Драгаа... Во последно време само ми кипат кафиња, забораам тостови па си јадев ќумурчиња до сеа.
Баба ми ги глеа сите серии јас почнувам да ги читам сите книги шо можам да ги најдам. Дури од дома си земав 3. И онака го чепкам почетокот и понатака не ме влече. Пред пола саат ја почнав Најголемиот трговец на светот, мислев дека е нешо у стил правила како да станеш таков, али не е прикаска било. И интересна ми се виде па се надевам дека оваа до крај ќе ја прочитам.
Ја иам и Пурпурна крава и ми се виде као добра за вадење семинарски од неа, другото е една поента и се се врти околу поентата. Очекував нешто повеќе. Иам една психолошка, али таа треба да си ја носиш у ташна и да ја читаш додека чекаш нешто,некого. Така ќе може и да ја примениш, секако ќе се најде некој да ти напраи муабет.
Ме разбудија сабајлечки, а таман нешто убаво си сонував. И првото кафе ми делуваше на афтерејт, баш као да имаше алкохол. Не, ваљда не ме наведуваат на тоа

Океј, ако не они, сама ќе си се наведам

На баба ми пак и е лошо. Стварно се загрижив сабајлево. Не дека ја плукам болницата и персоалот, кои држат реномирано име и демек квалитет, но главна мисија им е да ти ги извлечат парите и да ја остават работата незавршена. Дури и нешто ќе ти расипат. Ама и ете, стара е. Но не премногу за да се случуваат банални компликации. Тоа е, се спремам психички уште оддамна. Но, не можам така би била нецелосна. Како да живеам без мојата најголема поддршка? Каде ќе одам после факултет? Кој ќе ми ги прави најубавите јуфки? Кој ќе ми вика дај ми го гемчето, наместо далечинското? Кој ќе ми ги кажува тие дешавки од детството? Кој ќе ми ги укажува постојано целите во животот и ќе ме окуражува? Не знам. Стварно не знам и не ја познавам мојата реакција. Животот ќе продолжи, секако. Никогаш немам изгубено некој близок, за да знам како да се справам.
Него ај. Доста навлегувам, предвидувам се бедирам.
Ти кажав дека сум се здебелила? или па вагата е на тепих па ми кажува дезинформации
Да, во право сум била. Ја преместив на паркет и ми покажа едно килце мање.

Добро е, помислив дека сум си го поместила стандардот напред.
И така, идам да ја гушкам баба ми. Ти биди си така.
:back: