Денес ми е роденден, а како и лани ќе го поминам работно зошто задутре полагам, па потоа у петок едно фино славје ќе биде со 20 и кусур блиски пријателчиња.
Денес не можам да им речам не на родниниве да дојдат, па ќе мора да изизгравам хепи фејс и сл. Денес добро помина полагањето, имаше потенцијал за многу полошо.
Драга ти кажувам ако уште еднаш ми се изгаси овој мониторот ќе го откорнам и со се кабли ќе го фрлам преку прозор... Да му ебам се!
Пу да тибам денот да тибам, нека дојде сабота!
Преко онај ми е од се!
Драга,
каков глуп ден... како врв на глупоста е тоа што ке треба да го преведувам Игор Џамбазов. Неговата „стара“ книга е толку безосетно напишана и на толку простачки јазик што ми е гадно да ја читам на македонски, а не па да ја преведувам. Ама во секој случај е полесна за преведување од „Тунел“ на Петре М. Андреевски и неговите стилски фигури кои ке требаше да ги пренесувам такви какви што се. Туку ај доста те замарам со преводов.
Утре сум од 8 и тоа идам само за 1 смотан потпис, па после за уште еден ке треба да чекам до 4, што во превод значи дека ке умрам на факултет цел ден, а вечерта како шлаг ке ми биде едно излегување на кое баш и не сакам да присуствувам ама ај.
И така Драга ај да идам да преведувам за да не ме боли глава после.
Поздрав :smir:
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.