ДК.
Заврши уште една академска година.
Пред некој ден (поточно завчера) си се вратив дома. Спиењето првиот ден не можам со зборови да ти го опишам. Свежо, чист воздух, мојот кревет и перница. Поубаво само на плажа.
Нејсе тоа, патот за дома е моментот.
Тргнав од Скопје а пошто југото (нема автобус да го наречам па што сака нека е!) влегува плус во 2 градови патот до дома се зголемува за плус еден саат. Бев распослан на две седишта, а пошто го немав ни ајподот со мене, а ни во телефонот имав музика, решив да си пуштам филм на компјутер оти 3 саата не се издржува ако немаш некаква занимација. Таман почнав да гледам и стигнавме во првиот град. Толку сум бил занесен што не сум ни забележал дека се пополниле скоро сите места. Се качува девојче стокмено, дотерано, средено

ама немаше друго место слободно и морав да се приберам јас и мојата занимација со филмот несреќно заврши. Тргнавме што тргнавме и почна да се чука со лактот. Јас разбирам дека има кривини, дека шоферот не се замара дали нагло ке заврти или ке прикочи ама како што може јас мирен да си седам и да не се клатам можат и другите. Не дека попиздев ама така си размислував. 20минутно чукање со раката, јас без да се помрднам за да дадам знак на неудобност а она без да се свести и да си ја прибере. Во меѓувреме од досада и hi5 отворив, за форум, фејсбук, твитер, инстаграм и 3 мејлови да не правам муабет. Највисоката точка на достигнување беше една поголема кривина кога нејзината нога се најде целосно залепена со мојата (ташната со компјутерот ми беше во скут и немав поима доле што се дешава, а да ја тргнам ташната за да видам ми беше нонсенс и затоа оставив како што си е). Првите секунди секад се такви од неочекуван допир, очекуваш веднаш страната која го предизвикала допирот да се поправи, извини, помести или што год и да е, ама НЕ. Си викам оваа некоја отракана е, има подот да го избрише со мене ако и дозволам. Си идеме така, поминуваат 3-5-10 минути, оваа не реагира, мене почнува незгодно да ми е, ногата си стои залепена а нејзе буквално ич не и чуе. По некое време се свести, се исправи малце, ја направи онаа фаца кога човек се труди нешто да слушне, погледна накај нозете, се поднавали малце и.....ја дигна нејзината торба од компјутерот.

Ја дига нагоре како магионичар кога вади зајак од шеширот. Пробував само да не се насмеам, жив срам ме изеде - од самиот себе.
За време на патот врнеше, па дали од дождот или од климата почна вода да тече баш над моето седиште. Првото изненадување од водата беше баш кога го спуштив компјутерот меѓу нозете. Водата прокапи буквално на критичната област и бев ко измочан. Истовремено и се смеев и фејспалмови си мавав. Ај хед микст филингс, литерали.

Најинтересна работа е што не се изнервирав ич, сум почнал да се самоконтролирам поише, пред неколку месеци истово да ми се десеше ќе го пцуев Марфи и ден денес.
Остатокот од патот е исполнет со небитни работи, битно за време на доаѓањето за дома мораше се деси тоа што се деси за да не се заборави толку лесно крајот на академската година.
Одјава.