Драга моја,
ме лажеше во очи додека ме гледаше на камера.
Ми пастира текст кој започнува со:
decko go prasuva svojot decko: dali si zaljuben vo mene? Toj odgovara Ne, Toj go prasuva Mislis li deka sum ubav? Toj odgovara Ne, Toj povtrno go prasuva Dali sum jas vo tvoeto srce? Toj odgovara Ne, na krajot go prasuva Ako te napustam dali bi placel po mene? Toj odgovara Ne...
Знаев дека текстот сум го прочитал на страната каде се запознавме, на нечиј профил. Го прашав: Од каде го пастира ова? Ми вика, од скајп од еден другар. Се запрашав, каде на скајп има толку долги текстови??? Знаев дека виси на истата страна, барајќи други, како што мене ме бараше.
Си легнав, цела ноќ спиев. Око не склопив. Ама си викам... не, па јас му верувам. Сум заспал пред разденување. Станав ептен рано, не ме држеше, знаев од каде го копирал текстот... Го отворив сајтот... посакав да умрам кога видов дека има профил со слика на која јас го сликав!!!
И додека зборуваше со мене, драга моја Кајги, бил на мсн со тој од каде го копирал текстот... Си правел муабети, додека јас умирав во срцето!!!
Нека бог му ја спаси душата предавничка, лажлива, трула... Нека побара помош. Очигледно му треба. Лагата му ја изела душата. Таа се претворила во призрак кој талка по мрачните ладни улици, талка бесцелно, барајќи малку топлина, бидејќи мојата му беше малку...