Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Imagine how it would be... to be at the top making cash money... Go and tour all around the world, tell stories about all the young girls..

Абе... шо сакав да кажам...
А да... Се ебавам два дена со телефони, да му помогнам на другарче, го отклучивме неговиот, па мојот го отклучив па го заебав, поправив,заебав... онака неколку пати и завршив со оверклокнат процесор од 1.2 на 1.9 ... уба разлика :)
Сношти заглавив таму, одамна не сум спиел така на кауч. Од пред 2 години. А тогаш истото ми беше секоја вечер... И се сетив на тие времиња бе, факинг забавно беше :) Монотонија тогаш беше за мене, непознат збор. Нон стоп се дешаваше нешто, од друга до друга од клуба до клуба. Секој ден, секој ебан ден. Спиење, немаше потреба од тоа, губење време. Ама млад бев тогаш, ме држеше кондиција, а валда и се ми беше интересно. Сега ми е... мех, been better. Да, беше подобро.

Ми фали тоа, да се разбудам „сабајле“ (да, во 2 попладне) глеам исполегнати луѓе кој кај стигнал, некој на фотеља, некој на двоседот, двајца на троседот... некој спие по маси/столови. Често во некое непознато место, каде од пепељарата гордо извираа по 150-160 пикавци. А пепељара беше една голема чинија за супа. Шишиња пиво, поретко и вино во кујната, и наоколу гледаш рандом фаци кој си ги запознал вечерта, некој ги знаеш, некој ги знаеш премногу добро :) . И прво и најбитно, бараш кафе, отвараш пенџера да се разлуфтира, од зраците кои продираат се познава целата прашина што лета во просторот. Кафето тргнало и нормално бараш кутија цигари, пошо твојата втора што си ја имал очигледно е празна. Затоа другар ми обично кога идеше некаде така криеше кутија во некој шкаф. :D Па мамурлакот пука, тивко музиче со кафето, ако беше потопло висење на некоја тераса со лаптопот вскут додека другите спијат. И бум, ти прекинува зен mood-oт пошо зад тебе глеаш скислена фаца која штотуку станала од спиење, прашува за кафе или цигари. Ако беше некој од поблиските муабетот беше : Стана бе п****** *****? и кисела насмевка. Крај, кајг, крај.

Дап, ми фали тој хаос... општо ми фали малку хаос во животот, ова мојата „организација“ ионака е организиран хаос, али е организиран. Тоа тогаш, таму некаде, места на кои и едвај се сеќавам како сум стигнал таму, веќе го нема. Екипата се подразбега, луѓето се сменаа... и така отиде уште една забавна приказна, како искинати страници од некоја книга.
И ја не останав рамнодушен на тоа и ја се сменив, се „заозбилив“.

Или уствари само... немам кондиција

Драга К,

Кога нема што да се прави во 6 сабајле тогаш ајде да откриеме некои пејачи кои песните им се 99% копија...

Turkish: Mustafa Sandal - Aya Benzer (1998)
Serbian: Funky G - Dala Bih Sve (1999)

Greek: Kaiti Garbi - Galazio Kai Lefko (2004)
Serbian: Ana Kokić - Paučina (2006)

Greek: Giannis Tassios - Gia Sena (2000)
Serbian: Jelena Karleuša - Sve Je Dozvoljeno (2005)

Arabic: Bob Azzam - Ya Mustapha (1960)
Serbian: Đorđe Marjanović - Mustafa (1961)

Greek: Konstantinos Galanos - Gia Sena Mono (2011)
Serbian: Tropico Band - Sve Moje Zore (2013)

Greek: Despina Vandi - Ah Kardoula Mou (2001)
Serbian: Elma Sinanović - Volim Te (2003)

Тука секако и е Аца лукас...

Greek: Anna Vissi - Taseis Autoktonias (2002)
Serbian: Aca Lukas - Nisam Preživeo (2003)

Greek: Anna Vissi - Travma (1997)
Serbian: Aca Lukas - Lična Karta (1998)

Greek: Elena Paparizou - Panta Se Perimena (2005)
Serbian: Aca Lukas - By Pass (2008)

Тука се најде исто и Саша Матиќ...

Greek: Elli Kokkinou - Tha Perimeno (2004)
Serbian: Saša Matić - Kralj Izgubljenih Stvari (2005)

Greek: Elli Kokkinou - Tha Perimeno (2004)
Serbian: Saša Matić - Kralj Izgubljenih Stvari (2005)

Друга работа која не ми се веруваше за пејач од таков калибар да позајмува песна... тоа е дами и господа Желјко.

Azeri: Alihan Samedov - Sen Gelmez Oldun (2002)
Serbian: Željko Joksimović - Lane Moje (2004)

Greek: Panos Kiamos - To Aima Mou Piso (2012)
Serbian: Adil - Hitno (2013)

Greek: Sakis Rouvas - Ola Kala (2002)
Serbian: Tijana Dapčević - Ona To Zna (2004)

Greek: Mihalis Hatzigiannis - Mi Me Koitas (2008)
Serbian: Saša Kovačević - Lapsus (2012)

Замисли кајгана нашата преставничка која се смета како уметник или шта ти знам во превод...исто така и таа може да се најде на листава

Greek: Sakis Rouvas - Ola Kala (2002)
Serbian: Tijana Dapčević - Ona To Zna (2004)

Мислам дека доста беше ај одам да сработам нешто.
п.С Најинтересно е што се крадени од нашиот сосед... :pos:
Фала на прашање добри сме. :icon_mrgr:

fry-meme-generator-not-sure-if-i-m-in-a-bad-mood-or-everyone-else-is-being-an-annoying-fuck-faf4bd.jpg

Драга

Настинат сум, увото ми е затнато, црна мачка ми го пресече патот, по пат ме изнервираа некои луѓе...

А денот штотуку почна :cool:

Добивам порака од партнерот: аморе...си го скршив прстот на раката :(
Вртам зафатено! Вртам ми спушта! После пола саат добивам порака со слика...
enusy3u6.jpg

,,,drgkjgn,,,,,ttuuuuuuuuu,,,malku ke me nema ,,i odmaa op ,,promeni,,,ama ako neka e za arno,,,,noviov lik e super,,,e sega nekako ke se snaogjame,,,:icon_mrgr:

Да земам и на татко ми фејсбук профил да му отворам, тој преку таблет или преку мобилниов ќе се логира, и онака лаптопот го зема мајка ми :icon_lol:.

Драга, многу е убаво кога повторно ќе видиш расцветани дрвја во двор, денеска ќе забележав, расцветала сливата во бавчата а наскоро ќе расцутат и останатите дрвја во бавчата. Многу ја сакам пролета, едноставно ќе уживам во неа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom