Драга Кајги,
Има работи во животот кои мораме да ги поминеме, ако не порано тогаш подоцна.Велат дека некои работи во животот се `ко сипаниците, подобро е да ги прележиш додека си млад. Некои, пак, како старо добро одлежано вино, колку подоцна се случат, толку подобро. Сега кога ми се случуваат толку многу работи, се осеќам исполнето. Имам супер луѓе околу мене кои навистина ми помагаат да поминам некои работи, па и оние кои не помагаат ми покажуваат нешто за кое треба да им бидам благодарна. Денес сфатив дека сме исти. Некој повеќе дава, некој повеќе зема, ама во глобала тоа е тоа. Секој прави онака како што знае. Прекрасни млади луѓе, кои прават прекрасни дела. Млади дечки кои на крајот од денот се чувствуваат прекрасно, оти не само што не го преспале денот, туку направиле некој друг да има прекрасен ден, па денот им минал прекрасно. Времето минува само со смеа и песни. Зар има нешто поубаво?! (ОК има... семејство! Семејството исполнува многу повеќе, ама Господ си има план за сите)
Драга ова се спомени! Спомени кои ќе траат цел живот. Оваа дружба на сите ни значи многу. Денов е прекрасен! Драга учам да преќутувам за некои работи, учам помалку да алапачам, не заради мене, туку заради другиот. До сега се бунтував, терав правда, сакав да им вратам на оние луѓе кои не заслужуваат добрина, ама се лажев. Секој заслужува добар збор и Драга... сите во себе носиме нешто кое вреди внимание, нешто кое треба другите да се потрудат да го пронајдат (кој колку повеќе ќе продре во нашата душа, тој ќе ни биде подраг со секој изминат миг). Никогаш времето кое ќе му го посветиш на некого не е џабе потрошено време. Колку повеќе си дал, толку поубаво за тебе. Денес размислував за толку многу работи. За минатото... за сегашноста... за иднината... Денес имав напорен ден, ама прекрасен ден. Се чувствувам толку посебно!
Денес научив толку многу нови работи и денот го поминав со толку многу нови луѓе. Драга знам дека бев решена да се променам, но... донесов сосема спротивна одлука. Не менувам ништо! Можеби ќе бидам уште повесела, ќе се смеам многу повеќе, ќе му се радувам на животот уште повеќе. Времето минува! Дедо ми велеше овде сме станари и сме само малку, затоа потруди се да те памтат по добро. Драга имам прекрасен период во живот! Сакам цел живот да ми биде вака... Пошто зашто цело е кога има се`, а мене ми фали една работа

ќе треба малку поактивно да се поработи на тоа, ама има време. Од денес нема повеќе брзање, од денес имам време за се` и за сите, а најмногу за себе! Драга јас денес си поминав ТОП, не знам ти како си помина.
Ај да не те гњавам повеќе, те поздравувам со песнава :smir: