Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Многу сакам кога имам обврски и не безделничам дома, ама денес многу некако ми дојде, одвај ги мрдам прстиве за да куцам.
Од што сум уморна, не знам ни како се чувствувам, буквално. Мозокот ми е скрос на скрос блокиран.
Иако, внук ми кој има 8 години и дојде на 15 минути кај мене дома, ме наполни со позитивна енергија, прекрасно суштество е. Обожавам да седам и да го слушам како објаснува, се надевам никогаш нема да ја изгуби таа енергија, дух и креативност.

Одлично поминато време досега , изгледав космос од 8 саат на Национална географија ..
прекрасна содржина за тоа како и што е светлината , после се префрлив на МТВ да гледам Реал ,уште посреќен , водат 1 нула против Бајерн ....
Одлично одлично одлично ..... прекрасно ми е :)

ps што е со devojcence ?!

10259504_797004100320603_6441137492896842847_n.png

Драга една форумџика твоја ми го прати ова....:love:..Све е точно од збор до збор....Уште сеа само да го преведам на хамер и на врата ќе го опнам...:свиркам:

Понекогаш кога си тажен, и плачеш, никој не те забележува.
Понекогаш кога си среќен и лицето ти блеска, пак никој не те забележува.
Пробај да прднеш....

Драга, досадно ми беше денес дома, па решив да направам ручек. Арно ама, заборавив дека само јас и мајка ми сме дома па по навика си направив за 5 луѓе. И фино лепо си ручавме, па вечеравме, а ќе имам и утре за појадок од истото. :D Ама ако, и онака сабајле ќе ме мрзеше да готвам само за себе.

Друго, ја прочитав Game of Thrones и почнав Clash of Kings. Немав прочитано книга од јануари и навистина ми недостигаше тоа. Мини-распустов супер ми дојде. Уствари... планирав да биде мини-распуст, ама очигледно ќе биде малку подолг. Цел април уживам, подалеку од гужва, обврски, негативни луѓе, сиви бетони... И знаеш што сфатив? Покрај моите дома, дечко ми, баба ми, најдобрата другарка и уште 3-4 личности (од кои 2 имаат помалку од 3 години), не постојат други луѓе со кои уживам да го поминувам времето. Едноставно повеќе сакам да сум сама. А не бев таква. Едно време сакав да сум нонстоп во гужва, сакав да се дружам, да комуницирам, да запознавам што повеќе луѓе, да анализирам различни карактери.... Сега сакам да поминувам време само со луѓето што ги сакам и кои ми шират позитивна енергија. И убаво ми е, право да ти кажам.

Оваа година јас бев задолжена за декорирање на велигденските јајца. Денес ги фрлив последните 5-6. Најубавите. Шарените. Оние што ми беа омилени. Оние што најубаво ми испаднаа. И баш затоа што ми беа омилени и не давав никој да ги крши, завршија во контејнер. И џабе им беше убавината, кога не послужија за ништо. :oops:

П.С: Посакувам и јас да бев машко и да ми пишуваше девојченце :pipi:

Драга,
од кога се зачленив овде ниту еден пост му немам на bucio прочитано, али песничките што ги закачуе се куљ :noze:
Иначе болна and bored! Сакам некој да ми донесе битолски јогурт и да бдее над мене џоа на смртна постела се наоѓам. :icon_lol:

Лошо е кога не знаеш што да преземиш а гледаш дека полека тонеш, нема нема изгледи за напредок, тотално разочарување.
Барем утакмиците на Пелистер колку и да се слаби ги гледам со најголемо внимание, некако тоа најмногу ме исполнува.
Исто така ова во вакви моменти ми влијае добро:
Имајте добра ноќ.

Си седим така,и оп налетувам на видеово,и сега не знам дал да плачем,или да им се смеем,ах бе што држи земјава добри смо.

Гледам огласи за работа, и наидувам на еден оглас за касиери во супермаркет каде што бараат работно искуство од 5 години претходно. Life is funny Кајго, нели? :pos:

Драга...

... го обожавам Скопјево кога е тивко. И онака ми е супер, али многу ми е убаво навечер кога е тивко. Бев гладен и иако можев да си напраам сендвич, излегов надвор у 1 и пол да зеам тост и успат да шетнам. Али ко за беља местото што работи 24/7 цела година, сеа затворено. Се вратив дома, симнав точакот доле, се качив и правец у Ла Делишс по лиснато со зденка и маслинка. Лабаво. Интересно ми е коа праам вакви работи, за кои некој ќе рече "не праи така, зашто го праиш тоа, што мајка бараш таму ова време", а коа ќе го прашаш зашто да не го праиш, нема аргумент, пошто у свеста му е тоа дека така не се прави и точка. Едвај чекам лето да дојде па коа ќе затопли, ко што секако у лето дење спијам, ноќе сум буден, да си шетнам малку сабајлечки, ко еднаш прошлово лето што потрчав на кеј дур е све тивко надвор, поубаво чувство мислам дека во Скопјево не може да се начека.

К.

Едно јавно прашање,тие сеа шо ме советуваат на ТВ,доаѓаат по дома со пропаганден материјал да ми кажат шо да заокружам КАДЕ СЕ ЗА ВРЕМЕ НА КОЛОКВИУМ??

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom