Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Еј Кеј како си ми Јас сум супер :vozbud:..... само сакам повеќе среќа за сите

Абе кајгана немам на кој да вреснам а јас скокам од среќа :vozbud: Многу убаво е чувството кога на некој ке му го кажеш тоа што сака да го слушне ммм да му го видеш тој израз за миг само на задоволство кога ќе си каже во себе `знаев`, а на глас ќе те направи најлошото чудовиште на светот ама поинтлес!!! Вистината е една за среќа, ќе се дознае кога тогаш ако мора и веднаш а болката кајги е божествена и она ``не требаше`` кое одекнува во главата наспроти она за миг `` знаев`` и дури тогаш ке бидам чудовиште кое в лице ќе се смее секој пат знај нема да пропуштам ни еден единствен. Е одам сега да си прочитам хороскоп да видам дали ми го имаше предвидено ова за да си знам дали да читам понатаму.. кајги јас те сакам а ти си закон.

Драга ...

ги сакам ваквите петоци, особено кога ќе дојде празна 2ка ... а највеќе кога ќе влезат две баби и ќе им текне дека го утнале автобусот, и се смеат ко мали деца и на крај ќе искоментираат: "Ај ма што ти е гајле, без пари е" ... е жими се ми го направија и онака совршениот ден, посовршен ... ако некој ме видел по улица како си се смеам сама со себе, нека знае дека бабите се криви. Неможев да се приберам од смеење ... СУПЕР БАБИЧКИ :pos2: ахххххх обожавам вакви денови ...

Кеј, Кејска, на кеј.

Како може некој да те познава толку добро, а не студирал психологија?
И мене, замисли ме чудат некогаш, такви ситуации. Демото е готово, треба само да се испродуцира и да го испегламе, а генерално многу ми се свиЏа. Ќе ме биде, ќе не’ биде, мора така да биде!
Петок е а јас со VH-1, сончоглед, и какао, кулирам. Утре сум од 8 на работа, во сабота, ама ич не ми чуе.
Ќе се набилдам со овесни снегулки и јогурт, плус слушалки нови си купив, и ќе пичам со 103ка во 7ипол сабајле у 19ка.
Многу, многу мрднат ден...
Досада.
Бев у парк со компаративциве, пиевме сок од боровница и расправавме за животот во Минхен. Ми донела кабадајата красота од скулптура во облик на мачка. Се прерадував и сфатив дека луѓево секогаш ми носат такви чудесии од подароци, во кои мора да биде инкорпорирана и мачката.
Забога, станувам ли провидна и монотона?
Многу му ја думам, еј.
И пишувам ко налудничава.
Убаво ми рече Иван, дека моите зборови биле скриени во удобноста на медиокритетната ми врска, за која јас не чувствував дека е таква.
Сега следи трансцендент, стихозбирка, албум, Лори Андерсоновски идеи и боже ми опрости, секс по храмови.
Не, ок е да си во петок дома, кога си се лажеш, чисто онака.
Утре идам да си штампам маица со Дејвид Боуви.
Ти кажав, на Нувел Ваг, скокав на песни на White Lies, плачев на Love will tear us apart, клише тотално.
Али ваљда така се расте.
Поздравувам, од мојата топла соба, што нема простор за никој друг, освен за мене.
Медс.

Драга Кајгана,

Дали 2010 ќе ми остане во сеќавање како налоша во финансиска гледна точка?! Ми ја блокираа трансакциската сметка затоа што човекот на кој што сум му жирант пак не плаќал рати од долгот. Немаше да биде толку тешко доколку ја извадев платата пред да ме блокираат и да ги платам моите давачки... сега ми седи цела плата на сметка, а јас шетам со 200 денари у џеб. Ајде, дедо ми спиел во јасле (преграда за хранење домашни животни) па изградил две куќи...

Веќе две недели одам на курс кај Марко, за да станам подобар фотограф. И сфаќам дека работењето во институција во која никој не разбира фотографија ме уназадило како фотограф. Се надевам дека во наредните 2 месеци ќе се вратам во форма, и ќе најдам магична формула како да правам подобри фотографии и покрај дестрктивното опкружување.

Денес пак одбив барање за пријателство на ФБ од мојата шефица. Големиот шеф ми е многу накалиописан. Деновиве е во бркање вештерки фазон, и јас сум еден од вештерите. Треба да пишам изјава да се оправдам за своите гревови на работното место.

Тотално сум без енергија, во средата јадев сендвич од лесковачката кај тобако2. Наредниот ден цел го исповратив. За среќа имам фини колешки, и едно од нив ме оправи со чај од нане. Ја открив магичната формула како да ослабиш едно кило за еден саат. Ќе се исповратиш и искакаш во близок временски интервал и си лајт, аутоматски. Кидс, донт ду дис ет хоум.

Како и да е, утре е свадбата на мој прв братучед. Ако не ме мрзи, ќе пишам рецензија. Нема да бидам пијан бидејќи се острам да правам бесни фотки :) Не пијам кога фотографирам, голем ми е апаратот и морам да го држам со две раце.

Колку е убаво кога знаеш дека ти ги влечеш конците, дека ти одлучуваш за се и дека се е во твои раце, дека од твојата воља зависи се... :pipi:
Ајде, денов беше долг, доста ти е. Да не се мачам со тастатурава зашто еден ден ке ја искршам, а демек нова е, демек...
Ајт baцki4
п.с. ако уште некој каже дека сум садист ке го претепам!

Ќе да напраив мнооогу глупа грешка а? :( Прееекрасно. Апсолутно прекрасно. Отидов да гледам Grey's anatomy на А1, барем малку да ги отргнам мислите од моите грешки. Ѕвер сум да сибам векот. *смајлиштосипукауколено*

Со доаѓањето на есента полека се смена и инспирацијата ...
Кајгаџивке, колку сакам да зеам еден ранец во мене и точкот под гз и со здравје, па да ја прошетам Македонијава.:wub:

Што ли е смислата на животот кајгано..си среќен,си ОК,кулираш,секој ден го газиш под нога исто ко и вчерашниот и одеднаш.... нешто те треснува од земја..а ти ко посерен се чудиш што е , не си свесен а знаеш дека е нешто гадно ама пак неможеш да го пронајдеш,само залудно се чешаш за јајца и си викаш сам у себе...до кога вака бе .
Незнаеш ти ова , ќе треба филозофите да ги прашам у подфорумот :toe:

Ха!
Новиот фејсбук личи "фантастично бомбастично".
Уште какви ли промени ке направат?
Кај ке им е крајот.
Инаку тоа не ми беше зборот.
Овие празници ме тераат на дремка.
Имам чуство дека е Недела,а не е.
Времето надвор?
Милина бре!
Само да се најде уште некој за прошетка но за жал сите бдеат над своите книги и се спремаат за колоквиумските.
А јас?
Не е битно што правам.
Важно знам дека има корист.
Гости-секој изминат час ја напагаат мојата кука ко демек не не виделе со години.
Смешно.
Барем да донесеа некој поклон ке беа повеке од добредојдени.:pos:
Обожавај поклони и изненадувања,а ти драга?
Што сакаш?

Have a nice day.

Седам со слушалки на глава, а во соба мртва тишина. Цел ден имам испиено дури една чаша вода. Неам сменето израз на лицево од сабајле. Не сакам да бидам сама со себе денес. Или воопшто во последно време. Сакам Гронинген. Сакам и двоен кревет, тераса и дебела мачка. Ми тече вода од очиве цел ден, си иде самото. И за инает не го пишувам ко поезија, па да, повеќе сакам проза. А утре.. утре ќе си купам чоколадо и ќе биде поубав ден, знам.

Драга Кајги,

Животот е интересен! Цело време ме треска од земја и пак се чудам што биднало. Знам, смотана сум!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom