Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Да знаеш дека Момо Капор имал право, затоа што со смрта бил на „ти“, дури и велел.
„Човек што не помислува на смрт секое утро кога ќе се разбуди не е нормален“

Драга, кога ќе видам кој се се "залага" за ЛГБТ права ми се иде со сачмарка во колк да си испукам. Бетмен Серит и Дарко Лешпероски дојдоа на ред да промовираат анти хомофобија? Ма немој да ме јебеш бе. Лигуши. Еве од денес и официјално сум хомофоб. Нека трепка.

Драга виртуелна пријателке,

Дај им шопинг центри и повторувај им колку е битен изгледот, стилот и новата облека;
Бомбардирај ги со тривијални информации, разни реалити шоу-а, индиски серии и останат шунд;
Натерај ги да бидат преокупирани со игри и обложувалници, да се тепаат во име на својот омилен фудбалски тим, да си вадат очи за тоа дали x е поквалитетен спортист од y;
Креирај им херои, всади во глава рол модели за тоа по кои шаблони да се однесуваат;
Кажи им дека книгите служат само за потпалување огин преку зима, дека само ексцентрици читаат, дебатиираат, филозофираат;
Опседни ги со национализам, верски фанатизам и други политички идеологии, за да со своите замислени пријатели ја пополнат емоционалната празнината што ја носат во себе;

И ке добиеш индивидуи без индивидуализам. Конформисти во чие име мисли друг. “Празно големо ништо“ - како што Штулиќ пееше некогаш.
Ментални робови.

^Што има лошо да навиваш за некој клуб?o_O
Него кајганче, ова беше еден убав ден:love:

Читам во поплавените места во Србија цената на флашираната вода и на чизмите рипнале за преку 100%. Како бе не им е срам!? Се надевам дека тие пари ќе им помогнат на трговците да си купат срце (кое го немаат).:mad:

#МалкуЕ!НекаВрнеПосилно.

Тешко е кога ќе сфатиш дека некој добар период нема никогаш да се врати, кога знаеш дека некои личности нема да се до тебе повеќе или ретко ќе ги гледаш, кога толку многу ти фали нивното друштво и сите убави моменти поминати со нив...Што да правам кога сум таква, носталгичар. :unsure:

Зубобол lvl “ај сеа се` што планираше за викендот ќе ти го посерам низ глава“.

Глупа 7ца.

Уште поглупо време.
Not cool God... very not cool
Sincerely
Noah

Црквата не ни ја признавале, ако им било сега со поплавите.

:facepalm:

Ни рестарт нема да го промени ваквиот ментален склоп. Гаси мајсторе!

IMG_320470152178586.jpeg

Haarp по глава да ве мавне, ебаве дебилите со теории на заговор. Многу знаат харп што е, чуле недочуле и ќе кинеме зелени по форуми иинтернет, муабети за пред коперација.

Што е харп?:unsure:

Иначе се изнаспав денес. Подочњациве се уште тука, како бре да ги откачам, до колена ми стигнаа. Со ништо веќе не се покриваат. Совет некој како да ги решам? Било кој, било каков? Очајна сум веќе.:notworthy:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom