Сѐ останато е минливо и не го есапам. .!. на ви, на дебилите.

К.:pipi:

Годинава беше тапа, тотална тапа. Почна со страшна загуба во првите месеци, нешто што ме извади од колосек на најмалку пола година а не можев да избегам некаде да се средам, морав и понатаму да функционирам како ништо да не се случило а не бев во состојба. Малку беа тие што навистина можеа да сфатат дека ми треба време а времето го немаше. Тоа е и една од причините што кикснав на неколку полиња на приватен план но во каква состојба бев тогаш и не е за изненадување. Поуката е сепак извлечена.

Според нумерологија годинава ми беше одлична за кариера. Проектот во Австрија заврши успешно со мало задоцнување но резултатот испадна одличен. Се доби награда за успешен концепт а и недоразбирањата кои се појавија се разрешија на обострано задоволство.

Во МК го добивме толку планираниот и посакуваниот голем проект кој овозможи да се влезе во една друга инвестиција така да шансите за нешто големо и долгорочно перспективно се веќе тука и првата фаза е веќе почната.

Спротивно пак од тоа на приватен план направив неколку кикса што не требаше да ги направам а скршив и неколку мои принципи што не требаше да ги прекршам. Касно сфатив дека нашава средина е немилосрдна и на ниедно друго место модифицираниот марфиев закон не важи така силно како кај нас: „Се што ќе кажеш за себе може да биде (зло)употребено против тебе“ со тоа што кај нас не е прашање дали ќе се употреби туку кога ќе биде (зло)употребено. Уште полошо е кога тоа ќе го направат личности на кои им веруваш. Голема грешка...

Првиот дел од сонот од пред три дена веќе почна да се реализира. Не ми е воопшто пријатно бидејќи насетував дека целата ситуација ќе заврши неубаво а немав таква намера, но честопати колку и да сакаш да постапиш исправно ако тајмингот бил погрешен секое дејство понатаму е веќе погрешно. Ако притоа и некои личности на кои им мислиш се најдобро погрешно те сфатат крајниот резултат е поразителен. Најтапо е што си имал искрени намери но сликата што се добила во туѓите очи нема врска со замислената во твоите и го постигнала токму спротивниот ефект. Лошо во секој случај...

Вториот дел од сонот ја разоткрива вистината и дава шанса за нов почеток. Ќе направам се што е во моја моќ да се реализира иако сум свесен дека не зависи веќе се од мене. Штета што животот не дава секогаш нова шанса со истите личности ...

Сепак одговорот на прашањето што вчера ме мачеше го дознав денес...

Се почесто ми одѕвонува реченицата: „Mногу малку жени знаат како треба со уметник.“ Алегорично кажано, ја имам главата но ми фали вратот. Сепак последниве денови се повеќе ми доаѓа мислата дека за таков врат што мене ми треба ќе мора и јас да се качам едно две скалила погоре а и главата да ја направам поцврста, нешто за што мислев дека веќе нема потреба но животот ми покажа дека имало...

Но и покрај се, во секој момент па и во најтешките мигови имав неколку личности покрај мене кои не ми дозволија да паднам кога мислев дека тонам без враќање и кои седеа по цели ноќи да ја избуткам изложбата кога се гушев во рокови и мислев дека не можам повеќе да работам. Личности кои не ми дозволија емоционално да паднам кога мислев дека се кршам и ќе кренам раце од се. На сите вас сум ви многу благодарен и од срце ви посакувам десет пати со добро да ви се врати...

Како зајците има да умрат, се плашеле или барем така вика. Ама не ми е ни важно кои што можи и тој посредник да биде не ме интересира, само сакам да биде чисто без никакви глупости, ама и тој се сомнева во мојот збор, не знае дека сум цврст од тој аспект како дијамант, кога давам збор давам збор. Не сум импилсивен лигуш кој што при прва прилика би заебал работа, ја пешачам патеката која што си е моја и сум цврсто на земја.

Денесдка овај ми вика ти се клеца? :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:. Не можам ќе умрам од смеење :pos::pos::pos::pos::pos:, не знае дека лојалноста ми е смртен грев мене, како зошто кон што сум лојален тоа е друга работа.
Ајде песниче од добро филмче:

ДџК

Како сам шо можиш да се заебиш, никој неможи... гарантирано. Ама шо ти е тебе гајле, ионака зад тебе има еден сервер шо работи 364,5 дена во годината, во просек... их да можев и јас така, ќе немаше ко мене...

Eee Draga moja kajgi...
Eve dojde redot i ja da ti pishem nesto za prv pat :) ...ne deka imam nesto mnogu da se pofalim ili neznam sto ama ete, gaden period i mislam deka redno e da ne gi zamram drugarkite pa reshiv da te pozamaram tebe. Shto da ti kazam samo pritisok i loshi raboti od site strani ..skolo, doma, drushtvo, a za ljubov za toa ic muabet da ne praeme ... taman edna rabota trgnala napred, deset se vratile nazad i taka vo nedogled, samo prashanje e do koga ??? No najgolemiot problem e sho site ti se lutat a neznaat deka i na tebe ne ti e lesno, ocekuvaat mnogu a ti postignuvash relativno malku i kako ? ...Ajde sigurno nekade vo idnina me ceka nesto bolje od ova a ti shto vikas ?

П.С. Заборавив да пишам нешто што вреди во мојот дневник.

Некни кога бев на стрижење берберот ја изваде вратата од ментешина :pos::pos::pos::pos::pos::pos:. Влегоа тоа неандарталците и еден од нив сосе цигара внатре, а него му пречи оти непушач е, не дека закон почитува :icon_lol:. Ја отвора вратата и овај со цигарата од столче со нога ја затвора, втор пат истата акција, и третиот пат ја изваде и на ѕид до календарот верски. Му викам да стрижи побрзо оти ме отепа промаја, неговиот одговор беше седи мирен ти при крај си другиве кога ќе ги седнам на столче ќе видат :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom