Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Драга Кајгано..

Знаеш дека цел свет веќе 37-8 години живее во голема заблуда дека Кралот на рокенролот е мртов?

Како што пренесува Пулс24.мк тој 16 август 1977 година Кралот Елвис и неговата помлада партнерка Џинџер Алден (не е нашата @Не_Сум_ЏинЏер без гајле) ја лажирале неговата смрт и со приватен авион пребегале верувале или не во нашата мила и сакана библиска земја, Република Македонија.
Елвис во изминативе 37 години за кои се верува дека е мртов водел тивок живот и се занимавал со земјоделство, но еве сега конечно реши да се појави во јавноста и да го шокира светот со новиот спектакуларен мегахит, синглот кој ќе ги урне сите рекорди на слушаност ширум планетава..

Дами и господа поклонете се пред Кралот.

Драга,
Фала богу пројдоа глупостиве со аватариве и милионите нотификации. Се врати во нормала, убаво е.:cool:

Си седиме на клупа и имавме ракија. Иди еден пијаница, ќофте напраен, бара ракија: - Му дадовме една чаша да се напие.
Вика: Абе ова ракијата за прозорци чистење е?
.
.:
.
.
.
.
.
.
Му се слоши, си замина.

Ај заминав да спијам, утре на бавча сум, позз.

П.с. да му еам крвта на тие што го измислија ова со поместување на саатот, како ќе станам сабајле ! :mad:

Која случајност, колегите од погоре кажуваат колку им била брутална Red Wedding после неколку гледања, а јас пред пола саат ја изгледав епизодата првпат.

Уште ми се тресат рацете и имам некое чудно чувство на немир од ова болно телевизиско искуство ...

Знаеш што е лошо со новиве wannabe авангарда писатели, па и музичари (читај диџеи)? Нивните конзументи. Да не речам „помладите“ пошто и ја не сум стар.

Ќе се фатиш у разговор со некоја и ќе ти рече „Ааа, јас многу сакам да читам книги.“, за момент ќе помислиш „Вау, жениште“, пред да ти каже дека она уствари сака да чита и читала неримувана фејсбук поезија, 50 нијанси на сиво, Лајла Грејс Анатоми итн... Чита во БМВ-то на спонзорот додека овој купува краставици за жена му.

Или ќе ти се фали дека не слуша турбо-фолк но затоа ужива во маестралните звуци на Мирко Попов. А и не е тоа, личниот избор за сопствена конзумација на одредена уметност, толку страшно, колку фактот дека баш овие ликови доживуваат ненормално голем еготрип и почнуваат да глумат авангарда, постојано потенцијраќи дека „Само тоа што они го слушаат/читаат/па и јадат у последно време (боже сачувај) - вреди“.

Верувај во што сакаш, слушај што сакаш, читај што сакаш... ама брат да ми тврдиш и наметнуваш нешто, за кое знам дека не си способен ни самиот да го разбереш и го конзумираш само заради тоа што е во тренд, за да си го задржиш авангардното друштво а не по твоја сопстевна душевна волја, како да ти кажам, фала ама Не!

Квалитет > Квантитет. Секоја чест на исклучоците кои знаат да склопат нешто квалитетно, макар тоа и било без уметничка вредност, но е забавно и интерсно за „користење“. Ама таквите за жал се губат во гужвата од овие гореспоменативе.

Види драга, никој не ти пишал во периодот од 02:00 до 03:00 часот.

не те сакат, ич.

Драга,
Да и` кажеш на главоболкава да си оди. Не е добредојдена, НИКОГАШ! :mad: А у последно време си се опуштила па барем еднаш неделно си доаѓа, па ни чука на врата ни ѕвони. Туку оп, си се појавува и си се понаша ко дома да е. Што се замишља? Морам да преземам ригорозни мерки да ја отстранам. Срамота!
Иначе денес изигравав бебиситерка на 3 деца. Уште сакам да имам 4. Ама не сите машки. Ако имам 2 машки со ред, се откажувам за понатамошни деца. Дури и тоа најмалото и најмилото стана малку злобно денеска. Знам дека тестираат граници, ама не иде... Малку и се размазени, ама пошо не верувам дека нема да ги размазам моите, боље да не ризикуваме, така? :D Иначе мислев цел ден ќе ми се поремети ради тоа, ама добро е. Мразам кога онака со душа чекаш да седнеш/легнеш и да се релаксираш и нешто ќе искрсне. Најтапа е.

Драга,

среќен ми роденден.
Се осеќам постаро, у пичку матер.
А не е дека сум помудар и попаметен. Уште пробувам да рипнам во пижамите коа ги облакам.
Ни ја незнам колку пати сум се утепал така. И уште ако некој ме праша дали има лева и десна чорапа, ќе ми треба време да помислам.

Копиљ. На прсти собирам.

Драга just let that sink in
t1932.gif

Драга Кајгана,

Ова ќе биде мој 11001 пост на форумов :)

Инаку нишо посебно кај мене, последново крстарење го поминав болен, 2 ноќи медикал офф, пола ноќ ослободен од работа од шефицата... и она што работев работев на ауто-пилот... За среќа денес сум троа поарен, пијам нови апчиња, едно од нив произведено од Плива за амерички пазар, се викаат Azithromycin USP.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom