Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Dear,
зашо па да не се нервираш за глупи раб??? Дали едно извини може да ги исправи раб??
хммм... не заслужив вака.. ееј што се не правам ..не е фер стварно ме изнервира ..
бај д веј утре е д биг деј за брат ми.. дај Боже се да е ок!
papa!

ооо мај кајганааа... зошто им се дозволува на секакви дегени да се регистрираат на форумов.. о зоштоооо.

Се разбудив со мисла книга да напишам, еј немој :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:.Сериозно го знам насловот знам отприлика за што ќе биде имам човек што ќе ми ја лекторира, нема потреба од никакво истражување туку онака она што ќе ми дојде интиутивно, леле немој :pos::pos::pos::pos::pos::pos:.
И се појави дилема под псевдоним или со вистинско име и презиме, ја би искрено под псевдоним ама ќе мора со вистинско име и презиме, леле немој :pos::pos::pos::pos::pos::pos:. Има таква прашина да се дигне околу нејзе а јас со вистинско име и презиме......

Драга....
Си пијам јас така утринско кафе со млеко и ужасно ми недостига нешто.Си мислам што е тоа и ми текна.Знаеш што е?Не знаеш?ке ти кажам.Тоа е драгано, нижото музичко училиште.Да, нижото музичко училиште во кое сум од 2ро одделение, во кое пораснав со звуци на пијано.Таму одев до 8смо одделение(сега пресметај си ти колку години поминав таму, половина од мојот досегашен живот).И сега како да не м и недостасува?Ајде кажи ми ти мене.Ми недостига, се околу него.
Ми недостига кога како мали ги гледавме големите со восхит како свират, па сакавме и ние така да свириме но не можевме бидејки или ги учевме основите на свирењето и некои побавни и полесни етиди, или уште учеме само теорија на музиката и солфеж(да се описмениме музички).
Ми недостига кога грлото не болеше во зимото и не можевме да солфежираме, наставничката на сите ни даваше ментол бонбони.Ех колку ментол бонбони имам изедено таму, повеке отколку за целиот мој живот.
Ми недостига кога сакав да свирам покомплексни песни, а наставничката не ми даваше бидејки беа пре сложени за мене како почетник, па се нервирав бидејки требаше да свирам со мојата генерација, а јас сакав поголемите.
Ми недостига кога наставничката првата година велеше „видејте деца најкасно се запиша, а најногу знае од сите вас“(тоа најкасно бидејки кога сакав во септември да се запишам мама не ме пушти, мислеше дека е мерак шо брзо ке ми помине, ама за родендено сакаах на музчко да одам, и успеала некако да ја измоле наставничката надка да ме запише. она од првинта не сакала бидејки поминало месец и пол и училе се ново, ама ме запишала, и после најдобра од таму излезех :) ).
Ми недостигат музичките диктати!А имам ги направено во енормен број.Кога бев 3то правев диктати со деца од 7мо 8мо одделение(барабар бех со големите).И сите ми се чудеа, мала бех а правех диктати по слух(некогаш само можеше ритмиката да ми е неточна, оти мала ногу навикнана бех на полесни вежби а они правеа потешки диктати, па и како за натпревари) ама битно по ноти 99% точност имах!
Ми недостига тоа кога остануваах и до 3 саато на прва смена, се си одеех со наставничките никако со другарките.Интересно ми беше, слушаах си музика, правеше ми диктати наставничката ако немаше солфеж!А на втора смена уште у 10 одеех таму, е сеа тоа ми недостига, обично ке станев во 9, ке јадеев и ајде на музичко.Сеа станав у 9, не јадев и нема да одам на музичко.
Ми недостига тоа што кога ми беше скршена клучната коска, а јас ситна и така едвај ташна носам, кога си одев со наставничките они ми ја носеа до мосто.
Ми недостига нижото музичко училиште!Не одам 13 дена(бидејки почнувавме на 1ви септември исто) а веке ужасна носталгија ме фаќа!
Како ке издржам на таму?Ке си свирам и дома, еве у моменто учам ја Турскио марш, после ке учам сонати , сонатини и сл шо не сум ги учила до сега, ке си земам книга со композиции од Моцарт и Бетовен да си учам, ке си ја повторам За Елиза бидејки ја имам скрос заборавено(на сентисајзеро 2 тона од тие највисоките ги нема и поради тоа и престанах да ја свирам), мама ми кажаа ако сакам можат и приватни часови да ми уплатат, ама не е тва тва.Веке имам доволно големо искуство у свирење за да можам сама да научам песна, точно ритмички и се, знам го добро начино на учење, како се свират одредени музички појави.Со сето тоа сум поткована, не м требат приватни часови.Финтата е во старата музичка барака, во која поминав 7 години од мојо 14 годишен живот.Зар е тоа малку?Не би рекла, во таа барака имам најмногу спомени.И сите убави.
Поздрави со песната

Твојата носталгична Love-computers

Дарлинг, диер ... од сабајлево се утепав од серење.. 3-4 пати мајка му да ја ебам, пуздер се напраив.. може дека вчера баш кајгана јадов..ццц

пријатно дарлинг

оф мури кајго...
You will definitely have to wake me up when September ends :S
Ех...14 години од смртта на Тупак, не знам зш ама на овој ден секогаш се осеќам празно, може смешно ти звучи ама човекот како да ми е дел од животот...:toe:
За 13 дена пак ке биде и година откако почина баба ми (шмрц). Епа го мразам Септември бе!
Денов..ТАПА! Мајка ми со климаксот има полуди идеи од мене :uvo: Ме буди сабајле во осум: "Ти ма...мислиш ли дека ке поаѓаш на факултет? Треба ли да ти се купи нешто или после ке ми се жалиш? Станувај ајде идеме за Скопје!" Ват д фак?! И така во полусвесна состојба ме одвлечка и во секоја продавница ми тупеше: "ова...многу кратко", "ех, ти па само темни работи гледаш, на гробишта ке те вработуваме"..."ај земи нешто јади сакаш ли крвта уште повеќе да ти ослабне?" АААААаааааааааа лив ми алоун! Си најдов убави работи ама ЦРКНАВ! :nerv:
Таман да си одиме дома, позади нас седнаа кај ка џа батици кои цело време пуштаа некои шабански песни од мобилен и оф корс имаа и една странска која како по непишано правило секој од нив мора да ја има. Веројатно веќе знаеш за која зборам нели? Да, во право си, Yeah од Usher и тоа "препеана" на нивен јазик само околу 30сек долга а на тој битот на почеток неколку пати направено скип за уште повеќе да нервира (ремикс демек) и така ја враќаа едно 5-6 пати...
Идам дома, немав нет...па ебаго веќе!

Кара миа...
Прв ден на факултет, ај нека ми е со среќа!

Драга ...

хехе на 13ти на факултет идат луѓево ... само ние сме си нормални хехе

Драга,
сите запнале за тој Авганистан! Изгледа таму нема бомби, мед тече ма! Како тргнала работава ке нема со кого на кафе да се излезе:jaj:

PH_CDC_0287E_Oz_The_Scarecrow_Blank_Die_Cut_Card.jpg

If I only have a brain...

Еве вака се осеќам цел ден. Без мозок, си идам по патот, со надеж кон нешто што ќе е боље. Незнам шо е али си одам само....

Драга кајгана, пред 1 час отприлика Кеги Шус во Карпош 4 се запали. Ако добро чув, запалена рингла била причината. До пред 5-10 мин, Три против пожарни возила се обидуваа и успеаа да го изгасат пожарот, кој не беше мал. Пола зграда изгоре, со се внатре. Мислам дека причината е само материјална штета, Фала му на Бога. Се надевам дека ова нема да се повтори, не само тука, туку било каде на друго место.

Д.
не планирав да пишувам ама гледам дека некој многуу го интересира како ми поминал денот, така да ќе ти кажам дека денов беше супер :vozbud: има многу за кажување и навлегување во детали ама неам време. јбг баран човек сум јас

ај ча-0 :back:

Ако сакаш да видиш кај живееш и што народ те опкружува упати се во државна институција , било која мавни некоја ако треба на шашма, или не ако си малер ќе мораш да се упатиш ко мене кон МТВ и да чекаш шиканирање. Од кај да почнам , кај да завршам. Милион луѓе без ред, како сите нешто да чекаат од животна важност како муви без глави од еден влез во друг, службениците прави срцки, ти ги прашуваш они те гледаат во очи и се прават дека не те чуле ништо. И види молим те парадокс , државни службеници еден куп, а нема никој на шалтер, кој си вари кафе кој си прави муабет. Права Тунгузија. Како и да е тек сега ме чека интересното, кога ќе ја земам ЛК е тогаш тек ќе се чудам кај живеам ...

Драга Кајги,

Јас сум мртва болна! Имам температура баш кога не треба. Ааааах некои убавини ги платив скапо. Грлото ми е крш, пијам чај со лимон цело време, плус температура, значи, ме дрма топло ладно и ... брррр ужас е! Многу ми е лошо, а нема на кого да се пожалам. Сите отидоа ваму, да се провеселеле, а јас... Еее јас ќе си седам дома и ќе си кашалам. Нозете сеуште ме болат, ама и колковите почнаа. Не сум навикната на толку одење. Многу ми е тешко, ем тешко дишам, ем нема со кого да си пишувам, баш сега кога ми е тапа. Многу ме чуди тоа што кога мене нешто не ми е ок нема никој, а кога нив не им е ок дури и ќе ми се јават за да ми се пожалат. Драга, ај да не те гњавам и јас, ај уживај си, ќе ми помине...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom