Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Let me tell you what priceless is, some advice to give
A sacrifice is what I made.
They say life's a bitch, but it's one life to live..
Тутутутуттраараататата.. како беше она пореметувањето кога истантно го менуваш расположението? у курац бе.. Значи психички сум пореметен и си се лечам лично јас, пошо самиот си се разболив од глупости.. ииииии напредваме, дури мојте слабости се поправат.. на добар пат сум. Ми се спие ептен.. 2 дена немам убо око склопено.. who cares, i'm too tired to write or speak..и онака си ги читав постојте во оваа тема и кога ќе видам се депресии и срања.. епа нема за што да престаниме да бидиме така:toe:
A kamikaze in a danger zone..

Драга Кајги,

Дафино вино црвено, момчето ти е заспало.
Штом спие не го буди, елај со нас на кафе... :pos: :pos: :pos:

Туку, сакате у вторник да ве возам и ме подмитувате со 7ца?! Браво бе плавуши мои! :back:
(митото е примено :pos:)

Песнава од Адел многу ми се свиѓа, не можам да ја најдам инструменталната верзија.

Драга ....

после лош викенд следува лоша недела а? Мислам ок, не беше толку лоша како викендот ама не беше ни сјајна како што може да биде ... ќе идам утре да си купам карта за Сергеј. Се опуштам од утре сериозно. Не смеам да се вратам на старата јас. Подобра бев периодов. Од утре, ветувам! ... Ме мрзи да пишувам. Ајт!
:smir:

Понекогаш сакам ред да си чекам иако можи и преку ред, прашува што правиш ајде влези, сакам да си почекам и да уживам во чекањето ред, вика будала сум бил ништо ново :pos::pos::pos::pos::pos::pos:.
А бе многу пари му требаат на овие, а не им чини продуктот за продажба, па едни дарежливи на пари што не погодија, исто како филтер за аспираторот ми вика повеќе од 50 денари да не давам тоа секаде 100-150 денари, а и пари не зедов заборавив се фаќам за џеб 80 денари, можи за 80 не можи :pos::pos::pos::pos::pos::pos:. Нека ти стои :pos::pos::pos::pos:, заборавив пари да земам инаку ќе го купев за 100 :pos::pos::pos::pos::pos:.

Добив поклон сет на гарнитурче со клучеви штрафцигери, имбуси и раче за нив сместени во рачна светилка спонзор Michelin, мало практично нешто се радувам како мало дете на играчка, оваа свети пуу 300 метра добра е за манијачење :pos::pos::pos::pos::pos:, не ќе се најде за во темни ситуации :icon_lol:, ако треба да заштрафам нешто :icon_lol:....

--- надополнето ---

Шпанката растура маме му ебам....

Драгана
Оддамна ти неам пишано па викам ај,некој пост плус да билднам xD
Шо убо ми се погоди утре на ракомет сум не идам у школо. Јес да ќе треба да се мкнам до Маџари али нема везе....
Да те поздравам со песнава само и да си легнам
Доста беше.
<3

ODVRATNO ODVRATNO ODVRATNO ! !
Nikad da ne mi se ostvari sonot !
Ne mi e dobro denoive -.-
Ke ti se zhalev, ali me mrzi da kucam.
Imaj ubav den ^^
Te ljubam <3 *:

Издавачот не е задоволен од продажбата на аудио книгата што екслузивно за кајгана ја промовирав еве линк (отстрането од модератор, забранет е маркетинг на форумот) и денеска имав жолчна дискусија со него која изгледаше вака. Трансктип од разговорот е пратен до А1 Екслузив и заради објективност ќе пренесам дел и овде

Добро утро шефе, што си вака скиснат како геврече на железничка!!! - му реков
Иди у к...., не ми до разговор знаеш дека Џејмс Патерсон растур прави, додека ние начисто пропаѓаме со твоите книги кој ако не беа во аудио форма можеби ќе ги купеше некој за бришење дупе од сентименталност!! Киријата уште за Декември не ми е платена, за алиментација ќе ме стрпаат во затвор и згора на се ме чека тужба за клевета на гувернерот.

Шефе тоа си ти!!! - ги поткренав очилата и спуштив нозете на биро.

Не!!! Роза Топузеска - Каревска е!! Или земи напиши детективска роман или фаќај магла подалеку некаде да не те гледаат моите очи!!! О Боже што ти згрешив да се расправам со пропаднати писатели и ваков полусвет!!! - веќе се дереше шефот и се пулеше нагоре во ретро - лустерот небаре очекува некој знак на добра волја.

Кога зазвони мобилниот од шефот веќе беше време да ја фатам вратата воден од советите на чичко Марфи. По пат за накај дома размислував *(слушај песна од Рамбо Амадеус - Дежурна Будала) за лустерот и за тоа колку време е потребно да се исчисти еден таков ретро лустер со 1267 кристали на него.
Ако станот ти е на првиот спрат веднаш до Партизанска тоа навистина би била добра работа, се подскаруваш со жената за некоја банална табота и само и викаш налутено гледај лустерот цел е со прашина, земи зачисти го малку па потоа ќе разговараме, по мое пресметка мислам дека е потребно најмалку осум часа активна работа за да се исчисти еден таков лустер и додека сопругата го направи тоа веќе ќе помине лутината и тебе и неа и почнувате одново.(затоа браковите траеле по 30-40 години, сега со плафонеркиве оди многу брзо и разводите се неминовни). Сеа не значи дека за добар брак само лустерот е фактор, исто така и намештајот за кој се користела формулата ако ти е зидот во пропорции 4,5m lenght x 2.7 m wide тогаш намештајот ти е 4.48 m leght x 2.68 m wide, нема тука ни Фенг Шуи ниту пак интериор дизајн. Сеа удри му есап колку работни часа се потребни за чистење на цел тој намештај, големата спална, тапети на зид, чинии и се тоа рачно ќе видиш зошто нашите стари биле среќни и весели со долгогодишни бракови.
Знам дека сите сакате новата книга да биде за тоа да ви го откријам тајните на среќата во бракот, но педерот од уредник ме натера да напишам детективски роман за кој веќе имам разработено некој ликови додека се враќав дома пешки.

Главниот карактер е поранешен професор од ФОН кој моментално работи како детектив и е во депресија по парализата на неговиот идол Хокинг, за несреќата да биде поголема посвоениот лабрадор од Вардариште се самоубива по два дена со фрлање на плочник од 8 кат не можеќи да ги издржи убер досадните патетични самооплакувања на нашиот детектив

Во продолжение од романот ќе има и повеќе ликови и ситуации како неговиот помошник доктор по економија, зомби, патување низ времето, средба со Исус итн итн ............

Слушање Дејвид Боуви во 11 сабајле со нес кафе може ептен да ти размрда клетки.
А овде моите небесножолтни постови се се’ поретки и поретки.
Не сакам ни да навлегувам во рими, зошто ќе се престори сево ова во една патетична исповедална, а веќе рациото така ми влегло во чевлите што се прашувам до каде ми стига растот.
Епа вака...
Другите се секогаш во прашање нели!?
Со извичник плус.
Пет дена слободни, а јас... Бојам сивила.
Нешто не ми е јасно, а поголем дел од работите се едноставни. Џа или бу, прекрасен.
Сонував одвратен сон, погреб на мало девојче, непознато за мене, вресоци и ескалација на емотивно ниво. Треба да си ја фрлам панделката во вц шоља изгледа.
И да почнам да размислувам како 23 годишна.
Многу ми е жал што некои нешта умираат, но затоа пак се раѓаат нови... И токму тоа Ти го знаеш.
Само....
Лед Цепелин убаво викаа дека и комуникацијата доживува нервен слом.
Апропо нашите допири и контакти.
Еве ти го и шаренооокиот, за убава попладневна боја:

Драгааа,
nooo,at schook again...nooooooooo :( :( :(
Али после викенд и вечер искачање и и и ... :)

Викендо не е убав коо си болен :(

A и кога си накурчен исто така....:(((

Ах бе Драга утрово си донесов неколку одлуки за кои се надевам дека ке ме разберат сите.Највеке мајка ми.Таа ме подржуваше во се...
Никој не заслужува внимание,никој...еден си збори по свое друг си тера како сака а трет...шта да ти причам,трагикомедија како што ке речеше Петар на времето:back::pos:
Гледам нешто овде тема на сонови,се жалел некој.
Е јас нема да се пожалам туку ке кажам само...да ми се оствари сонот и да се вратат деновите кога растурав со Пепи на карти...а и да....да ја остави Цецето пошто не е за него :icon_lol:
И на крај ке кажам дека дедо е феномен :vozbud:

Д.
зошто ова мене ми се случува ????
па се разбира само на малер ко мене ова може да му се случи :tapp:
сега најде да ми се воспали и грло и уво и газ.......сега ли најде??????
едвај чекам да го напраам тој тест и да ми се мане од глава
малер, малер, малер, жив малер сум
ча0 :pred:

Драга Кајгана , не можам да го стигнам животот бе ,трча некаде пред мене , а јас се чувствувам како изморена старица,како исфрустрирана пензионерка од лошиот систем и уште полошите анархиски предиспозиции на луѓево.
Туку,до вечер морам да напишам 2 колумни, а сеуште не знам на која тема да бидат . Се мислам меѓу Скопје-градот со два Берлински ѕида , Комисијата за полагање возачки во РМ падна на полигон или една трета името нејќам да и го спомнувам...По се изгледа пак ќе се брза по рокови.
Туку , се заразив со С.А.Р.С. до ненормална мерка . Ратујемо ти и ја -ме потсетува страшно на мојата врска ,идентично,као за нас да е напишана посебно ратујемо ти и ја ко Рим и Цариград,као пиво и ракија,ко гитара и хармоника,ко гужва и празнина,као бука и тишина,ко Бин Ладен с Америма,као систем и анархија, као плима и осека,као крпа и прашина....Ваква метафора која потполно ја поистоветувам со нас , никогаш не сум слушнала.... За останатите песни од нивниот прв албум,немам зборови -ИЗВОНРЕДНО.
Ме расположуваат многу многу многу.... А и новиот масажер за глава е изум од 100 денари бе :))

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom