Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Драга...

... со другар ми што е Христијанин зборевме за The Walking Dead. Ми кажа дека не му се свиѓа серијата пошто нејќе зомбиња. Го прашав ако нејќе зомбиња, тогаш зашто е Христијанин и верува во воскреснувањето?

181357.gif

Драга, не барам ништо друго освен таа да биде добро, и тој... :place:

Кајгано,
кааааков дееен беше ова човече :D

ГОВОРЕТЕ ПРИЛЕПСКИ - да се знај
Литературно: Здраво, како си?
Прилепски: Кај си бе пичлеме?
Литературно: Не се согласувам со тебе.
Прилепски: Шо т’ебам.
Литературно: Падна по скалите.
Прилепски: С’иба пичката.
Литературно: Те следи среќа.
Прилепски: На газо бело влакно имаш.
Литературно: Браво!
Прилепски: Да с’ибиш беснио!
Литературно: Не претерувај.
Прилепски: Мајка ти машка да не е?
Литературно: Не се шегувај со мене.
Прилепски: Се дупиш со мене море?
Литературно: Не си во право.
Прилепски: Ебаго де!
Литературно: Госпоѓице/Госпоѓо
Прилепски: МОРИ!
:icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Драга, добро бе да му се сневиди не им здосади се едни исти песни да постираат... Ареа, Нокаут, Сарс, Дубиоза, Бени и некоја од оние ''смешните''. Абе во една недела по два три пати ги објавуваат. Беа што беа интересни ама го отупеа курот со нив последниве 2-3 години, више не ги поднесувам песниве. Не од што не се добри него од што ги префорсираа и на секој ебан ќош иста музика свири :sick:

Среќа тука има добри дечки и објавуваат нешто различно што е за почит.

Нешто ко полојната да ме боли

-она кога ќе осетиш дека некоја блиска личност гледа да одржува контакт со тебе од корист ( читај:пари) во иднина .

и дијаметрално спротивно на ова : кога личност што е на здраво со тебе со години ќе ти се понуди да ти заврши работа што ти тежи со месеци а немаш поим од неа . Имало добри луѓе , шо викаше Цацко :)

Ееее Кајги

Денес бев кај еден повозрасен пријател на гости. Убаво си муабетевме, се мезевме салата, тој мавна неколку чашки ракија, јас пиво пиев. Искрено да ти кажам не сум многу по алкохолот, и ретко кога пијам такви пијалоци. Пријателот пред да си одам, ми ја покажа неговата колекција од сочувани вина, ракии, вискиа итн. Ме послужи со едно купено 1994 година (а сигурно пијалокот дополнително бил стар уште 5-6 години) ми рече дека МОРАМ да го пробам. Она чувство кога пробуваш пијалок од времето уште кога не си бил планиран :cuc:. Убав вкус, убав мирис... потоа ме послужи и со неговата домашна ракија истотака правена во 1994 година. Колку и да не сум љубител на алкохолот, сепак не се одбива таква понуда. Ми го покажа дури и неговото најстаро сочувано шише.... верувале или не тоа беше едно мало ситно шишенце полно со виски точено во 1974 година. Ми вика на шала под 500 евра не го продавал шишенцето :icon_lol:. Да ми е здрав и жив уште 100 години пријателот, баш ми го направи меракот денес...

П.С. :X3:

10311832_10203058164388643_2300592804289084362_n.jpg

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom