Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Note to myself :
1. Never, ever повеќе да си поминала кај зелено пазарче карши аптекана.
2. Секогаш со себе да си носиш бела боја и четка, никат не знаеш коа ќе ти притребаат.
3. Никогаш повеќе не подарувај маркери на глупи личности што имаат навика да чкртаат наоколу низ градов.
4. It'll make u feel much better.

Sick of being sick :( Пак кашлање и пак таа болка у гради -.-
Плус претходна ноќ само кошмари, па цел ден избегавам се живо и диво. Што ми е толку емо периодов?! Ако и оваа биде иста како ли ке станам за утре...

Драга имам едни цвеќенциња во соба, шо ми носат пролет на ладниов зимски ден.
Дури и се подлажав, си забораив дека вчера осми март беше. Нема везе (:
Кај мене стандард, тоа па тоа. Заебана работа од почеток, не моеш да си ја попраиш. Јас бар не се обидувам. А и неам потреба некако од тоа.
Сеедно е. А лошото доаѓа коа ми станува се сеедно. Знаеш дека нејќам така.
И знаеш она чувство на рамнодушност, коа по дифолт си идеш креирајќи ги настаните, ама онака тоа на некој од страна, небитно дали е битен или не, му изглеа као да е напумпано.
ПФФФФ ај да се откажеме од секојдневието ако не.
И што е работава со смислување на креативни никакви проѕирни оправдувања, стана тренд, т.е од секогаш си било хитче, ама океј бе.
Нема смисла веќе. За некои безвезално банални работи нема потреба од никакво оправдание.
Да мислеа повеќето како мене, ќе се намалеше процентот на лажговци и лажги со опашки :)
Ипак онака, не ми смета, дури интересно ми е (:
И озбилно. Не би било лошо да се заозбилам, не е океј учење саат, и правење пауза од 2ипол саати. Не иде некако. Може малце лизга, ама не е у ред. И така. Јас знаеш онака успат ти пишувам. Колку да не кажеш дека не те сакам веќе. Ајде сеа бај.

Леле колку си досадна деноиве -.-
Утре ко демек тест праам, а?
Ајде нека се стоплуе, не го можам веќе времево.
I hv a lot on my mind. Понекоаш и се чудам као може толку ствари да мислам истовремено.
Некад и сум нервозна, као денес. Вчера ми беше глуп денот. Цел ден го преспав...
Некоја тензија иам у мене АФХАРГХФЊЕЛ Треба да се испукам негде.
И така.

Драга

јас океј, ти океј.
:back:

Драган Мијалковски

Ти текнува кога ти велев дека ми е преубаво? ЕЕее....good old times. These days are like different. For no reason, just like that...

А и...некогаш не можеш на сите да им удоволиш. А ако тие не ни сакаат ти да им удоволиш или помогнеш - не си човек за нив...

Време за размислување е зошто на некого му расипуваш расположение, без да направиш ништо. Дали е до тебе или до него. Како и да е, не му го правиш животот подобар, зашто ако е до него, малиот труд од твоја страна ќе помогне. Освен ако не сака...

Комплициран но не тежок живот.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Драга
животот би ми бил толку полесен ако кога станувам сабајле цел стан е наместен и има топла вода, попладне не мислам колку пари сум потрошила и уште колку имам, навечер на нет не гледам работи кои е невозможно да ги имам или да ги правам/ ме фаќаат депресивни моменти/ свеста не ми е ни блиску до оптимално ниво, а не ми се спие (е овде се случуваат глупости).

Пријатно

Си ме израдујла вечерва ,богати , 102.4%

Draga,

:vozbud:
:smir:
:nesvest:
:back:
:pipi:
:kafe:
:music1:
:icon_cool:
<3

4a0.

Mi se skrshi film, sea mi tekna deka trebashe da naucham -.-
Koj idijot sum ej -.- EJ !
Ae prijatno, otidov na hor -.-

Abe, po 2 pati me ima na edna strana, ko Love-computers stanav -.-

Кајгана
Still... I'm just a kid.
Далеку од тоа дека не ми одговара. Имам помали одговорности, помали обврски и повеќе време за забава, поголеми шанси да ми се „прогледа низ прсти“ кога ќе направам нешто што другите го нарекуваат грешка, а јас искуство.
Денеска сум некако чудно расположена. Како да сакам побрзо да пораснам, а знам дека детството и слободата што ја носи со себе нема да се вратат никогаш. А од друга страна, несакам да пораснам - гледајќи ги примерите на моите родители, тетки, стрини, чичковци... па и сите возрасни луѓе. Ми изгледаат како да се преокупирани со се’ друго - маж, жена, деца, роднини, комшии, итн - освен со себеси. Ми изгледаат како робови на сопствените деца... се фрлаат во оган за нив, работаат за нив, ја продаваат дури и сопствената душа... за нив, се разбира.
Се плашам од таквиот живот. Ми изгледа премногу празен. Како да му недостига енергија и ентузијазам за се’ што не е поврзано со децата.
А можеби и грешам.
Сепак, сеуште сум дете.

Драга,

Нема смисла веќе.Некако станувам и рамнодушна најверојатно затоа што се уморив од ова. Ако сум јас таа што е во грешка и овој пат тогаш -повелете убедете ме во спротивното.Многу работи ги нема повеќе како да исчезнаа. Испуштам нешто важно, па затоа и се ми губи смисла, ама што е тоа that I'm missing... A да утре имам и тест математика -.-' Треба да седнам да читнам нешто да повежбам, ма бре НЕ ми се учииииииииииииии ама ич! Идам да отспијам , може ќе ми се разбистри малку во главава :)

Чаоо :back:

Драга.
Кајгана.

....
im a death person.
Драга, малку почнав да размислувам како возрасна/"возрасна".. уште ја користам и варијантава во наводници зато шо не ми е баш верно... рамислувам како возрасен и знајш шо? НЕ МИ Е ЛЕСНО! ..
а и не знам дали сум ваква зато шо сум во ПМС,.. не не , нема врска.
сфатив дека во целиов мој ебен, никаков , глуп, убав, среќен, несреќен, ведар, радосен, за нигде .. живот... цели 20 години ги живеам под притисок и под тензии.. .и не сакам повеќе да е така. И искрено, сакам се да пратам У ПИЧКУ КУРЦУ...
.. :toe:
.. its time for change.. почнува стварно да ме боли г`зов за некои работи...
извини кајги поради безобразниов речник... ПМС е тоа ! ... и реалноста е тоа... !
те љубам.. О, ти верен сослушувачу ! :smir:

Знаеш како е кога ќе работиш на нешто цели две недели и на крај кога ќе треба тоа да се финализира.... не се поклопува...??
И ај и пм, и .... И после како се прави се комплет за 3 саати, со многу кафе, а? :) И сега умор. Епа, ќе има умор, како да нема./

Ајте.

Драга,
Додека бев на фах, заедно со колешките(исто како мали деца) се загледавме надвор во едно маче, имаше фатено едно глувче, леле само како играше со него(како Том и Џери беа:)), мислев дека ќе го изеде ама на мачето му било до играње, фати да го врти сиротото глувче да го фрла нагоре, и после му се здосади и замина. Баш се зачудив зашто играше со глувчето, а не го изеде. Но, откако замина мачето, дојде една чавка и го зеде, одлета со него, ми се здожали за глувчето:( А и многу криво ми е што не снимив како мачето игра со глувчето.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom