Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Sfativ deka 5 saat e, imam za ucenje mn. 3 dena mi stoi ucebnikot otvoren, do 80ta strana sum, na 80ta stoi 3 dena otvoren, ne go zatvaram.
Utre.
Nego, se iznasmeav, autocorrect opasna rab e hahahahah :-D

Лежејќи до либето, обидувајќи се да заспијам, со мрсули у носот, сфатив нешто.

Ја знаеш таа старата добра, може и клише по малку „we're all stardust“? Мислам оти никогаш ја немав сфатено досега.

Јас, ти, сите ние, буквално пред еден долг период сме биле дел од некое сонце кое горело на милиони степени. И тие ситни честици, лебделе и го шетале космосот, се нашле тука, и у моментов ја куцаат оваа исто толку клише порака у петипол сабајле.

Сите тие јаки слики шо ги гледаме од универзумот, that's me and you, mate.

Billions of atoms, dancing for a little while, being me.

Од карото си патиме...

1896795_10151976115206262_1224846073_n.jpg

1016467_10151976115241262_660428854_n.jpg

538007_10151976115201262_1135419619_n.jpg

Не ми се пишуваат патетики али мора негде да напишам и да стои и да не се избрише за да не го повторам. Никад во животот не се ставај во клинч ситуација кога си ги врзал сам рацете да не можеш веќе ништо да сториш и да не знаеш што од кај да почнеш. Веќе два саата го мислам и неам идеја. Ако направам едно другото ќе е каша попара. Ако почнам од другото ќе е третото и така во круг...

Драга,

лебдиме, ама не онака на убавиот ќош од Вселената.

Што е љубов, кога отпловува како изгубен сателит некаде низ бескрајот?
Ако сам не си се повредиш ко што знаеш, никој не може. Затнат нос, затнати протоци живот. Млаз камења во душа. Разумот зборува гласно, ама срцето има слушалки и на нив пичат Simply Red. Што да правиме ние, младите кромиди сега? Да чекаме цели грмушки марула? Доаѓа пролет, а мене ми се вришти. Верувам дека се нашол секој кој љубел, на крстопат меѓу ендек и езеро.
Нит сакам да паѓам, нит ми се тоне.
Ама кој те прашува.

Ми треба да фатам усвета некаде. Но што со тоа. Пак во мене ќе го носам Егото, таа проклетија што потсвесно ти дрнда дека си најдобар, безгрешен, најсовесен, вистинит... Булшит. Обична раскенкана девојка што толку се има излокализирано, што напиша книга за љубов по улици.
Срамно и рамно ми е во главава.
Не знам ни зошто пишувам тука. Зар некој ќе сфати бре?
Не ни мора.

ЉУБОВ. Колку фали само. Трошка. И да експлодира во цел нов свет.
Во меѓувреме Мик точно знае што зборува.

М.

Забулени во социјални мрежи, забегале начисто со паметот и се влажнат на тоа што некогаш ке бидат влијателни твитерџии. И демек имале корист од тоа. Ај бе не ме дупи во здрав мозок... Или ги бројат лајковите на ковер сликата и ке ти солат памет како да се живее...:facepalm:

Ах бре Македонче глупо Македонче.

Eи Кајгано, мож да те викам Џвркла? : )

Драа Џвркло
Некој овде напиша кд ке смо нервозни да заударимо некоју генералку.Ја ни грам нервозан напраи оргинал генералку,турбо диплење на аљишта,шмркање сс усисувач по теписон,скида гу прашину од мебел.Колко добро ми е легнало после кафе,уз гитаристику и кругови у вазудх по собу од изчезнатиот малезиски авион,да куде мене е, само овј е сс пердуви и се вика Чакистанка.Ск има да се туширам како сељаче пред систематски преглед, ке ги ѕикамо женски док докторке ги мериф кукови и рамни табани

Поздраф Нездраф Џврклоу !

Драга,

денес сфатив 2 работи од витална важност:

1) Не постои доволно лоша работа за да можеш да им вратиш на некој луѓе.

2) Никој у принцип не чеша јајца, сите ги штипат и вртат. Pinch & Twist де.

Нит едното, нит другото не ми е корисно.
Ама важно е, чисто да се знае. Нешто ко питагорина.

Кајганче!
Полека но сигурно доаѓа сезоната на балетанки. Oh shit, кој ќе ги глеа пола година.. :sick:.
Јас сакам нови патичиња :X3:.

Последно уредено:
драга к,

и ја си барам патики, не можам да ги наречам патичиња кога барам број 41 :( денес пак слободен ден плус сонце надвор...ит ис гетинг бет'р енд бет'р!

definicija za zenski konj da da :icon_lol:

pozitiv na denot bese gospozata od vezbi.....oooops gospozicata so dekolteto i gazeto.... sakam da kazam she must workout :pos:

Драга Кајгана,во последно време ме нервираат луѓе кои ги осудуваат панкерите и металците,ги сметаат за идиоти и сатанисти.
Особено од такт ме вади прашањето ,,Панк/Метал слушаш? А,веруваш во Бога? Да не си атеист? :facepalm:" и слични попратни прашања кои се од длабока интелектуалност.
Мислам,серозно?
Ај малце вклучи го мозокот.
И ти слушаш турбофолк,па што си?

tumblr_n14q47ZTwB1slopbko1_500.png

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom