Издавачот не е задоволен од продажбата на аудио книгата што екслузивно за кајгана ја промовирав еве линк (отстрането од модератор, забранет е маркетинг на форумот) и денеска имав жолчна дискусија со него која изгледаше вака. Трансктип од разговорот е пратен до А1 Екслузив и заради објективност ќе пренесам дел и овде
Добро утро шефе, што си вака скиснат како геврече на железничка!!! - му реков
Иди у к...., не ми до разговор знаеш дека Џејмс Патерсон растур прави, додека ние начисто пропаѓаме со твоите книги кој ако не беа во аудио форма можеби ќе ги купеше некој за бришење дупе од сентименталност!! Киријата уште за Декември не ми е платена, за алиментација ќе ме стрпаат во затвор и згора на се ме чека тужба за клевета на гувернерот.
Шефе тоа си ти!!! - ги поткренав очилата и спуштив нозете на биро.
Не!!! Роза Топузеска - Каревска е!! Или земи напиши детективска роман или фаќај магла подалеку некаде да не те гледаат моите очи!!! О Боже што ти згрешив да се расправам со пропаднати писатели и ваков полусвет!!! - веќе се дереше шефот и се пулеше нагоре во ретро - лустерот небаре очекува некој знак на добра волја.
Кога зазвони мобилниот од шефот веќе беше време да ја фатам вратата воден од советите на чичко Марфи. По пат за накај дома размислував *(слушај песна од Рамбо Амадеус - Дежурна Будала) за лустерот и за тоа колку време е потребно да се исчисти еден таков ретро лустер со 1267 кристали на него.
Ако станот ти е на првиот спрат веднаш до Партизанска тоа навистина би била добра работа, се подскаруваш со жената за некоја банална табота и само и викаш налутено гледај лустерот цел е со прашина, земи зачисти го малку па потоа ќе разговараме, по мое пресметка мислам дека е потребно најмалку осум часа активна работа за да се исчисти еден таков лустер и додека сопругата го направи тоа веќе ќе помине лутината и тебе и неа и почнувате одново.(затоа браковите траеле по 30-40 години, сега со плафонеркиве оди многу брзо и разводите се неминовни). Сеа не значи дека за добар брак само лустерот е фактор, исто така и намештајот за кој се користела формулата ако ти е зидот во пропорции 4,5m lenght x 2.7 m wide тогаш намештајот ти е 4.48 m leght x 2.68 m wide, нема тука ни Фенг Шуи ниту пак интериор дизајн. Сеа удри му есап колку работни часа се потребни за чистење на цел тој намештај, големата спална, тапети на зид, чинии и се тоа рачно ќе видиш зошто нашите стари биле среќни и весели со долгогодишни бракови.
Знам дека сите сакате новата книга да биде за тоа да ви го откријам тајните на среќата во бракот, но педерот од уредник ме натера да напишам детективски роман за кој веќе имам разработено некој ликови додека се враќав дома пешки.
Главниот карактер е поранешен професор од ФОН кој моментално работи како детектив и е во депресија по парализата на неговиот идол Хокинг, за несреќата да биде поголема посвоениот лабрадор од Вардариште се самоубива по два дена со фрлање на плочник од 8 кат не можеќи да ги издржи убер досадните патетични самооплакувања на нашиот детектив
Во продолжение од романот ќе има и повеќе ликови и ситуации како неговиот помошник доктор по економија, зомби, патување низ времето, средба со Исус итн итн ............