Океј, ти должам извинување за досегашната нељубоф од моја страна, ама патем ти должам и објаснување по кое ти, драга кајгано, ќе увидиш дека уште те сакам и секој буден час се мислев како да те известам за гангрената која те навасала.
Поради твојата космополитска љубов изразена преку терабајтизам од луѓе кои хронолошки биле или сеуште се во твоите бедра, сфатив дека во сиот тој хаос, оние кои треба да ти го одржуваат квалитетот постојат и ти даваат на полет и креативизам. Вредеше да се истражува по твоите архиви затоа што можеа да се најдат такви шарени работи од кои човек може и треба да учи.
Шарени во позитивна смисла.
Се чудев од каде симптомот на одбивност во последно време. Дали конзервативност и навика на тоа како работите оделе еднаш неодамна и кои се ти шарал по страни, па сега наеднаш се појавуваат нови агресивни струи, а старите ги нема, или пак едноставно се е кажано и излишно е да се повторува.
Првото се испостави за точно, и до тој заклучок дојдов кога можев преку слики и импресии да видам кои се ја чевствувале твојата полудекадна јубилејарност.
Не ме бивало за инсертирање глава во газови и држење здрвено насмеана фаца која кима и на неодобрување, па затоа можам комотно да ти кажам дека те опседнале мали марулковци, лукчовци, бејсментдвелери и воглавно искусни самозадоволувачи.
Абе фацкиве беа гром. Од тоа што видов, само некои покурнази од тоа постарите твои бедрољубци социјализирале и шверцале реченици, а по тек на традиција, и јазици. Овие новиве како да дошле директно од Star Trek конвенција. Ги знаеш тие фацки кои одат на такви конвенции и се маскираат како Борговци, влегуат у филм и вежбаат реченици од типот "You shall be assimilated" или "I am the We, for We are One".E сеа, замисли ги после тоа идат тука без маски и без спремно сценарио. Си седат мирни на нивните respective масички и си праат муабет меѓу себе.
И ОП, иде некој да се запознае со нив. Шит. Аутлендер. Пружаат рака, гледаат да не напраат окуларен контакт, се потат и се молат овој пекол што побргу да заврши. После тоа, пред нив мине еден пар цицки. Наеднаш цела една сурија луѓе трчаат кон вецето, туркајќи се и газејќи се меѓу себе попатно. Ако пак, потоа еден од нив стане да заигра на некоја песна, со женско нормално, после забавата се има состанок во кој се определува дали тој е херој или предавник. Херој е доколку во својот замислен свет е Клингонец, а предавник доколку е асексуален андроид.
Тоа што најмногу ме мачи е нивната генерална необјективност во однос на тоа како и за какви се претставуваат себеси. Хипокондрични срамежливковци на форум маваат жаргони, крекаат и се пишуваат како LordofTotalVaginalation или OsamaKiller. Тажно бе, да го ебам. :S
Разбирам дека ти си место на љубов, разбирање и осуда на осудувачите на овие работи, па ќе ги лижеме чировите и невалидностите док се може. Ама сега ми е криво за тоа што не се делува проактивно, па макар и да се загуби раката.
Проактивно, од типот на тоа јас да си земев на себе за должност како витез да дојавам таму каде старото се соочило со новото и голтало повраќаница, кој со алкохол, кој со повеќе алкохол, и да се соочам и го соочам со себе.
Нешто како ова...