Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Кајги...

Ооо, да, 9 часа работно време, од 22 до 7, права идила...
Но, со NDS Lite, се’ е полесно. ;)

Поз4е!

Моментална ситуација: Во Чистилиштето сум. Незнам каде ке ме однесе минатото. Верувам во карма али незнам кој тег од неа ке надвладее на вагата. Не се плашам ако одам надоле. Повеќе се плашам да не ме катапултира нагоре па од таа висина да треснам на земјата. Сепак се надевам дека и покрај тоа што некогаш неможеш да одбереш како ке се чувствуваш за некои работи, сепак можеш да одбереш што да превземеш околу тоа. Always there is the hope...

Драга

Ќе си помислиш дека порака у 5 шо
ќе те разбуди - ќе те изнервира, ама не... :icon_bigg

:back:

Драгаа... Во последно време само ми кипат кафиња, забораам тостови па си јадев ќумурчиња до сеа.
Баба ми ги глеа сите серии јас почнувам да ги читам сите книги шо можам да ги најдам. Дури од дома си земав 3. И онака го чепкам почетокот и понатака не ме влече. Пред пола саат ја почнав Најголемиот трговец на светот, мислев дека е нешо у стил правила како да станеш таков, али не е прикаска било. И интересна ми се виде па се надевам дека оваа до крај ќе ја прочитам.
Ја иам и Пурпурна крава и ми се виде као добра за вадење семинарски од неа, другото е една поента и се се врти околу поентата. Очекував нешто повеќе. Иам една психолошка, али таа треба да си ја носиш у ташна и да ја читаш додека чекаш нешто,некого. Така ќе може и да ја примениш, секако ќе се најде некој да ти напраи муабет.
Ме разбудија сабајлечки, а таман нешто убаво си сонував. И првото кафе ми делуваше на афтерејт, баш као да имаше алкохол. Не, ваљда не ме наведуваат на тоа :) Океј, ако не они, сама ќе си се наведам :)
На баба ми пак и е лошо. Стварно се загрижив сабајлево. Не дека ја плукам болницата и персоалот, кои држат реномирано име и демек квалитет, но главна мисија им е да ти ги извлечат парите и да ја остават работата незавршена. Дури и нешто ќе ти расипат. Ама и ете, стара е. Но не премногу за да се случуваат банални компликации. Тоа е, се спремам психички уште оддамна. Но, не можам така би била нецелосна. Како да живеам без мојата најголема поддршка? Каде ќе одам после факултет? Кој ќе ми ги прави најубавите јуфки? Кој ќе ми вика дај ми го гемчето, наместо далечинското? Кој ќе ми ги кажува тие дешавки од детството? Кој ќе ми ги укажува постојано целите во животот и ќе ме окуражува? Не знам. Стварно не знам и не ја познавам мојата реакција. Животот ќе продолжи, секако. Никогаш немам изгубено некој близок, за да знам како да се справам.
Него ај. Доста навлегувам, предвидувам се бедирам.
Ти кажав дека сум се здебелила? или па вагата е на тепих па ми кажува дезинформации :pos:
Да, во право сум била. Ја преместив на паркет и ми покажа едно килце мање. :vozbud: Добро е, помислив дека сум си го поместила стандардот напред.
И така, идам да ја гушкам баба ми. Ти биди си така.
:back:

Драга,If a teen is raped in the wood and noone is around to hear it does she cooperate?

also...
Денеска е 6.9.10....кога сето тоа ќе се собере добиваш 25,а кога ќе го додадеш едното од карти добиваш 26.
На 26 години умре Тоше!
Coincidence?!
I'd say NOT!

Еј,
патував 25 часа.Стигнав здрав и жив.Проблеми немаше никаде.
Па правииме скара,па бев во kurzenturm,нашки на бања.:) и ептен јако беше.
ајт.

И сега јас треба сето тоа да го гледам, слушам и да климам со главата!?
Епа нема!!!

Кееј денес сум супеееер :vozbud: Кеј кај ми е сонцето :pos2::pos2:

Драга,
конечно си најдов работа кај што ми е ќеф и кај што сакам да работам.

Шо пие кафана :)

I was so boring on math class today, that i got a boner.
Ајде уше утре, па можеби ке ни го спојат и петок, па мислам нема смисла за 1 ден да се станува рано. Нели? :)
кисс4е <3

--- надополнето ---

Драга...
шо кур и е на македонски професорката?Ного не мразе џанаците у последна.Шо кур барам јас на школо?А?А?А?

Па барај пичка, како јас.

Есента пристигна во мојот крај...

Драга Кајги,

Ги гледам дечкиве идат на школо и ми текна на првите часови по Македонски. Многу мразев кога ќе ни дадеа писмена на некоја затуцана тема, на која поради насловот, а и поради тупоста, ограничениот ум и мрзата на професорката си принуден да се деградираш. Ми текна одвратното чувство кога не тераа да пишуваме состави на тема: како си поминав ова лето или есента во мојот крај, теми на кои освен глупости за да потполниш страници не можеш да кажеш нешто многу паметно, оти секоја паметна мисла ќе ти ја смета како нејзина навреда, демек и се потсмеваш. И во двата случаи требаше да се лаже дека школото ми недостасувало, ама кај мене никогаш не се јави такво чувство. Мене школото не ми беше омилено место за престој. Се прашувам, како ли издржуваа дечињата во дневен престој цел ден?! Ама што да прават душички, морале!
Убаво почна и оваа недела! Састанак, па шала, утре шопинг у пм, ќе се пореметам и у среда сите ќе слават Ден на Македонија, а јас пак састанак :pos: Животот е преубав, само има некои тажни станици на кои мораме да си постоиме. Многу ми е убаво, ама на моменти ме фаќа некоја тага, како да сум изгубила дел од мене. Знам зш е загубен делот, а Бога ми знам и каде и кога, ама, не знам како да си го вратам назад. Ај, ќе си дојде се` на свое место :smir:

п.с. Драга, кога ми текна на составите на темата „Есента во мојот крај“, ми текна на милион добри теми за состави. Драга, те поздравувам со песнава, која е доста инспиративна :smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom